KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

De geheimen van het DNA

Tekijä: David Suzuki

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
2-5,250,702 (1)-
DNA orkestreert al 3 1/2 miljard jaar het leven op aarde. Bij de mens bepaalt DNA o.a. mede de kans dat we kanker krijgen, het cholesterolgehalte in ons bloed en de kleur ogen van onze kinderen. De afgelopen 30 jaar is de kennis van DNA sterk toegenomen. De nieuwe inzichten op dit gebied hebben grote invloed gehad op het biologisch onderzoek. De gevolgen van de moderne biologie zijn nu al enorm; we beschikken bijvoorbeeld over genetisch gemodificeerde gewassen en dieren. In de strijd tegen aids speelt de moleculaire biologie een belangrijke rol. Dezelfde moleculaire biologie maakt het wetenschappers als het ware mogelijk om voor 'God' te spelen. Dit roept dan ook vele ethische en morele vragen op die 50 jaar geleden niet eens bestonden. De geheimen van het DNA neemt zowel de nieuwsgierige leek als de geroutineerde lezer mee op excursie door een zich voortdurend ontwikkelende wetenschappelijke revolutie. Tevens verhaalt het boek over de invloed van deze revolutie op ons dagelijks leven. De bioloog en wetenschapsjournalist Levine en de geneticus Suzuki onthullen hoe de medische wetenschappen door het vermogen om de genetische code te kraken en te manipuleren een volledige transformatie hebben ondergaan. Zo kunnen erfelijke aandoeningen wellicht beter behandeld worden wanneer we weten waarom en hoe onze genen functioneren. De schrijvers laten ons zien hoe deze kennis in experimentele therapieën zoals gentherapie kan worden toegepast. Ze nemen ons mee naar een 'Brave new world' achtige situatie waarin zelfontworpen planten groeien en transgene dieren voorkomen zoals Tracy, een schaap dat door genetische modificatie waardevolle eiwitten uitscheidt in haar melk. Hierbij komt natuurlijk ook de omstreden vraag aan de orde of we levende dieren zomaar genetisch mogen veranderen ten behoeve van de mens. Levine en Suzuki bespreken eveneens het controversiële gebied van de gedragsgenetica.… (lisätietoja)
Viimeisimmät tallentajaterikscheffers
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Ei arvosteluja
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

DNA orkestreert al 3 1/2 miljard jaar het leven op aarde. Bij de mens bepaalt DNA o.a. mede de kans dat we kanker krijgen, het cholesterolgehalte in ons bloed en de kleur ogen van onze kinderen. De afgelopen 30 jaar is de kennis van DNA sterk toegenomen. De nieuwe inzichten op dit gebied hebben grote invloed gehad op het biologisch onderzoek. De gevolgen van de moderne biologie zijn nu al enorm; we beschikken bijvoorbeeld over genetisch gemodificeerde gewassen en dieren. In de strijd tegen aids speelt de moleculaire biologie een belangrijke rol. Dezelfde moleculaire biologie maakt het wetenschappers als het ware mogelijk om voor 'God' te spelen. Dit roept dan ook vele ethische en morele vragen op die 50 jaar geleden niet eens bestonden. De geheimen van het DNA neemt zowel de nieuwsgierige leek als de geroutineerde lezer mee op excursie door een zich voortdurend ontwikkelende wetenschappelijke revolutie. Tevens verhaalt het boek over de invloed van deze revolutie op ons dagelijks leven. De bioloog en wetenschapsjournalist Levine en de geneticus Suzuki onthullen hoe de medische wetenschappen door het vermogen om de genetische code te kraken en te manipuleren een volledige transformatie hebben ondergaan. Zo kunnen erfelijke aandoeningen wellicht beter behandeld worden wanneer we weten waarom en hoe onze genen functioneren. De schrijvers laten ons zien hoe deze kennis in experimentele therapieën zoals gentherapie kan worden toegepast. Ze nemen ons mee naar een 'Brave new world' achtige situatie waarin zelfontworpen planten groeien en transgene dieren voorkomen zoals Tracy, een schaap dat door genetische modificatie waardevolle eiwitten uitscheidt in haar melk. Hierbij komt natuurlijk ook de omstreden vraag aan de orde of we levende dieren zomaar genetisch mogen veranderen ten behoeve van de mens. Levine en Suzuki bespreken eveneens het controversiële gebied van de gedragsgenetica.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

-

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (1)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,452,110 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä