KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

3 etsivää ja Hairiutta (1979)

Tekijä: William Arden

Muut tekijät: Alfred Hitchcock

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

Sarjat: 3 etsivää (30)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
267299,505 (3.67)1
Three young sleuths uncover a mystery buried since World War II when they come to the aid of trouble-plagued environmentalist who is protesting the drilling of off-shore oil wells.
Viimeisimmät tallentajatprengel90, AWellStockedShelf
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 1 maininta

tanska (1)  englanti (1)  Kaikki kielet (2)
näyttää 2/2
USA, Californien, Santa Barbara ca 1970
Indeholder "En advarsel fra Alfred Hitchcock til svage sjæle!", "1. Haj-revet 1", "2. Et olieproblem", "3. Et sammenstød", "4. En mærkelig indbrudstyv", "5. Uventede gæster", "6. Jupiter finder løsningen", "7. Pete er i klemme", "8. En dobbelt forfølgelse", "9. Mistanken breder sig", "10. Pete får en god idé", "11. Blafferen", "12. Hajjægeren", "13. Sea Wind har problemer", "14. Et uhyre fra havet", "15. Det rustne skrog", "16. Bob gør en opdagelse", "17. Fjenden åbenbarer sig", "18. Haj-revets hemmelighed", "19. En mærkelig skat", "20. Den sorte båd", "21. Fanget!", "22. Banditterne ryges ud!", "23. Mr. Hitchcock føler sig helt udmattet".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.

Bobs far er journalist og tager de tre drenge med på reportagetur til Santa Barbara, hvor en ny boreplatform Hajrevet-1 er udsat for hård modstand fra fiskere og miljøaktivister. De møder skibet Sea-Wind med kaptajn Jason om bord, der anfører mange lokale både i en daglig protest. Om bord i Sea-Wind er formanden for protestkomiteen, John Crowe, der er en kendt krimi-forfatter. Han sætter drengene på sporet af et mysterie, for Sea-Wind burde have brændstof nok ombord til at nå ud til platformen, ligger der nogle timer, og sejle tilbage igen, men faktisk har de kun lige brændstof nok til turen frem og tilbage. De er altså nødt til at sejle tilbage og drengene får et lift med, for der sker ikke noget spændende på platformen. En anden båd har også vendt snuden hjem. Det er to brødre Tim og Jed Connors, der kommer fra Oxnard. Tilbage på kajen er der ballade. En Paul MacGruder er leder af olieboringen og har egentlig en aftale med Crowe om at undgå ballade, mens hans chef mr Hanley som er direktør for oliefirmaet vil gerne have ballade for at demonstrere overfor den japanske direktør mr Yamura at han har styr på det. Politiet kommer til og skiller parterne ad, men da er ballademagerne allerede væk igen.
Drengene kører med Crowe hen til hans hus og overrasker en indbrudstyv. De lægger mærke til at tyven har våddragt på, men ellers når de ikke at se så meget og heller ikke Crowes gartner Torao har lagt mærke til noget. Om aftenen tager de hen på det motel, hvor de overnatter. Jupiter har lånt Sea Winds logbog og kommer med en teori om at båden må have slæbt på ekstra vægt på nogle af sejladserne udfra hvor meget brændstof, den har brugt. Om natten holder de øje med Sea Wind og da Connors brødrene kommer forbi, følger Bob efter hen til kroen Den blå Haj. Jupiter følger efter Paul MacGruder og støder ind i Bob. De går ind i kroen og ser Connors brødrene snakke med MacGruder og lidt efter med Yamura, der også er der. De snakker også selv med Connors brødrene, der fortæller at de også holdt øje med Sea Wind for at se om nogen lavede lusk.
Senere på natten får Pete den tanke at noget kunne gemmes under skibet og da han har diplom i undervandssvømning checker han efter, men der er ikke noget. Næste dag trækker det op til storm, men Crowe og Jason lytter til kystvagten, der ikke mener at stormen kommer tæt nok på til at være farlig. De sejler ud og et stykke ude opdager Jason at de har fået en blaffer. Næsten ude ved platformen hopper blafferen af igen og de kan se at det er en miniubåd, som dykkere bruger. De gætter på at blafferen vil med tilbage, så de bliver hængende ude ved platformen selv om det blæser op og barometeret når ned på 29,7 (formentlig tommer kviksølv = 1005 Hpa). Sea Wind får problemer med skruer og er nødt til at søge ly ved platformen. MacGruder tror først ikke rigtigt på deres forklaringer, men lader sig overbevise. Fra platformen kigger de ud over stormen og ser uventet skroget af en japansk ubåd fra anden verdenskrig. Næste dag får Jupiter og MacGruder kontakt til land og sender Bob ind på biblioteket for at se om der er noget at finde om en japansk ubåd. Det er der, men Bob bliver taget til fange af Connors brødrene, der handler på vegne af Yamura. De har også taget Crowe til fange. Bob bliver presset til at tage kontakt til Jupiter og lade som om alt er godt.
Jupiter lugter ikke lunten og fortæller Bob at de alligevel vil dykke ude ved ubåden, inden de kommer tilbage. Yamura arrangerer en lille velkomstkomite. Ude ved ubåden overrasker de en anden dykker, der flygter i sin egen miniubåd, men efterlader en lille boks. Her finder de ubådens logbog og en ring. På vej ind med deres motorbåd opdager de at miniubåden har hægtet sig på. De kan ikke gøre så meget ved det, så de lader sig føre af miniubåden ind på land, hvor der er underligt øde. Kort efter kommer Connors båd sejlende og sejler motorbåden ned. Yamura og brødrene Connors giver sig til at lede efter Jupiter og Pete. De to er nødt til at søge væk fra stranden og op i baglandet. Her møder de dykkeren, der viser sig at være Torao. Han hjælper dem til at undgå forfølgerne og de finder ly for natten. Imens har politiet opdaget og befriet Bob og Crowe, men selv om de kan gætte på at Connors brødrene har gang i noget skummelt med den japanske ubåd, kan de ikke hjælpe før det bliver lyst.
Om morgenen har Jupiter og Pete haft tid til at få Toraos historie. Han hedder faktisk Yamura og den anden Yamura er en fupmager. Det kan ringen bruges til at bevise, så derfor er der krig om den. I ubåden døde Shozo Yamura, men han var påmønstret under navnet Hideo Gonda for de to havde byttet identiteter.
Det ender selvfølgelig med at politi og kystvagt kommer til og får hold i banditterne. Og de gode ler og de onde græder.

Der er flere drillerier med at Jupiter er tyk. Det er ikke så klædeligt. Der er noget om miljø, hvilket er godt. Og stormen fungerer fint som baggrund for en del af dramaet. ( )
  bnielsen | Jan 12, 2020 |
The three investigators -- Jupiter Jones, Pete Crenshaw, and Bob Andrews -- take a trip to Santa Barbara with Bob's father who is gathering research for his latest news reportage. The event is a big environmental protest of a new oil rig being built, and it just so happens that the head of the protest, Mr. Crowe, is a famed mystery writer the boys adore. When Crowe shares his concerns about his protest potentially being sabotaged, the three investigators are on the case.

This series is in the vein of Nancy Drew and the Hardy Boys; it has that same sort of stock characters and action-filled mysteries that are somewhat sanitized in terms of lacking in gore. Previously I had only read one book from this series and as far as I can tell, there is no need to read them in order. Over the years, it appeared that authors for the series changed; this book had a different author from the other title I read and it showed. The pacing was a little slower on this book, even despite the liberal use of exclamation points. While the other book had limited female characters, this one had none at all. (Likewise, it showed its age with some less-than-stellar depictions of/references to non-white characters.) One of the characters is described as being overweight and is continually fat shamed throughout the book with unnecessary references to his girth. And, finally, my biggest gripe with this book was that as so much of it takes places on various boats and ports, it was necessary to include a lot of jargon, which bogged down the pacing somewhat.

All that being said, however, I did enjoy this book for its mystery. It kept me guessing and went in surprising directions. It was a quick enough read and I might try hunting down some more copies of this old series to see what other adventures the three investigators get into and the mysteries they solve. ( )
  sweetiegherkin | May 1, 2019 |
näyttää 2/2
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (1 mahdollinen)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Arden, Williamensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hitchcock, Alfredmuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Lievonen, AnnikkiKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot espanjankielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Three young sleuths uncover a mystery buried since World War II when they come to the aid of trouble-plagued environmentalist who is protesting the drilling of off-shore oil wells.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.67)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5 1
3 5
3.5 1
4 9
4.5
5 7

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,721,554 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä