KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Pol wordt koning

Tekijä: Carla Hansen, Vilhelm Hansen (Kuvittaja)

Sarjat: Pol, Pel en Pingo (15)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
2111,055,283 (4.3)-
Tegneserie om Rasmus Klump og hans venner, der kommer ud for mange sjove og spændende oplevelser.
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

En idyllisk plet i Danmark ud mod en fjord, ca 1950
En bamse Rasmus Klump og hans venner har bygget et skib, Mary. Pingvinen Pingo, sælen Skæg og pellkanen Pelle er mandskab om bord. En struds, Knalle, er også med. De sejler op ad en flod og kaster anker ved en bred. Desværre rammer ankeret en krokodille, der kommer gående, men den har en turban på hovedet og lader sig ikke mærke med noget. De går i land og møder nogle flere med turban på. Og en løve, der hedder Nud med K foran. Knalle prøver at kurere hans hovedpine, men han hævder at han slet ikke har hovedpine, selv om han gik rundt med en stor forbinding på hovedet. Faktisk er det for at undgå at få ondt, for ovre i skoven lever der et dunkedyr, der slår folk oven i hovedet. Knalle har klippet håret af Nud, men giver ham noget medicin, der kan hjælpe.
En elefant hjælper dem med at nå hen til dunkedyret, men så kommer han i tanke om at han har et vigtigt ærinde derhjemme, så han smutter og overlader Klump, Pingo, Knalle og Pelle til at gøre noget ved det. Klump og vennerne iagttager skjult dunkedyret, der er en gris, der morer sig med at slå folk oven i hovedet. Klump får de andre til at save et træ over, så stubben får Rasmus Klump højde og så bruger han værktøj og maling fra Pelles næbpose til at lave en kopi af sig selv. Så lokker han grisen til at forfølge sig og efter nogle lange rundture om buske og træer kommer de til en lysning, hvor Klump gør sig usynlig, så grisen tror at træudgave af Klump er den rigtige Klump. Efter at have dunket lidt på træudgaven, får grisen ondt i hånden og må trøstes. Han lover at han aldrig vil dunke nogen mere og følges med de fire ned til skibet. Undervejs møder de et uhyre, men det er nu bare Nud, der er helt dækket af langt hår. Pingo studser Nud og Klump hopper imens ombord på skibet, hvor Skæg er ved at fortælle om dengang i Biscayen til tre små af fyrene med turbaner på.
Alle er begejstrede over at Klump har kureret dunkedyret for at dunke og de beslutter at gøre Klump til konge. De ruller den røde løber ud, men Klump når ikke at komme af vejen. Kronen er også alt for stor, så de klipper ham en ny af guldpapir. Gulvet i paladset er fyldt med pandekager, faktisk så mange at Knalle ikke kan spise op. Efter måltidet går Klump en tur i søjlehallen for at tænke. Og han tænker at idag tager alle på skovtur og skolerne holder sommerferie. Skæg laver biksemad på en madvogn, de tager med, men han sætter også Knalle til at passe på et træ, så denne ikke smager for meget på biksen før de andre. Fra nabolandet kommer kong Surbasse på besøg og han får også serveret biksemad. Både biks og dessert slipper op, så der kun er kolbøtter ned ad bakke tilbage. Surbasse har sin førsteminister Højihatten med og han må slå kolbøtter selv om han helst er fri. De kommer tilbage til kongeslottet, hvor Klump sørger for at de ikke træder på den fine røde løber og for at der bliver serveret sodavand med godt med brus i.

Et superherligt univers. Ingen bliver nogensinde sure på hinanden. Hørst tager man noget på hovedet, hvis der er fare for at man bliver dunket i hovedet. Alle er søde og taler pænt til hinanden. Og selv et dunkedyr kan blive til en sød og artig gris. ( )
  bnielsen | Dec 11, 2022 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (1 mahdollinen)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Hansen, CarlaTekijäensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hansen, VilhelmKuvittajapäätekijäkaikki painoksetvahvistettu

Kuuluu näihin sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Tegneserie om Rasmus Klump og hans venner, der kommer ud for mange sjove og spændende oplevelser.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Lajityypit

Ei lajityyppiä

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (4.3)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 1
4.5 1
5 2

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,488,840 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä