KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

River of Death Tekijä: Alistair MacLean
Ladataan...

River of Death (alkuperäinen julkaisuvuosi 1981; vuoden 1988 painos)

Tekijä: Alistair MacLean

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
6061338,602 (2.99)5
The classic tale of adventure and the dark secrets of a lost city in the Brazilian jungle, from the acclaimed master of action and suspense. THE LOST CITY Hamilton knows the way to the ruins deep in the Brazilian jungle - and the secret they hold. The millionaire who calls himself Smith seeks the lost city to avenge a wrong from his hidden past. Their journey down the River of Death is an epic of violence and danger. But the secret that awaits them in the lost city is more dangerous still - as a legacy of theft, treachery and murder stretching back to war-torn Europe comes to a deadly climax beneath the ancient walls.… (lisätietoja)
Jäsen:MikeFarquhar
Teoksen nimi:River of Death
Kirjailijat:Alistair MacLean
Info:Fawcett Books (1988), Paperback
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):***
Avainsanoja:Fiction, 20th Century, Thriller

Teostiedot

Kuoleman joki (tekijä: Allistair MacLean) (1981)

-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 5 mainintaa

englanti (8)  espanja (2)  tanska (1)  hollanti (1)  Kaikki kielet (12)
Näyttää 1-5 (yhteensä 12) (seuraava | näytä kaikki)
Great
  Dermot_Butler | Nov 8, 2023 |
8422621606
  archivomorero | Feb 13, 2023 |
Pese a la condición de nazi huido de la quema, von Manteuffel no tuvo ninguna clase de dificultades, tras la derrota del tercer Reich, para ponerse a salvo en Brasil. El dinero abre todas las puertas y von Manteuffel llevaba consigo una riqueza fabulosa, producto inconfesable de los conciencudos saqueos que realizara en Europa. El camino que recorrió para conseguir aquellos bienes estuvo sembrado de iniquidades, traiciones y asesinatos a sangre fría, pero el fin justifica los medios. Sin embargo, cuando cree encontrarse a salvo, superados todos los obstáculos, y se dispone a disfrutar tranquilamente del botín, comprueba alarmado que alguien se apresta a arrebatárselo, alguien dispuesto a todo. La disputa provocará una guerra a muerte en la atmósfera infernal de la selva amazónica, donde la naturaleza multiplica los peligros. Es una lucha que dispara un torbellino de acción y convierte esta novela en un relato electrizante.
  Natt90 | Nov 11, 2022 |
39-1
  gutierrezmonge | Oct 16, 2022 |
Brasilien, ca 1970
Under anden verdenskrig har generalmajor Wolfgang von Manteuffel og oberst Heinrich Spaatz puget bytte sammen til sig selv. Under sammenbruddet af nazityskland bliver skatten bragt ombord i en ubåd og bragt i sikkerhed. Men på havnekajen, mens de allieredes ti-tons bomber falder rundt omkring, snyder Manteuffel den anden og efterlader ham på kajen. Manteuffel og Spaatz er jævnaldrende og ca 35 på det tidspunkt. Forfatteren har sikkert selv været ved at falde i søvn over skrivemaskinen, så for at kunne holde de to papfigurer ude fra hinanden er der selvfølgelig navnesymbolik i at Manteuffel er fandens ond (teufel) og Spaatz kommer for sent (spät) til at få en tur i u-båden. Spaatz sværger hævn over sin gamle ven Manteuffel og stikker af til Madrid.

Længe efter Nazitysklands sammenbrud og krigens afslutning tager bogens handling fat igen. Vi er i den sydlige del af Brasilien sammen med Edward Hiller og en mexikaner Serrano. De mødes med en John Hamilton og de enæggede tvillinger Ramon og Navarro. De fleste er snavsede og klædt i snavset og laset tøj. Havnebyen Romoro beskrives som et snavset og stinkende hul i jorden. Serrano skygger Hiller, men det har Hiller opdaget forlængst. Serrano holder øje med Hamilton, der bor i et meget forfaldent hus lidt udenfor Romoro. Serrano ser Hamilton med en posefuld guldmønter og groftslebne diamanter, så da Hamilton går, smutter Serrano ind i huset. Her bliver han overrasket af Hiller, der har en pistol og udspørger Serrano grundigt, men ender med at lade ham gå uantastet derfra. Hiller går ind til byen og opsøger Hamilton på et værtshus. Hamilton lader til at vide hvor den Glemte By gemmer sig i Maso Grosso junglen, for han betaler med et par gamle græske guldmønter. Rygtet siger at mindst tre indianerstammer deler territoriet mellem sig. Chapate-stammen skyder folk med forgiftede pile fra pusterør og lader dem ligge lammede og dø. Horena-stammen lammer også folk, men tager dem så med til deres landsby hvor de torterer dem i et par dage inden de bliver lavet til skrumpehoveder. Og den tredje stamme er Muscia-stammen som efter sigende er kannibaler og koger folk levende.
Hiller fortæller Hamilton at han er repræsentant for McCormick-Mackenzie International. Ejeren er en Joshua Smith, der er hovedrig, men interesseret i Den Glemte By og i den forsvundne opdagelsesrejsende dr Hannibal Huston. Hiller og Hamilton aftaler at mødes senere og Hamilton går. Han bemærker at Serrano følger efter ham og benytter lejlighed til at slå ham ned og plyndre ham. Han undrer sig dog, for Serrano handlede tydeligvis efter ordre fra Hiller, som ingen interesse kunne have i en såret Hamilton, så hvorfor så skygge ham?
Hiller kontakter imens Smith, hvis navn er lige så kunstigt, som det ansigt, en gang plastikkirurgi har forsynet ham med. Smith bor i overdådig og smagfuld luksus og har et par betroede underordnede i privatsekretæren Maria Schneider og bladchefen Jack Tracy. De mødes med Hamilton, der forlanger pænt mere end hvad Smith tilbyder ham, men det accepterer Smith faktisk. Hamilton har lagt godt med lokkemad ud for Smith, så denne føler sig overbevist om at Hamilton kender positionen af Den Glemte By, på grund af luftbilleder af byen fundet i Hamiltons hus.
Efter at Smith har vist Hamilton diverse transportmidler, han råder over, smutter Hamilton igen for en stund og Smiths forsøg på at lade ham skygge, går helt i vasken. I virkeligheden har Hamilton gode kontakter til landets justitsministerium og sikkerhedspolitiets oberst Ricardo Diaz.
Men turen bliver planlagt og Hamilton sørger for at checke at en anden person Brown også kaldet Jones ikke har trukket sig tilbage til en lille nazirede kaldet Kolonie Waldner 555. Hans tanke er nemlig at få Smith og Brown til at støde sammen ude ved Den Glemte By og se hvad de siger til hinanden.
Ekspeditioner bliver planlagt og en helikopter bringer en luftpudebåd ud til udgangspunktet, mens en DC-3 fragter Hamilton, Ramon og Navarro Herera, Smith, Smiths "fotograf" Heffner, Serrano, Hiller, Maria Schneider og Jack Tracy til Romoro. Derfra videre med helikopter, hvis pilot John Silver (kaldet Lange John) er godt kendt med området. Luftpudebåden styres af en mand ved navn Kellner. Da de er tæt ved målet, opdager Heffner en skjult radiosender i Hamiltons kamera, dvs han bliver overbevist om at Hamilton er agent for brasiliansk politi. Han forsøger at skyde Hamilton, men denne når at skyde og dræbe ham, men først efter at en af Heffners kugler har gjort noget grimt ved helikopteren. Silver får på mirakuløs vis helikopteren ned på en ø i floden, men helikopteren går alvorligt i stykker ved landingen. På bredden af floden venter både krokodiller og indianere. Hamilton fortæller hele tiden Smith og hans folk, hvor farligt der er i regnskoven og samtidigt vil han ikke give dem lov at have skydevåben på sig. De holder indianerne fra døren med lidt velrettede skud fra Ramon og Navarro, der ikke er begejstrede for opgaven, for indianerne har jo sådan set ikke bedt om at gå gæster. Helikopteren er gået ned ca 40 kilometer fra luftpudebåden, men Hamilton hugger en motorbåd og nogle kanoer fra indianerne og hele selskabet fortsætter ned ad floden. Her finder de luftpudebåden og fortsætter i den nedad vandfald og strømhvirvler. Båden bliver svært beskadiget og Kellner får en giftpil i halsen fra en Horena-indianer. Hamilton hopper i floden og får trukket et reb med over til bredden, så bagagen kan komme over uden at blive våd. De ni tilbageværende, Hamilton, Ramon og Navarro, Silver, Smith, Maria og Jack, Hiller og Serrano, bliver godt våde, men kommer dog ind til bredden. De går nu videre til fods godt belæsset med udstyr og specielt Smith ser ud til at erkende at han er et bymenneske med ringe kondition. Tanken om Horena-indianerne og deres kannibalgryder hjælper dog på motivationen. De skyder et vildsvin, men bliver overfaldet af en hel flok af dem, så de er nødt til at skyde dem allesammen. Senere er en vandboa ved at nærme sig Maria, så den bliver også skudt.
De når frem til en landsby, som ser ud til at være befolket af Musciaer. Hamilton går hen for at møde dem. Han kender dem og langt fra at være grusomme hovedjægere er de et venligt folk, Det Gyldne Folk, og her er også dr Hannibal Huston, siger Hamilton. Deres høvding Corumba byder dem velkomne og sørger for mad og drikke. Den Glemte By ligger ca fem timers vandring derfra og den når de uden problemer. Hovedbygningen er en stor trappepyramide, en ziggurat.
Hamilton fortæller at han godt ved at de har set den før, nemlig på den film, som Hiller stjal. De går over en meget faldefærdig tovbro og Hamilton slår en vagtpost ud ved at kaste sin kniv så den rammer med skæftet først. Længere fremme uskadeliggør Ramon og Navarro et par andre vagtposter, så de kan komme uforstyrret ind i en bygning, hvor de møder generalmajor Wolfgang von Manteuffel, som siden krigen har kaldt sig skiftevis Brown og Jones. Smith er oberst Heinrich Spaatz, der også har haft andre navne. Jack Tracy prøver at skyde Hamilton, men bliver selv dræbt af Maria, der er jødisk og fra den israelske efterretningstjeneste. Ramon og Navarro er efterretningsofficerer i den græske hær. Den brasilianske regering er ude efter Manteuffel, fordi han har fordrevet Muscia-stammen og dræbt mange af dem. Og Hamilton er ude efter ham for mordet på Hannibal Huston og hans datter Lucy, som Hamilton var gift med.
Men Manteuffel er ikke helt dum, så nogle vagter kommer til og afvæbner de otte. Smith og Hiller bliver aflivet og sammen med Tracy hældt i floden til piratfiskene. I mellemtiden har Hamilton og Ramon overfaldet deres vagt og de andre vagter, der var på vej hen for at aflive dem, møder selv deres skæbne. Hamilton lader den overfaldne vagt gå, så han kan fortælle Manteuffel hvordan landet ligger. Serrano giver sig til kende overfor Hamilton, for han er fra den brasilianske regering. Hamilton tænder for sin skjulte radiosender og tilkalder luftstøtte. Manteuffel's folk bliver nedkæmpet og han selv og resterne af dem bliver taget til fange. Hamilton viser ham at pyramiden skjuler en enorm guldskat. Foruden to grave. Huston og hans datter. Manteuffel kigger lidt på det, så siger han "Jeg er en død mand" og løber hen mod kanten af bjerget.

Åbningsscenen hvor de onde, onde nazister spærrer de gamle, forsvarsløse, men gode, gode munke inde og brænder dem af, mens de konfiskerer deres ellers omhyggeligt opbevarede guldskatte, giver et udmærket billede af kvaliteten af "plottet". Den Glemte By ligger langt langt ude i skoven omgivet af vilde, vilde, grusomme indianere. Men den tapre, tapre og usårlige macho-mand kan gå frit omkring der. En pap-historie der opføres af pap-figurer. ( )
  bnielsen | Oct 7, 2021 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 12) (seuraava | näytä kaikki)
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (4 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
MacLean, Allistairensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
de Wit, JoyKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Rantanen, AulisKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Tiedot ranskankielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
/
Omistuskirjoitus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
To Gisela
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Darkness was falling over the ancient Grecian monastery and the first of the evening stars were beginning to twinkle in the cloudless Aegean sky.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia (1)

The classic tale of adventure and the dark secrets of a lost city in the Brazilian jungle, from the acclaimed master of action and suspense. THE LOST CITY Hamilton knows the way to the ruins deep in the Brazilian jungle - and the secret they hold. The millionaire who calls himself Smith seeks the lost city to avenge a wrong from his hidden past. Their journey down the River of Death is an epic of violence and danger. But the secret that awaits them in the lost city is more dangerous still - as a legacy of theft, treachery and murder stretching back to war-torn Europe comes to a deadly climax beneath the ancient walls.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (2.99)
0.5
1 3
1.5 1
2 7
2.5 4
3 27
3.5 1
4 10
4.5 1
5 2

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 203,186,041 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä