KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Kirje kuulle (1995)

Tekijä: Ib Michael

Sarjat: Vanillepigen (3)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
341719,970 (3.38)-
En ung mand, forfatterens alter ego, beretter om sin ungdoms- og studentertid i 1960'ernes Roskilde og København, om opgøret med faderens forventninger til ham og om ensomhed, flippede rejser til bl.a. Venedig og eksperimenter med kærlighed og stoffer.
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Efter afstikkeren til slægtshistorien i Den tolvte Rytter er fokus igen på den anonyme jeg-fortællers historie, og det er en styrke, for det er simpelthen meget mere levende og interessant. Vi møder ham lige efter bruddet med Maiken og følger ham til han er ca. tyve.

Bogen åbner med en begravelsesscene: Faderen er død, og nu skal grossererens urne sættes i graven. Frigørelsen fra hans kvælende favntag er et af bogens store temaer, for selvom han på mange måder er generøs, så har han også stukket en livsbane ud, som fortælleren ikke vil acceptere. Først droppes ridningen, senere er det familiefirmaet, der takkes nej til. I erindringen ses faderens skuffelse klart nok, men det var tydeligvis ikke overvejelser, der betød meget på det tidspunkt.

Det andet store tema er (selvfølgelig) forholdet til kvinder: Det er Desiree, (Maiken), Michelle og Kate, der på skift fylder hans bevidsthed. Forholdene slutter ikke lykkeligt – det gør de færreste teenageforelskelser jo – men det er også her nøglen til titlen skal findes.

På en indkøbstur til København er familien i Tivoli, hvor Pjerrot hjælper Harlekin og Columbine til at få hinanden, selvom han selv er forelsket i hende. Han kan kun fortælle om sin kærlighed til månen, som han skriver til i en uendelighed.

”Mit problem er, at jeg ikke synes det er synd for Pjerrot. Jeg synes han er et fjols,” (s. 39) lyder ungdommens skråsikre dom, men alligevel ender han selv som en anden Pjerrot i et trekantsdrama med barndomsvennen Olaf og den psykisk ustabile Kate. Romanen er HANS alt for sene brev til månen, men det er op til læseren at vurdere, om han skulle have erklæret sin kærlighed tidligere – eller om han fuldt ud burde have fulgt Pjerrots eksempel.

Brev til Månen er en helstøbt og spændende roman, selvom jeg godt kunne have klaret mig med lidt færre sider om ung weltschmerz. ( )
  Henrik_Madsen | Aug 31, 2010 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu

Kuuluu näihin sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

En ung mand, forfatterens alter ego, beretter om sin ungdoms- og studentertid i 1960'ernes Roskilde og København, om opgøret med faderens forventninger til ham og om ensomhed, flippede rejser til bl.a. Venedig og eksperimenter med kærlighed og stoffer.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.38)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5 1
4 1
4.5
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 206,559,961 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä