KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.
Hide this

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Mystery of the Fiery Eye, The – tekijä:…
Ladataan...

Mystery of the Fiery Eye, The (alkuperäinen julkaisuvuosi 1967; vuoden 1967 painos)

– tekijä: Robert & Kane Arthur, Harry

Sarjat: 3 etsivää (7)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
459640,688 (3.79)5
Three junior detectives solve a mystery involving a collection of antique busts, a legacy, a strange letter, and a red ruby.
Jäsen:BKEPUB
Teoksen nimi:Mystery of the Fiery Eye, The
Kirjailijat:Robert & Kane Arthur, Harry
Info:Topeka Bindery
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):
Avainsanoja:Adventure, Mystery, Suspense, Young Adult, Childrens, #genre

Teoksen tarkat tiedot

3 etsivää ja tulinen silmä (tekijä: Robert Arthur) (1967)

-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin, niin näet, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 5 mainintaa

englanti (5)  tanska (1)  Kaikki kielet (6)
Näyttää 1-5 (yhteensä 6) (seuraava | näytä kaikki)
I read a lot of The Three Investigators books when I grew up, so re-read one for fun. Nostalgia, but quite OK story. The early books (by Robert Arthur) are the good ones. ( )
  Henrik_Warne | Dec 13, 2020 |
USA, Californien, Rocky Beach ca 1978
Indeholder "Alfred Hitchcock byder velkommen", "1. Gipshoveder, giner og gåder", "2. Et Rolls-Royce regnskab", "3. Det gådefulde budskab", "4. Advokaten i skabet", "5. Tre-Prikker viser sig på scenen", "6. August af Polen går i vandet", "7. Sorte-Overskæg dukker op igen", "8. Bob har en overraskelse", "9. På sporet af Oktavian", "10. Fanget i en fælde", "11. Vi ved, I er der", "12. Jupiter i trediegrads-forhør", "13. Oktavian i farezonen", "14. Grav dybere - det haster!", "15. Soluret og ørnen", "16. Giner, gummihoveder og gangstere", "17. Tre-Prikker slår en handel af", "18. De løse ender".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.
I denne sag har Jupiters onkel Titus købt nogle skrædderginer og 13 gipsbuster. De sidstnævnte forestiller Julius Cæsar, Oktavian, Dante, Homer, Francis Bacon, William Shakespeare, August af Polen, Luther, Bismarck, dronning Victoria, George Washington, Franklin, og Abraham Lincoln. Lidt senere ringer Alfred Hitchcock og har et job til De Tre Detektiver, for en bekendts dreng har fået et kryptisk brev om en skjult arv. Drengen er englænder, hedder August August og er ret vant til at blive drillet med navnet. Han har arvet sin grandonkel Horatio August, der kaldte sig Harry Weston og boede ubemærket i Hollywood i sine sidste mange år. Jupiter gætter at brevet hentyder til de gipsbuster, som Titus har købt, men desværre er en del af dem allerede solgt. I stedet opsøger de fire den sagfører, mr Henry Dwiggins, der har sat testamentet op. De finder ham låst inde i et skab og han fortæller om at være lukket inde for et par timer siden af en mand, der snuppede en kopi af brevet. Jupiter tror ikke meget på den historie, men lader som ingenting. August (i daglig tale kaldet Gus) fortæller at han kan huske at hans far en gang blev opsøgt af en mørklødet mand med tre prikker tatoveret i panden. Manden ville meget gerne i kontakt med Henry, men Gus' far vidste ikke om broderen var levende eller død og endnu mindre om hvor han i givet fald befandt sig. Gus kan også huske at Tre-Prikker talte om noget kaldet "Det Glødende Øje". Jupiter gætter at det må være en ædelsten og måske gemt i en gipsbuste. Desværre var boet efter Harry insolvent, så Dwiggins har solgt inventaret separat og huset til nedrivning.
Tilbage på skrammelpladsen dukker Tre-Prikker op og spørger til gipsfigurer. Han efterlader sit visitkort og viser også lige Jupiter at hans spadserestok indeholder en lang kårde. Visitkortet lyder på Rama Sidri Rhandur og han kommer fra Pleshiwar i Indien.
I mellemtiden får skrammelpladsen en klage, for en kunde har købt August af Polen busten til havepynt, men den tåler ikke vand. Bob tager en tur på biblioteket og læser i "Berømte ædelsten og deres historie", som pludseligt er blevet en populær bog. Her står at "Det glødende Øje" er en rubin så stor som et dueæg og at den tilhørte Retfærdighedens Tempel, men har været forsvundet i mange år. Der står også at indbyggerne i Pleshiwar og de omgivende bjerge i almindelighed var høje og krigeriske, vilde og blodtørstige i kamp og aldrig opgav at hævne sig på dem, der havde forvoldt dem skade. Og at rubinen bringer ulykke over ejere, der er kommet uretmæssigt til den. Tilbage på skrammelpladsen dukker en mand "Sorte-Overskæg" op og køber de resterende buster for fuld pris også selv om tante Mathilda advarer om at de ikke tåler vand. Manden køber også August af Polen, som Jupiter og Hans lige er kommet med, men taber den og putter en rød sten i lommen, som dukker frem af skårene. Han erklærer sin ikke-interesse i de andre buster og kører sin vej. Jupiter, Gus, Bob og Pete er lidt slukørede.
Lidt senere dukker Tre-Prikker op og spørger til hvad der er sket. Han får at vide at August af Polen har lidt skårdøden og tager til gengæld en rød ædelsten frem af lommen. Han tirrer med vilje Jupiter lidt, så denne afslører at han godt kender til Det Glødende Øje. Men Tre-Prikker viser også at den røde sten er en imitation og ikke en ægte rubin, så jagten er ikke slut. Da han er gået, afslører Bob at brevets hint om August også kan passe på Oktavian, men hvor er den buste? De sætter gang i en telefonkæde "Spøgelses-kæden" og efterlader Bob ved telefonen. Kæden finder både Bismarck og Oktavian, men hentningen må lige vente på at Jupiter, Pete og Gus kommer tilbage fra deres ekspedition til Horatios gamle hus. Detektiverne har haft brugsretten til en forgyldt Rolls Royce i tredive dage a 24 timer og den er lige ved at løbe ud, så de er lidt nærige med at bruge den.
Jupiter, Pete og Gus finder en "hemmelig" dør i huset, men bliver fanget nede i kælderen ved at nogen lukker døren. De kan høre at der er to mænd og at de har en gammel tjener med, som var i huset ved mr Weston til det sidste. De kan også høre at mændene ikke har noget med Tre-Prikker at gøre, for de griner over at den tredje mand Hugo har fået stryg af Tre-Prikker. De henter Jupiter op fra kælderen og forhører ham ret grundigt. De tre mænd, Hugo, Charlie og Joe har walkie-talkier med lang rækkevidde, så Hugo holder sig i forbindelse med den, mens han hugger Oktavian fra Bob og Hans, der er kørt ud til en dame, der var blevet træt af Oktavian ret hurtigt. Bob har taget en buste med af Francis Bacon, men den er hun heller ikke interesseret i. Til gengæld sker der en ombytning af vanvare, så Hugo kommer til at tage Francis Bacon busten.
Mens dette sker, får Jupiter sig gjort fri og befrier de andre. Tilbage på skrammelpladsen lader Jupiter som om han har psykiske kræfter og fortæller den måbende Bob præcis hvad der er sket for Bob, mens de andre var væk.
De er lykkelige, da de opdager at de har Oktavian, men det fordufter da stenen ikke er i busten. Her er bare en seddel om at de skal grave dybt og at tiden er vigtig. De grubler lidt mere over at Horatio boede i Dial Valley og det viser sig at en klippespids virker som solur. Så på Gus' fødselsdag og fødselstidspunkt skal man grave lige der hvor spidsen peger. De nøjes med at markere stedet og kommer så tilbage om natten. De bruger en metaldetektor og finder skatten, men bliver så overrasket af banden med Hugo, Joe og Charlie. Jupiter smider rubinen fra sig og drengene stikker af. Hjemme i hovedkvarteret viser han at det var simili-udgaven, han smed. Han har nu faktisk Det Glødende Øje i sin hule hånd.
Men ikke ret længe for Tre-Prikker er snedigere end som så, så han har ventet på dem. Jupiter siger at rubinen er blevet lutret af at have været gemt i halvtreds år, så det er farligt at ville tage den med vold. Det anerkender Tre-Prikker, som jo faktisk hedder mr. Rhandur og kommer fra Retfærdighedens Tempel i Pleshiwar. Så han skriver en stor check til Gus, der til gengæld giver ham stenen frivilligt.
Lidt af beløbet bruger Gus på en aftale med mr. Gelbert fra Rolls-Royce udlejningsfirmaet, så Jupiter, Bob og Pete kan fortsætte med at gøre brug af Rolls-Royce og Worthington. Så alt er godt.

Den her er jeg sikker på at jeg kan huske at jeg læste for ca 45 år siden. Gad vide om min interesse for at bladre i leksika hænger sammen med de skøre gåder, som de tre drenge løser med research og gå-på-mod? Rammefortællingen med Hitchcock som magnet for skøre opgaver er lidt mere troværdig end mange andre drengebøger, hvor hovedpersonerne igen og igen tilfældigvis falder over begravede tyvekoster og skumle personer.
Den her historie er dog lidt skummel, for det er svært at se at Tre-Prikker skal betale for at få en stjålet sten tilbage. Men den har jo været væk længe og tyven er forlængst blevet til muld. Lidt umoralsk er det dog. ( )
  bnielsen | Jan 28, 2020 |
The Three Investigators help a British boy find the inheritance willed to him by his great-uncle, an immense ruby of ancient lineage and seemingly cursed, the Fiery Eye. The will describes the Fiery Eye's hidden location in a word puzzle that they must decipher, and before some ruthless competition who are also on the ruby's trail. This story was unusual in that, for the first time, a girl their own age makes a brief appearance, with the promise of a future association -- and possibly a hint of romantic entanglement? -- with the Three Investigators. Also, Jupiter Jones is quite on his game in this book, thinking fast and inventively in unexpected situations with danger looming. ( )
  burnit99 | Sep 21, 2014 |
A great, easy-to-read mystery. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
Bought 17 Sep 2007 - charity shop

Another of the fab Alfred Hitchcock themed mystery stories, featuring Jupiter Jones and his two friends. I was feeling a bit cold-in-the-head-y yesterday and only had 7 novels in 27 TBRs, and they were all way down the pile, so I picked this out of the pony and French pile. Great fun, the story is well plotted and twisty enough, but not confusing. And you know they will save the day, but not HOW, right up to the last page! ( )
  LyzzyBee | Apr 5, 2008 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 6) (seuraava | näytä kaikki)
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (5 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Arthur, Robertensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hitchcock, Alfredmuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Pitkänen, InkeriKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Kanoninen teoksen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Palkinnot ja kunnianosoitukset
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
It was a busy day at The Jones Salvage Yard.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Canonical DDC/MDS

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Three junior detectives solve a mystery involving a collection of antique busts, a legacy, a strange letter, and a red ruby.

No library descriptions found.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Pikalinkit

Suosituimmat kansikuvat

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.79)
0.5
1
1.5
2 3
2.5
3 18
3.5 5
4 22
4.5 4
5 11

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 159,239,297 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä