KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Pullopostia

Tekijä: Jussi Adler-Olsen

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

Sarjat: Department Q (3)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
1,72010310,247 (3.97)123
Fiction. Mystery. Thriller. HTML:Detective Carl Mørck and his colleagues Assad and Rose must use all of their resources to uncover the horrifying truth in this heart-pounding Nordic thriller from the #1 international bestselling author Jussi Adler-Olsen.

Carl Mørck holds in his hands a bottle that contains old and decayed message, written in blood. It is a cry for help from two young brothers, tied and bound in a boathouse by the sea. Could it be real? Who are these boys, and why weren??t they reported missing? Could they possibly still be alive?

Carl??s investigation will force him to cross paths with a woman stuck in a desperate marriage??her husband refuses to tell her where he goes, what he does, how long he will be away. For days on end she waits, and when he returns she must endure his wants, his moods, his threats. But enough is enough. She will find out the truth, no matter the cost to her husband??
… (lisätietoja)
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 123 mainintaa

englanti (79)  hollanti (9)  tanska (4)  saksa (4)  espanja (2)  italia (2)  kreikka (1)  ranska (1)  ruotsi (1)  Kaikki kielet (103)
Näyttää 1-5 (yhteensä 103) (seuraava | näytä kaikki)
Danmark, ca 2007
For flere år siden blev to drenge der var med i Jehovas Vidner kidnappet. En af dem lykkedes med at sende et nødråb i form af en flaskepost. I 2002 blev den samlet op af en skotsk fiskebåd og bragt videre til politiet. Siden gik fiskebåden ned med mus og mænd og politmanden døde i en eftersættelse af en flugtbillist. Så først da en computerkyndig kvinde dukkede på stationen for at hjælpe med et virusangreb kom flasken videre. Man kan tyde ordet HJÆLP skrevet med blod, så den bliver ad omveje sendt til dansk politi og ender ved Afdeling Q, hvor Carl Mørck og hans to assistenter Assad og Rose Knudsen forstørrer den slørede og falmede seddel op til vægstørrelse.
I et tidsmæssigt parallelspor følger bogen en forbryder, F, som har specialiseret sig i at kidnappe børn fra kristne sekter og kræve en stor, men ikke uoverkommelig løsesum, fx en million kroner, for at slippe dem fri igen. Han er indtil videre gået helt under politiets radar. F bor med sin kone Mia i Roskilde og hun ved ikke hvad han laver udover at han engang imellem er væk hjemmefra i længere tid. Vi følger F i en ekspedition til Viborg, hvor han finder sig en ny kæreste Isabel Jønsson at overnatte ved. Ideen er at bruge hende som base og så på et tidspunkt fordufte efter at have fået hende til at droppe ham, fx ved at være voldelig eller ubehagelig overfor hende. Hjemme i Roskilde drikker Mia en kop kaffe med en anden mand, Kenneth. Hun har slukket sin mobil og imens ringer F til hende. Hun kører ud i den ene løgn efter den anden, da hun skal forklare hvorfor hun ikke tog mobilen. Og imens infiltrerer F sekten Moderkirken og udser sig sine ofre, Samuel og Magdalena, som er børn af Joshua og Rakel (der egentlig hedder Jens og Lisa). De har fem børn, Josef på atten, Samuel på seksten, Miriam på fjorten, Magdalena på tolv og Sarah på ti år. F dropper Isabel, men det er nok en fejl. Hun er Dataekspert i Viborg Kommune, så han har godt nok fundet hendes passwords under skriveunderlaget i hendes kontor, da han gennemsøgte huset, mens hun var væk. Men det var med vilje, den seddel lå der, og hun har til gengæld logget alt, hvad han gjorde på hendes pc og kigget i hans ting og i den blå varevogn, han kører rundt i. Så hun har sendt beskrivelse af ham, kopi af registreringsattest, nummerplade, kreditkort etc til sin bror. Der hedder Karsten Jønsson og er ved politiet. Han holder op med at tænke på hende som et potentielt offer og skifter til at se hende som en basilisk, hvis blik kan dræbe og hvis spor man heller ikke krydser uden at udsætte sig for livsfare.
Roses søster Yrsa vikarierer for hende i nogle dage og er god til krydsord. Det giver dato, årstal, et busstoppested og et navn udfra flaskeposten. 16 februar 1996, Lautropvang i Ballerup, Poul Holt. Navnet passer med en meget velbegavet dreng med Aspergers Syndrom. Han fik en fin studentereksamen, men droppede ud af ingeniørstudiet. Familien er Jehovas Vidner og ingen har snakket med Poul siden, men der er heller ikke meldt noget til politiet. Familien er flyttet tre gange siden og bor nu i Sverige. Mørck kører op til dem og bliver afvist, men finder dog Pouls bror, Tryggve der bryder helt sammen ved at se brevet. Han kan fortælle at Poul var den bedste og klogeste bror i verden og at han blev myrdet to minutter efter at brevet var sendt.
Mia har snakket med en af beboerne i området og da F kommer hjem efter at have lavet en næsten perfekt bortførelse af Samuel og Magdalena og have installeret dem i en gammel bådhytte, opdager han en låst herrecykel i indkørslen. Han forhører hende og selv om hun forsvarer sig godt, ender det med at han begraver hende under nogle tunge flyttekasser. Hun kan ikke flytte sig overhovedet, men er dog ikke død.
Joshua og Rakel får en telefonopringning om at deres to børn er kidnappede og at de kun har kort tid til at skaffe en løsesum på en million. Det er ikke så godt for Joshua har lige indsendt ca en million som forudbetalt skat og har ikke likvide midler. Han ringer til kommunen og kommer med en historie om computerproblemer og manglende overblik som forklaring. De vil kigge på sagen og sender Isabel Jønsson ud for at hjælpe med computeren. Hun bliver noget tøvende lukket ind af Rakel og får øje på et billede hvor F er på. Hun får Rakel til at åbne op for hvad F har gjort ved dem. Isabel fatter straks en alternativ plan og hun og Rakel kører ud til F's bopæl, hvor de finder både den blå varebil og noget af hans tøj. I stedet for at levere en løsesum på en million, leverer de en sæk til ham med hans tøj i og et brev om at de har en masse på ham. Sækken bliver smidt ud fra et kørende tog af Joshua, men det er for meget for ham og han får et hjerteanfald og dør. Imens er Rakel og Isabel kørt i rasende fart på samme rute som toget og det lykkes dem faktisk at overraske F. Han har dog en bedre bil end dem, så i stedet for at de kører hans sorte mercedes af vejen, ender han med at få dem til at køre galt. Politiet er dog lige i nærheden, så han er nødt til at stikke af.
Både Isabel og Rakel er hårdt kvæstede, men bliver bragt til hospitalet og reddet. Imens er F kørt ud til sin "bopæl" og brænder hele hytten inklusiv den blå varevogn af. Han er dog mildt sagt irriteret over at være gået glip af løsesummen, for hans formue forsvandt næsten i aktiekrisen og han er nødt til at starte forfra. Og han er sikkert også nødt til at skille sig af med de to børn og måske Rakel og Isabel og Mia og Isabels bror? Uden at han ved det, så er Carl og Assad på udkig efter fiskehytten, for nogle mikroskopiske spor på papiret giver et fingerpeg.
F har fået bank i barndommen, men han har også fået hævn. Et opgør med faderen endte med at denne fik et hjerteanfald og døde. Ved samme lejlighed kom F til at hælde afløbsrens på sin søster, så hun blev blind. Menigheden sørgede for en ny stedfar, som havde samme voldelige tilbøjeligheder, men nu var F hærdet og han hældte sovemedicin i dødelig dosis på både moderen og stedfaren og camouflerede det som selvmord.
For et par år tilbage var Carl involveret i et skyderi, hvor hans kollega Anker Høyer blev dræbt og en anden kollega Hardy Henningsen blev såret og lammet. Carl blev også selv såret, men kom sig uden fysiske men.
F forsøger at slå Isabel og Rakel ihjel. Det mislykkes, men Rakel dør af følgerne af bilulykken. Carl og Assad har skudt sig ind på et område og også fået fortalt hvordan løsesummen blev betalt i tilfældet med Poul Holt. De tager derud og opdager sporene efter den nylige bilulykke og skynder sig på hospitalet. Her møder de Isabels bror Karsten og de ser faktisk også F, der forklædt skynder sig væk efter at have forsøgt at slå Isabel ihjel. Isabel er ved bevidsthed men har svært ved at tale. Heldigvis er Assad god til at lytte og tolke, så de får et hav af oplysninger, inden Isabel falder i søvn af anstrengelserne. Fx adressen i Fenslev på F's tilholdssted. Det har i mellemtiden nået at brænde af, så det er ikke et afgørende spor, men Isabel har også gemt dna-beviser fra F. Carls sekretær Rose (der har et alter ego ved navn Yrsa, som hun nogle gange benytter) får kontakt til den ældste af Rakel og Joshuas sønner. Og denne kan fortælle af F har en nøglering med en bowlingkugle med et 1-tal på. Det spor leder videre til en bowlingklub, hvor et af holdene allesammen har sådan en kugle i nøgleringen. Og deres navne er også de navne, som F har brugt som dæknavne. Sporet er ved at blive meget varmt. F tænker stadig at han kan nå at slette sine spor og sælge huset og forsvinde fra jordens overflade i nogle år, før han kan genoptage sit virke. Han tager til bowling, men inden kampen med de andre hold, fortæller han sine kammerater at de skal til at finde en afløser for ham, for han tager fem år til udlandet. Kort efter dukker Carl og Assad op. Og hjemme i huset har Mia opdaget en lighter i en af de flyttekasser, der holder hende fast. Hun sætter ild til den, for det er bedre at brænde alle F's ting af end bare at dø og lade ham leve videre som før. Carl og Assad finder bowlingholdet og snakker også med en René Henriksen, der fortæller at ja, han skal til Libyen for et nyt firma. Men René slipper væk ved at få en af de andre til at gå i panik og stikke af. René stikker sig selv med en kniv og får den anden hængt op på det og lige da politiet er ved at overmande "knivstikkeren" sender René en bowlingkugle i skallen på denne. I det efterfølgende kaos slipper René væk og Carl og Assad opdager at ingen af de andre på holdet ved noget om ham. Men han har efterladt sin bowlingtaske og i hullet på en bowlingkugle finder Assad et par kvitteringer fra en hæveautomat. Bowlingbanen ligger i Roskilde og Carl og Assad må indkalde assistance fra Roskilde politi til at hjælpe. René kører hjem til sit og Mias hus, men her ser han Kenneth stå i haven og kalde på Mia og naboerne kigger ud på Kenneth, så René tænker at han må afskrive villaen og køre op til bådehuset. Og han kommer i tanke om bowlingtasken, hvor politiet kan hente både fingeraftryk og kvitteringerne. Øv! Politiet har hurtigt vekslet informationerne til navnet Claus Larsen og en adresse. Her finder de Kenneth og et hus, der er ild i. Assad får smadret et stuevindue og de får reddet Mia i levende live ud af huset og slukket ilden.
En hurtig gennemsøgning af huset viser at skødet er i navnet Benjamin Larsen. Og at der ikke er nogen mercedes registreret på adressen. Samtidig er de ret sikre på at René er kørt mod bådehuset for at slette sporene der. Inklusiv de to børn. De ringer til en skovfoged, der giver et hint om Vibegården. De får tilkaldt forstærkning, men skynder sig selvfølgelig derud og kommer tids nok til at komme i kamp med Réne. Det ender med at Samuel kommer fri og får ramt René med en hammer. Han dør kort efter, men når at vedgå at han har dræbt "mange" og at Benjamin er hos søsteren Eva. Og at han selv hedder Chaplin. Efter nogle måneder finder de frem til hans søster Eva Bremer og hendes mand og Benjamin, som de to var i færd med at adoptere. Men måske kan det godt ende med at de forsones?

De parallelle spor fungerer fint i fortællingen. Der kører noget med nedskydningen af Hardy, Anker og Carl. Og noget med en serbisk bande, der driver udlån på ågervilkår og hvis et firma ikke kan betale, så sørger de for at der er en forsikringssum fra brandforsikringen, der kommer til udbetaling. Og den låneinddriver, der ikke fik indkasseret pengene i første omgang, bliver fundet som lig i brandtomten. Og noget med psykologen Mona Ibsen, som Carl har både et professionelt og ikke-professionelt forhold til.

Glimrende krimi/thriller. ( )
  bnielsen | Feb 22, 2024 |
The Department Q team is back with another cold case that gets its big break from a message in a bottle that makes its way from Scotland back to Denmark. While Detective Carl Morck and his assistants can no longer help the kidnapped boy whose cry for help came to them long after he was gone, following the clues from the kidnapping helps them look for a kidnapper who was never found. Another excellent story by Adler-Olsen with plenty of twists and turns along the way. ( )
  Aronfish | Feb 3, 2024 |
almost too ridiculous for a bit there, but it worked out. ( )
  Kiramke | Jun 27, 2023 |
Guess what? Another book from Scandinavia. Here are my thoughts regarding this book.
1. This is a translated version of the original. The complete lack of editing means that anytime two or more people are talking to each other it is as if they are in separate rooms. There is zero continuity in this book.
2. The translation seems to be geared to a British reader, so the use of slang and everyday language is still foreign to an American reader, which is fine except with the complete lack of editing it can be very hard to follow.
3. This book is easily 200 pages too long. The removal of those 200 pages would not have any impact to the core story.
As far as I can tell this is what the primary storyline is, this; a bottle is picked up by a Scottish fishing boat with a note inside it is forgotten about for a period of time. Everyone who has come in contact with the bottle has bad luck (not relevant because it is never expanded on) the note is in Danish and sent to the Denmark police, the note was written by a kidnapped victim, through unbelievable sleuthing it is finally deciphered, and the cold case decision sets about finding the kidnapper.
The kidnapper, hates religious people, as he was brought up in an abusive highly,Religious family, therefore he targets his victims to match his growing up. He is married, but the wife character is completely unneeded since she is weak and makes no difference to the story except in the last chapter.
As if this is not convoluted enough, the cold case department is also working on a series of Arson cases which add nothing to the primary story other than to act as a distraction.
1. Carl Morck is a detective in a cold case division of the Denmark police. He is a dull burnt out policeman, who seems to either get lucky solving crimes, happens to be in the right place at the right time enough times to figure out the case, or through unbelievable coincidence puts cases together. He seems to have a love interest with Mona, don't know why and didn't care as it seems to be thrown in whenever Carl is becoming to dull to read about.
2. Also in the department are Assad who is from Syria. And Rose/Yrsa who is bipolar. These two characters are so poorly explained, behave so strangely, and don't seem to follow any standard chain of command with Carl. They also are a complete distraction, and their quirkiness is never explained, they are not funny, and don't add anything.
3. Carl's former partner apparently was injured in the previous book in this series and is now paralyzed and living in a hospital bed it Carl's living room.
4. Carl is separated from his alcoholic wife who wants to move back in, but is crazy..... And really who cares, and why is she in the story.
I could go on but let's summarize,
A. Book is way too long.
B. Editing is horrible.
C. Translation is bad and confusing.
D. Characters are either dull, quirky, or badly drawn out.
( )
  zmagic69 | Mar 31, 2023 |
Very entertaining book. A mixture of humor, violence, and suspense - the series gets better with each book (or maybe I'm just getting to know the characters better).

This one is mostly about the worst type of serial killer. His "business" is kidnapping for ransom. He imprisons two young kids - siblings - for a period of time until their parents pay his ransom; then, to prevent them from reporting it, he kills one of the two, and threatens to kill more if they tell anyone anything. He chooses large families that are members of some religious sect that are pretty isolated to start with, so there's less chance they will talk to outsiders.

Everything goes well until his deeds attract the attention of Dept Q, the department of lost causes. Dept Q is a very unusual department, and very entertaining with their oddball mix of characters. I look forward to more from this series. ( )
  MartyFried | Oct 9, 2022 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 103) (seuraava | näytä kaikki)
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (9 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Adler-Olsen, Jussiensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Aitken, MartinKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Čuden, DarkoKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Berg, CarolineKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Chatelet, JulienKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Cymbrykiewicz, JoannaKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
D'Avino, Maria ValeriaKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Huttunen, KatriinaKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Jacobsen, LeifKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Koch, WolframKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Krogstad, Erik JohannesKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Malcolm, GraemeKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Maras, MarkoKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Mendizabal, Juan MariKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Pacey, StevenKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sauk, StefanKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Schlosser, Danmuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Thiess, HannesKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Torma PéterKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Vries, Kor deKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Winther-Larsen, HelgeKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu

Kuuluu näihin sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Dedicated to my son, Kes
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
It was the third morning, and the smell of tar and seaweed had got into his clothes.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia (1)

Fiction. Mystery. Thriller. HTML:Detective Carl Mørck and his colleagues Assad and Rose must use all of their resources to uncover the horrifying truth in this heart-pounding Nordic thriller from the #1 international bestselling author Jussi Adler-Olsen.

Carl Mørck holds in his hands a bottle that contains old and decayed message, written in blood. It is a cry for help from two young brothers, tied and bound in a boathouse by the sea. Could it be real? Who are these boys, and why weren??t they reported missing? Could they possibly still be alive?

Carl??s investigation will force him to cross paths with a woman stuck in a desperate marriage??her husband refuses to tell her where he goes, what he does, how long he will be away. For days on end she waits, and when he returns she must endure his wants, his moods, his threats. But enough is enough. She will find out the truth, no matter the cost to her husband??

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.97)
0.5 2
1 2
1.5 1
2 15
2.5 6
3 79
3.5 48
4 251
4.5 54
5 113

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 207,238,908 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä