KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Margrethe

Tekijä: Annelise Bistrup

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
1121,719,361 (3.67)-
Dronning Margrethe II (f. 1940) fortæller åbenhjertigt om sit eget liv og om Danmarks liv i en tid med store forandringer.
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

tanska (1)  englanti (1)  Kaikki kielet (2)
näyttää 2/2
Indeholder "Forord", "Skæbne", "En svær fødsel i en svær tid", "Tre små søde prinsesser", "Danskerne stemmer på Margrethe", "Kærlighed og krise", "Kongemagten skifter adresse", "Dronningens fornemmelse for historien", "Monark med mening", "Liv og gerning", "Dronningen kommer", "Med Guds hjælp", "Kunst for alvor", "Frihedskamp i Europa", "Hendes Majestæt", "Sorrig og glæde", "Livet og døden".

"Forord" handler om at interviewe dronningen. Det er nemt og kontant.
"Skæbne" handler om 15. januar 1972 og om at overtage tronen.
"En svær fødsel i en svær tid" handler om Margrethes fødsel. Langvarig og hård i en langvarig og hård tid. Nordmændene var heldige og sænkede Blücher på vej ind i Oslofjorden og kunne kæmpe. Margrethe får trods alt flagene til at gå til tops. Og hun bliver døbt Margrethe Alexandrine Thorhildur Ingrid.
"Tre små søde prinsesser" handler om at Frederik IX havde fået en frygtelig streng opdragelse og den skulle ikke gentages. Nu ville skæbnen at det blev tre prinsesser og ingen prinser. Frederik IX ville ikke i livgarden, men til søs og det prægede ham. Der var jalousi mellem ham og arveprins Knud og det har Margrethe tænkt meget over, da hun fik Frederik og kort efter Joachim, men det har ikke været et problem.
"Danskerne stemmer på Margrethe" handler om vedtagelsen af tronfølgerloven 28 maj 1953. Margrethe Benedikte og Anne-Marie.
"Kærlighed og krise" handler om tanker om at finde en ægtemage, der kan holde til at være gift med en dronning. Henri de Monpezat er løsningen.
"Kongemagten skifter adresse" handler om Christian IX's palæ. Kronisk bronkitis og rygerlunger tager livet af Frederik IX og Margrethe bliver regent. Frederik, Joachim og prins Gustav fra Berleburg er med til begravelsen.
"Dronningens fornemmelse for historien" handler om den lange kongerække før Margrethe II og om statsministre, der kommer og går.
"Monark med mening" handler om nytårstaler og hvad en regent skal og kan.
"Liv og gerning" handler om hvordan man slapper af selv om man er dronning. Skiture og teater og opera og ballet.
"Dronningen kommer" handler om officielle besøg. Og det er Frederik bedre til.
"Med Guds hjælp" handler om Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke.
"Kunst for alvor" handler om at male og skabe. Morfaren Gustaf VI Adolf var meget vidende. Og Prins Henrik er en god kritiker.
"Frihedskamp i Europa" handler om en tur bag jerntæppet i 1975. Og i 1980 statsbesøg af Nicolae og Elena Ceausescu, der havde et skrækkeligt ry, som de dog ikke helt levede op til. Tito. Og i 1991 de tre baltiske landes udenrigsministre, Uffe Elleman og dronningen. Castro. 11. september 2001.
"Hendes Majestæt" handler om at komme ind til dronningen og blive modtaget. Og hvilke tanker hun selv har. "Makronbunden er god nok." Det er det, der betyder noget: Karakteren!
"Sorrig og glæde" handler om Frederik og Mary Donaldson. Skilsmisse mellem Joachim og Alexandra 16 september 2004.
"Livet og døden" handler om ikke at blive passager i tilværelsen. Og håbet om at få skudsmålet "Hun var ikke helt fjollet som dronning - og som kunstner.".

Dronning Margrethe II af Danmark har fortalt til Annelise Bistrup, der så har samlet og redigeret stoffet til denne bog.
Mange af historierne er fortalt andre steder.
Letlæst bagatel. ( )
  bnielsen | Sep 7, 2015 |
A book about Queen Margarethe 2nd of Denmark, based on several long interviews with her. I found it extremely interesting, and was confirmed in my suspicion that I would really enjoy having a conversation with her - even if she wasn't the queen. She seems very intelligent. ( )
  Kiwiria | Mar 30, 2013 |
näyttää 2/2
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia (1)

Dronning Margrethe II (f. 1940) fortæller åbenhjertigt om sit eget liv og om Danmarks liv i en tid med store forandringer.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.67)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 2
3.5
4
4.5
5 1

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,400,836 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä