KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.
Hide this

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Straight – tekijä: Dick Francis
Ladataan...

Straight (vuoden 1991 painos)

– tekijä: Dick Francis

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
1,3602110,238 (3.83)28
Derek Franklin, injured steeplechase jockey, is at end of his career when he is thrust into chaos following the accidental death of his brother Greville who was an importer of semi-precious stones.
Jäsen:PhilinDallas
Teoksen nimi:Straight
Kirjailijat:Dick Francis
Info:Fawcett (1991), Mass Market Paperback, 320 pages
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):
Avainsanoja:-

Teoksen tarkat tiedot

Perintö (tekijä: Dick Francis)

Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin, niin näet, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 28 mainintaa

englanti (20)  tanska (1)  Kaikki kielet (21)
Näyttää 1-5 (yhteensä 21) (seuraava | näytä kaikki)
His books are similar but still entertaining. ( )
  bratell | Dec 25, 2020 |
jockey inherits brother's gem buisiness and troubles to go with it.
  ritaer | May 20, 2020 |
Another jockey. A dead brother. A broken ankle. Precious stones. Semiprecious as well. Missing diamonds. Repeated attacks. A great plot twist. A Stellar ending. ( )
  stephanie_M | Apr 30, 2020 |
England, 1980
Derek Franklin på 34 er jockey og har for nylig brækket sin ene ankel i et løb. Han får et opkald fra hospitalet om at hans 19 år ældre bror, Greville Saxony Franklin, ligger på intensiv efter at et stillads er faldet ned over ham. Han er hjernedød, så Derek skal give tilladelse til at slukke for respiratoren og de andre apparater. Derek arver alt efter Greville, for forældrene er begge døde. Faderen som 80 årig for 16 år siden og moderen endnu tidligere selv om hun var tyve år yngre end ham. Greville har sat Derek ind som enearving. De har også et par søstre, Susan og Miranda, men de bor på den anden side af verden og har nok i deres egne liv. Allerede på vej ud fra hospitalet bliver Derek overfaldet af en, der hugger plastikposen med Grevilles tøj, men hans notesbog har Derek stukket i lommen. Dereks ankel får det ikke bedre af overfaldet, men hans læge er efterhånden vant til at Derek hellere vil have ondt end vente en uge mere på at anklen kan bruges igen, så han lægger en flexbandage på igen. Derek har fået en solid, men tavs fyr, Brad, til at køre sig rundt. Heldigt nok, for Brad fik skræmt overfaldsmanden væk, inden han måske ville have gjort værre ting ved Derek.
Grevilles firma handler med halvædelstene, men det går op for Derek at Greville for nyligt har lånt 1.5 million dollar i banken til at købe diamanter for. Greville har aldrig været åbenmundet, så hvor diamanter og/eller pengene er at finde er foreløbigt en gåde. Det fortæller Derek dog ikke banken. De ansatte i firmaet er gode til at parere ordrer, men der er ikke rigtigt nogen med lederegenskaber. Derek beslutter sig dog til at køre firmaet videre et stykke tid. Der har også lige været indbrud, men det eneste der forsvandt var kontorkalenderen for oktober og nogle af Grevilles papirer. Derek kæder ikke lige overfald og indbrud sammen, men det burde han måske. Greville ejede også heste og det er et problem, for nu ejer Derek firmaet og jockey'er må ikke eje løbsheste. Greville har sine heste trænet ved en Nicholas Loder og denne lyder bekymret over den detalje. Mere bekymret end man skulle tro, faktisk.
Grevilles ansatte, Annette Adams, June, Lily, Lucy, Alfie, Jason, er ret skeptiske overfor Derek som ny kaptajn på skibet, men han overbeviser dem i det mindste om at han har tænkt sig at drive firmaet videre, så deres job og løn afhænger af ham.
Han får nøglerne til Grevilles hus og bliver overrasket af Grevilles elskerinde Clarissa Williams, der tror han er en indbrudstyv og giver ham et slag med en slags knippel, en kiyoga, inden de finder ud af hvem hinanden er. Greville var vild med gadgets, så på kontoret er der en elektrisk afstandsmåler og en geiger-tæller og Clarissas våben er også en slags gadget. De finder også en fjernbetjening til Grevilles bil, så måske kan Derek finde den uden anden hjælp? Der er også en æske som man kun kan åbne, hvis man ved hvordan og at nøglehullet ikke er et nøglehul. Inde i æsken er der et par tomme poser fra en gammel diamanthandler, hvilket måske er et spor? Derek mødes også med en af Grevilles kollegaer som magistratsdommer og de udveksler minder og notater. Der er måske et spor om en natklubejer, der ikke bør have en ny licens? Og Grevilles heste bliver måske brugt til fup og snyd? Natklubejeren er eftersøgt i USA og har det ikke med at efterlade sig vidner. Brad finder Grevilles bil og der er et kort i den, der antyder at Greville var på vej til Harwich og med færgen Koenigin Beatrix videre til Hook of Holland.
I mellemtiden har et par rige hesteejere Martha og Harley Ostermeyer inviteret Derek med til en middag, hvor han opdager at Clarissa er Lord Knightwood's hustru. Han opdager også at træneren Nicholas Loder har ladet hesten Dozen Roses kastrere uden at fortælle det til Greville. Ostermeyers vil gerne købe Dozen Roses af Grevilles bo og det har Derek det fint med. Loder bliver helt panikslagen og byder det dobbelte uden overhovedet at kende prisen, men Derek står fast. Derek får et lift tilbage til London af ægteparret, men nogen skyder på bilen, dræber chaufføren Simms og forårsager et gigantisk uheld, der krøller parrets Bentley som en konservesdåse, men mirakuløst uden at såre de tre overlevende alvorligt. Men hvem har interesse i at slå Derek ihjel? Blot dagen før blev han overfaldet på vej ind i Grevilles hus og mens han lå bevidstløs udenfor gennemrodede overfaldsmanden hele huset. Tilsyneladende fandt han ingenting, men det inspirerede Derek til at finde et skjult pengeskab, hvor der dog kun lå et skøde og papirerne på lånet til huset. På kontoret finder han en skjult skuffe i skrivebordet. Her er både en stemmeaktiveret båndoptager, lidt spionudstyr og en lille elektronisk kalender og regnskabsfidus kaldet Wizard. Takket være denne finder et diamantsliberfirma, der har 25 diamanter liggende til ham og et hint om at det ikke er alle i Grevilles firma man kan stole på. Fem af diamanterne var byttet om med cubic zirconia. Det peger direkte mod Grevilles ven, Prospero Jenks, der er et geni til at designe smykker, men desværre har en meget dårlig moral. Han står bag overfald og indbrud og har også hugget Grevilles tegnebog, mens han lå døende. Men udover også at have byttet 5 af diamanterne ud, så er han klart til at stole på. Nej, vel? Men Greville får de fem diamanter tilbage fra Prospero og får betaling for de 20, som ligger ved diamantsliberen, så med lidt held kan firmaet nok redde sig igennem. Derek smider Jason på porten, for han var i lommen på Prospero og var udførende kraft ved indbrud og overfald. Så er der plads til at give de andre ansatte lidt mere frihed og ekstra titler, hvilket også er godt.
Grevilles elskerinde Clarissa dukker også op og går selvfølgelig i seng med Derek en enkelt gang, før hun trækker sig tilbage igen.
Derek kommer til at lukke op for Nicholas Loder og en Thomas Rollway, men det er en fatal fejl, for Rollway er ude på at skyde Derek, fordi han har fundet ud af at de har dopet en af hestene med kokain. Rollway er narkobaron i størrelse stor og går ind for at rydde problemer af vejen, så såre man får øje på dem. Loder er ikke enig i at Derek skal skydes, så han bliver selv skudt og dræbt af Rollway. Heldigvis dukker Clarissa op og bruger sin kiyoga til at fælde Rollway med. Brad bliver tilkaldt og tryller Clarissa væk, inden politiet kommer. Det var også Rollway, der skød Simms, så han slipper sikkert ikke ud på gaden foreløbigt. Rollway nåede at trampe lidt rundt på Dereks ankel, men mens Derek leder efter noget smertestillende, finder han de resterende diamanter, for nogle er skjult i en fup udgave af en spraydåse til barberskum og resten ligger sikkert skjult på samme måde i hans rejsetaske.
Happy end på nær for Greville, Simms, Nicholas Loder og Thomas Rollway.

Bogen giver et sjovt tidsbillede. Små dumme computere, store klodsede biltelefoner og mærkelige gadgets som også fylder meget mere end de gør nutildags. Og det er sjovt at følge Derek, der skal gætte hvad hans 19 år ældre bror mon har fundet på for at skjule nogle diamanter. Alle der har ryddet op i et dødsbo kan genkende sig selv i Dereks overvejelser. ( )
  bnielsen | Jun 21, 2019 |
Champion steeplechase jockey Derek Franklin is nursing a broken ankle caused by a fall and an encounter with a horse's hoof when he receives a call that his much older brother Greville was in hospital after some scaffolding fell on him in Ipswich.

Derek and Greville had reconnected only a few years earlier. The nineteen year age gap was difficult for them to overcome until Derek became an adult himself. Recently, though, they had been meeting for occasional dinners and exchanging occasional phone calls. Derek rushes to Ipswich to be present when Greville passes away. Then he has to try to settle the affairs of a man who was known for keeping secrets.

Greville was a gem merchant with his own firm. Derek has inherited it and all of his other property including his two race horses. When he learns that his brother had purchased a number of diamonds for a famed jeweler, all of the employees at the firm are surprised. The firm didn't deal in diamonds. Worse yet, the diamonds are missing and the loan payment for them is coming due.

The racehorses are also a problem. They are kept with noted trainer Nicholas Loder. But Derek as a jockey can't own racehorses. Derek gets bad vibes from Loder when he phones him to discuss the horses. Loder is angry and also frightened.

This gives Derek two different mysteries to solve and someone doesn't want him to solve either of them. Besides an attack when he is leaving the hospital after his brother's death, he also has to deal with break-ins at the business and at Greville's home. Then there is the car accident when the man chauffeuring Derek and a couple of horse owners from a race. The driver is killed and it as a near thing for Derek who is trapped in the car.

The story was fast-paced and entertaining. Derek was a wonderful character who is bright and observant and out of his depth trying to run his brother's business. Like many of Dick Francis's characters, he is an honorable and bright man dropped into a difficult situation. ( )
  kmartin802 | May 14, 2019 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 21) (seuraava | näytä kaikki)
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (4 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Dick Francisensisijainen tekijäkaikki painoksetcalculated
Rantanen, AulisKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Kanoninen teoksen nimi
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Palkinnot ja kunnianosoitukset
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
I inherited my brother's life.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Canonical DDC/MDS

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Derek Franklin, injured steeplechase jockey, is at end of his career when he is thrust into chaos following the accidental death of his brother Greville who was an importer of semi-precious stones.

No library descriptions found.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Pikalinkit

Suosituimmat kansikuvat

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.83)
0.5
1
1.5
2 6
2.5 1
3 66
3.5 8
4 79
4.5 5
5 46

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 158,991,140 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä