KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Good-bye Mr. Chips; De roman van het leven van Michelangelo; De berg van de Spencers; Haaien en kleine vissen

Tekijä: Readers Digest

Muut tekijät: James Hilton, Irving Stone

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
117,662,328 (5)-
Viimeisimmät tallentajatBesselina
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

GOOD-BYE MR. CHIPS: James Hilton

In november 1933 stond James Hilton voor een enorm probleem: hij moest een verhaal schrijven voor het kerstnummer van de British Weekly, maar kon geen geschikt onderwerp vinden. Na een slapeloze nacht stond hij op, pakte zijn fiets en reed de mistige ochtend in. Toen hij hongerig en wel voor het ontbijt terugkwam, was de geest vaardig over hem geworden: in de tijd van vier dagen werd Mr. Chips geschreven. In Londen had het verhaal aanvankelijk niet veel succes, maar dat veranderde toen het enkele maanden later in The Atlantic verscheen en alom werd geprezen. Eigenlijk is het niet zo te verwonderen dat jimmie Hilton dit boek schreef. Zijn vader was directeur van een middelbare school en hijzelf werd naar kostschool gestuurd, waar hij het overigens uitstekend naar de zin had, ook al kon hij bij de sport niet al te best meekomen. Maar dit is waarschijnlijk de reden dat hij zoveel aandacht aan zijn leraren schonk. In Mr. Chips, zoals Hilton hem heeft getekend, vinden we verschillende karakters terug: hij heeft de wijsheid en de zachte hand van Jimmy's vader, het gezag en de eigenaardigheden van zijn Latijnse leraar, maar bovenal de intense toewijding die nu eenmaal onmisbaar is wanneer men zijn leven, in dienst stelt van de jeugd. Geen wonder dan ook dat Hilton zovele mensen heeft weten te inspireren. Hilton was drieëndertig toen hij zijn verhaal schreef. En het maakte hem op slag beroemd.

DE ROMAN VAN HET LEVEN VAN MICHELANGELO: Irving Stone

Michelangelo Buonarrotti, een van de grootste genieën die de wereld ooit heeft voortgebracht, werd in 1475 in Florence geboren. Het was een -verwarrende episode - een tijd van revoluties, religieuze perikelen, rivaliteit tussen kunstenaars onderling en intriges in de politiek en de liefde, waarvan Michelangelo meermalen het slachtoffei dreigde te worden. Maar hij gaf het niet op: hij voerde een hardnekkige strijd ten einde zijn idealen te kunnen verwezenlijken, ook al leefde hij daardoor meestentijds in onvrede met zichzelf en anderen. Hij was niet alleen een groot schilder, een knap architect en een begaafd man van de wetenschap, hij was bovenal beeldhouwer, wiens verterende liefde voor het marmer en alles wat hij daaruit kon scheppen elke andere passie overheerste. In De roman van het leven van Michelangelo, die bij verschijning meteen op de lijst van de meest gevraagde boeken is komen te staan, belicht Irving Stone de rijkdom en de pracht van een fascinerend tijdperk. Maar bovenal brengt hij een universeel en zeer menselijk genie tot leven.

DE BERG VAN DE SPENCERS: Earl Hammer jr.

Clay Spencer was een eenvoudig man, die in grote trekken heel tevreden was met het leven dat hij met zijn vrouw en negen kinderen leidde, ook al was het wel eens moeilijk om van zijn karig weekloon de eindjes aan elkaar te knopen. Hij koesterde echter twee vurige wensen: hij wilde voor zijn gezin een huis bouwen op het stukje land dat hij had geërfd; en hij wilde dat zijn kinderen middelbaar onderwijs zouden genieten, iets waartoe hij zelf de kans niet had gehad, maar wat hem wel het hoogste ideaal toescheen. Dat zijn oudste, zoals na diens eindexamen bleek, naar de universiteit wilde, ging hem echter wel wat al te ver. Zijn vrouw, moeder Olivia, vond het haast zondig dat haar zoon het zo hoog in de bol had . . . De Berg van de Spencers is een amusante, ontroerende en somtijds ook schrijnende roman, waarin de familie Spencer aan het eind twee dingen heeft leren inzien: niet alle dromen komen uit, maar het kan gebeuren dat zelfs de onmogelijkste illusie in vervulling gaat.

HAAIEN EN KLEINE VISSEN: Wolfgang Ott

Naast de Engelse en Amerikaanse boeken over de strijd ter zee in de Tweede Wereldoorlog is er nog een machtige marineroman verschenen, Haaien en Kleine Vissen, waarin de auteur de meedogenloze strijd ter zee van Duitse zijde belicht en de spanningen beschrijft waaronder de mannen tot de uiterste grens van hun uithoudingsvermogen worden gedreven. Wij zijn er getuige van hoe ze dapper en meedogenloos de strijd volhouden, zonder zich om de steeds grotere overmacht van de tegenpartij te bekommeren. De jonge Hans Teichmann, de centrale figuur in het boek, is het onvergetelijke type van de onderzeebootman die zijn beroep respecteert en die in trouw tegenover zijn scheepsmakkers nimmer tekort schiet - ook al koestert hij menigmaal meer sympathie voor de vijand dan voor de Duitse machthebbers.

Bron: Readers Digest Omnibus 28 ( )
  Besselina | Jul 18, 2011 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (3 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Digest, Readersensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hilton, Jamesmuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Stone, Irvingmuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu

Kuuluu näihin kustantajien sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot hollanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
"Michelangelo" by Irving Stone

Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Lajityypit

Ei lajityyppiä

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4
4.5
5 1

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 203,222,535 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä