KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Sørøver Skumskæg og andre historier

Tekijä: Rune T. Kidde

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
215,250,702 (3.5)-
Sørøver Skumskæg og andre figurer fra sangbogen "Tre små soldater de vendte hjem fra grillen ..." optræder her i nye, selvstændige eventyr og historier med tilhørende sange.
Viimeisimmät tallentajatdavidgn, bnielsen
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Indeholder "Sørøver Skumskæg og den bælgsorte sejler", "Sømand Sol og lille Mille Måneskin", "Politi-postyr-mester Dyhr", "Gården mellem øst og vest", "Ræven Randolf Rødepels", "Gravhunden, bjørnen og den gamle hejre", "Verdens længste tud og trolden Knud", "Dengses far var punker", "En kat skvat i brønden", "Da hr. Tobbi ville flyve".

"Sørøver Skumskæg og den bælgsorte sejler" handler om Rappenskralle og Røver Ralle, der får en dreng med ørenring, øjenklap, træben og en klo, så Arnold Jordemoder døber ham Sørøver Skumskæg. Han vokser op og sammen med Bisse-Billy påmønstrer de som sørøverkaptajn og sørøverbølle på den bælgsorte sejler ude i Rottehalevigen. Men de andre skibe skynder sig i havn, når Skumskæg er i nærheden, så færgen til Oslo og dens kapt'n Knyt er eneste chance og de kan ikke få lov at røve den stille og roligt, så de aftaler at alle de røvede kan få deres ting tilbage bagefter og varm kakao oveni. Alle hygger sig og det bliver en tradition at de røver færgen en gang om ugen.
"Sømand Sol og lille Mille Måneskin" handler om Sømand Sol, der skal finde sig en prinsesse ude mellem stjernerne. Han finder Mille Måneskin, men det er hans far ikke tilfreds med. Her har han haft tusinder af stjerner at vælge imellem og så holder han hemmeligt bryllup med månens datter! Faderen mildner dog og trækker sig tilbage, så Sol og Måneskin kan skiftes til at lyse. Og når det er overskyet og der hverken er sol eller måne på himlen, så er det fordi Sømand Sol og Mille Måneskin er ude for at besøge Sømand Sols far.
"Politi-postyr-mester Dyhr" handler om steder, hvor der er dyr, der laver postyr. Kattene i Katterød og hundene i Hundested og ænderne på Anholt. Fortælleren har tre akvariefisk, Kaspar og Melchior og Balthazar, som når de bliver fodret, pisker rundt i vandet og råber hurra så højt at naboerne tror at det er den franske revolution.
"Gården mellem øst og vest" handler om et besøg på en gård, der ligger øst for Østerby Ydermark. Tiden er lidt svær at få styr på, så de sover på underlige tidspunkter og steder. I huen sov fluen, og i stuen sov fruen, og på stigen sov pigen, og i sengen sov drengen og så videre.
"Ræven Randolf Rødepels" handler om at ræven vågner op, er sulten og går ud, men ikke finder noget at spise, så den lusker hjem igen og lever nu af sure rævekager og en dåse bønner.
"Gravhunden, bjørnen og den gamle hejre" handler om at bjørnen Kurt og hejren bliver inviteret hen til hunden, hvor maden bliver serveret på flade tallerkener. Så kun hunden får noget at spise. Næste dag spiser de ved hejren og her serveres i høje vaser og kun hejren får noget at spise. Næste dag inviterer bjørnen og her er der honning i krukker, men bjørnen selv sidder fast i en krukke. Han raver rundt til han falder i en grusgrav, hvor han bliver kværnet i en stor maskine og sendt videre til flisefabrikken.
"Verdens længste tud og trolden Knud" handler om en trold med en lang næse. Han hedder Knud og bor på en knold. Og kongen hedder Ib og landet Spirrevip og de har en sang, der er meget lang og man kunne ikke stoppe den, når først den gik i.
"Dengses far var punker" handler om drengen Dengse hvis far er punker og har sikkerhedsnåle over det hele. Det ender med at faderen kommer i bur i zoo og bliver vist frem for penge. Dem køber han en stor knaldrød styrthjelm for og ham og styrthjelmen Snella lever lykkeligt til deres dages ende.
"En kat skvat i brønden" handler om en kat, der forsøger at fange en gulspurv. Men fuglen letter og katten falder i brønden og lige ved at dø. Heldigvis bliver den reddet af lille Poul.
"Da hr. Tobbi ville flyve" handler om at han hopper ud fra et bjerg for at flyve, men falder ned i havet og lærer at svømme i stedet.

Hver novelle slutter med et digt eller en sang med et indhold, der minder om novellens. Man kan købe melodierne på en cd. Dog er ikke hele sangen med, hvad man godt forstår for sangen om en trold på en knold stopper jo ikke. ( )
  bnielsen | May 5, 2013 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Rune T. Kiddeensisijainen tekijäkaikki painoksetlaskettu
Møller, Flemming QuistKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Sørøver Skumskæg og andre figurer fra sangbogen "Tre små soldater de vendte hjem fra grillen ..." optræder her i nye, selvstændige eventyr og historier med tilhørende sange.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.5)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4
4.5
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,406,505 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä