KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Misplaatste kussen

Tekijä: Sandro Veronesi

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
294816,240 (3.38)-
"In questo libro prezioso ci sono alcune delle migliori prove narrative di uno dei più importanti scrittori del nostro tempo, le parti di un'opera che è già un classico"--Publisher's description, p. [2] of cover.
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Ogni volta che leggo anche la lista della spesa di Sandro Veronesi io lo amo sempre più. Questi racconti sono tutti interessanti (poi i finali a volte mi hanno lasciata perplessa), mai noiosi e fonte di riflessione. Scrive troppo bene e io l'adoro! Peccato che i racconti non siano datati e contestualizzati nella precedente pubblicazione, mi sarebbe piaciuto di più... http://www.lacasadialchemilla.com/2013/07/baci-scagliati-altrove-di-sandro.html
  GianninaAlchemilla | Jan 5, 2020 |
Het lijkt of Veronesi met deze bundel heeft willen aantonen dat hij ook korte verhalen kan schrijven. Daar is hij weliswaar in geslaagd maar in het algemeen gesproken is het resultaat soms toch tegenvallend. ‘De pijn’ zin hem in het (kennelijk) nagestreefde effectbejag. Soms past dat in de verhaallijn, maar zeker niet altijd.
Maar niet gezeurd, er zitten pareltjes van vertelkunst tussen. In ‘Niet voor niets gestorven’ vertelt de schrijver over een jongetje dat met zijn vader tweemaal per week het biljartlokaal bezoekt en daar vervolgens de punten mag gaan bijhouden. Totdat zijn vader overlijdt en hij bij de puntentelling niet alleen de behaalde caramboles telt maar er ook nog een ander referentiepunt bij betrekt.
In ‘Het zal worden zoals het was’ wordt met scherpe pen de gang naar volwassenheid beschreven waarbij ‘opvoeding door voorbeeldstelling’ tot een wel erg bijzondere situatie leidt. De toonzetting staat al aan het begin van het verhaal: ‘Op driejarige leeftijd ben je naïef. Als je vader je een paar rolschaatsen aandoet en je meeneemt naar het part, komt het niet bij je op om aan hem te twijfelen. Jouw hand zoekt de zijne voor ondersteuning. Je heb op dat moment niet door dat zijn hand zich terugtrekt, jou ontglipt, en dat je, door er naar te grijpen, hebt leren schaatsen.’ Dit thema wordt op indrukwekkende wijze uitgewerkt tot een mooi slotakkoord.

Het komt de bundel ten goede om de verhalen niet achter elkaar te lezen; iedere dag een verhaal zal de kwaliteit zeker ten goede komen. ( )
1 ääni deklerk | Oct 6, 2013 |
Als tussendoortje is het best een succes. Het houdt de herinnering levend met vintage Veronesi-verhalen: veel lijden en dood, zoeken naar een doel in het leven, complexe vader-zoonrelaties. Maar veel ruimte om dat alles uit te werken is er niet (op enkele uitzonderingen na). En voor je het weet zit je je blind te staren op een verhaal over een aansteker. Geen onverdeeld succes, die Misplaatste kussen, maar het kan ermee door.
Volledige bespreking via http://wraakvandedodo.blogspot.be/2012/08/sandro-veronesi-misplaatste-kussen.htm... ( )
1 ääni jebronse | Aug 30, 2012 |
De veertien korte(re) verhalen die Veronesi hier bundelde, zetten mij aan tot enige mijmering over het menselijk lot en de onvoorspelbaarheid daarvan. De lijdende figuren in deze verhalen grijpen meermaals naar de leugen als modus vivendi. Of in het laatste verhaal is erover schrijven het enige wat de hoofdfiguur kan inbrengen tegen het noodlot (zijn vriend die voor zijn ogen zelfmoord pleegt wat hij niet kan verhinderen).
Ik las deze bundeling in de week dat ik mijn beste vriend verloor aan een korte maar verwoestende ziekte. Wat kan je doen wanneer het leven plots een onverwachte en wrede wending neemt? Ik vond enige troost in enkele van deze verhalen: "Een goed mens betaalt met zijn eenzame lijden iedere keer dat hij hoopt de enorme verantwoordelijkheid van het voldongen feit niet te overleven, maar hij overleeft het wel, valt stil en gaat verder. De pijn verdwijnt, het berouw vertroebelt, de contouren van de herinnering vervagen, en het mysterie van het leven, dat zoveel groter is dan alle losse stukjes bij elkaar, verdooft en verzoent." (p. 180) ( )
2 ääni rvdm61 | Aug 20, 2012 |
näyttää 4/4
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Tiedot hollanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Tiedot hollanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Ik weet wie je bent, Alessandro Veronesi, ik ken jouw ziel, en ik voorzeg je dat jij je uiterste best zult doen en je ervoor zult inzetten dat je vader niet sterft in een ziekenhuisbed, maar, volgens zijn wens, in zijn eigen bed, in de vertrouwdheid van zijn eigen woning, op de eerste verdieping van het, door hemzelf in 1968 ontworpen, functionalistische herenhuis aan de Via Bruno Buozzi 3 in Prato, waar jij bent opgegroeid.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot hollanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

"In questo libro prezioso ci sono alcune delle migliori prove narrative di uno dei più importanti scrittori del nostro tempo, le parti di un'opera che è già un classico"--Publisher's description, p. [2] of cover.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.38)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 2
3.5 3
4 1
4.5 1
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 205,319,731 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä