KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

De kadasterkaarten van Popp een sleutel tot uw lokale geschiedenis historische geografie van Aarschot, Asse, Halle en Tienen aan de hand van de kadasterkaarten van Popp

Tekijä: Wouter Ronsijn

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
7-2,367,348--
Hoe zag uw gemeente eruit in het midden van de 19de eeuw? Wat rest er nog van de oude dorpskern, van een moeras, waterloop of bosgebied? Wie was de eigenaar van het perceel waar u nu woont? Waar bevonden zich de akkerlanden, weiden, woonhuizen, fabrieken...'De kadasterkaarten van Philippe Christian Popp (1805-1879) geven u een antwoord op deze vragen. De Atlas cadastral parcellaire de la Belgique van Popp is een doorsnede, een tijdsopname van bijna elke gemeente rond 1860. De kaarten en leggers geven erg volledige informatie over het onroerend goed en over elke eigenaar van die goederen. Een schat aan informatie voor de geschiedenis van uw gemeente.In de publicatie De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis van Wouter Ronsijn, leest u meer over de ontstaansgeschiedenis en de toepassingsmogelijkheden van de Poppkaarten en -leggers. Om het wat concreter te maken, worden vier Vlaams-Brabantse gemeenten aan een voorbeeldanalyse onderworpen, telkens vanuit een specifieke invalshoek: landschap (Aarschot), huizenbestand (Asse), landbouw (Halle), industrialisering en verstedelijking (Tienen). Er wordt tevens een aanzet gegeven tot een meer vergelijkend onderzoek van de verschillende Vlaams-Brabantse regio's.Deze publicatie is een werkinstrument! U vindt er heel wat praktische informatie in terug om mee aan de slag te gaan: een lijst van Poppkaarten van Vlaams-Brabant en hun belangrijkste bewaarplaatsen, een overzicht van de gebruikte databanken en een thematische bibliografie. En als kers op de taart krijgt u een cd-rom met de Poppkaarten en -leggers van de besproken gemeenten.Deze publicatie werd gerealiseerd door het Liberaal Archief vzw in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant en is het eerste nummer in de reeks 'Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant'.… (lisätietoja)
Viimeisimmät tallentajatspoorzoeker, JanWalraet, JorisDB, HKTERHAM, maculator
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Ei arvosteluja
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tiedot hollanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Hoe zag uw gemeente eruit in het midden van de 19de eeuw? Wat rest er nog van de oude dorpskern, van een moeras, waterloop of bosgebied? Wie was de eigenaar van het perceel waar u nu woont? Waar bevonden zich de akkerlanden, weiden, woonhuizen, fabrieken...'De kadasterkaarten van Philippe Christian Popp (1805-1879) geven u een antwoord op deze vragen. De Atlas cadastral parcellaire de la Belgique van Popp is een doorsnede, een tijdsopname van bijna elke gemeente rond 1860. De kaarten en leggers geven erg volledige informatie over het onroerend goed en over elke eigenaar van die goederen. Een schat aan informatie voor de geschiedenis van uw gemeente.In de publicatie De kadasterkaarten van Popp: een sleutel tot uw lokale geschiedenis van Wouter Ronsijn, leest u meer over de ontstaansgeschiedenis en de toepassingsmogelijkheden van de Poppkaarten en -leggers. Om het wat concreter te maken, worden vier Vlaams-Brabantse gemeenten aan een voorbeeldanalyse onderworpen, telkens vanuit een specifieke invalshoek: landschap (Aarschot), huizenbestand (Asse), landbouw (Halle), industrialisering en verstedelijking (Tienen). Er wordt tevens een aanzet gegeven tot een meer vergelijkend onderzoek van de verschillende Vlaams-Brabantse regio's.Deze publicatie is een werkinstrument! U vindt er heel wat praktische informatie in terug om mee aan de slag te gaan: een lijst van Poppkaarten van Vlaams-Brabant en hun belangrijkste bewaarplaatsen, een overzicht van de gebruikte databanken en een thematische bibliografie. En als kers op de taart krijgt u een cd-rom met de Poppkaarten en -leggers van de besproken gemeenten.Deze publicatie werd gerealiseerd door het Liberaal Archief vzw in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant en is het eerste nummer in de reeks 'Accenten uit de geschiedenis van Vlaams-Brabant'.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: Ei arvioita.

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,456,071 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä