KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

15 beroemde verhalen

Tekijä: Anton Tsjechov

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
361680,466 (3.67)-
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Een van de boeken die ik heb meegenomen uit mijn ouderlijk huis nadat mijn beide ouders zijn overleden. En ik had nog geen twee bladzijden gelezen of ik wist dat dit typisch een boek van mijn moeder is geweest. Van mijn vader heb ik de liefde voor science fiction, beiden lazen fantasy maar literatuur was toch wel weer typisch iets van mijn moeder. En zonder dat ik me daar ooit bewust van ben geweest toen zij nog leefde, is Russische litertuur helemaal iets van haar. Fijn gevoel om ook via boeken me toch nog ergens verbonden te voelen met mijn wortels.

Deze uitgave van 15 Beroemde Verhalen is gedrukt op bijzonder licht papier en dan bedoel ik licht in de zin van gewicht. Geen enkele moeite om met RSI-handjes dit boek vast te houden. En dat doet me gelijk de vraag stellen waarom er niet veel vaker van dit soort papier gebruik wordt gemaakt.

De verhalen lezen over het algemeen makkelijk weg en al snel had ik een emotionele uitbarsting te pakken wat in mijn beleving typisch Russisch is en ik altijd erg om moet lachen. Nooit is een dreigende flauwte ver weg.

Inhoudelijk komt het mij ook erg Russisch voor met wees liever gek en daarmee geniaal dan een middenmoter. Niks geen doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Nee, gekte wordt in meerdere verhalen als een groot goed gezien, al wordt de schaduwzijde daarvan ook niet geschuwd. En wat te denken van de liefde? Dat gaat ook niet van leien dakjes en wanneer men eindelijk iets van de liefde begrijpt, is het te laat. Ja, tragisch is het vaak wel maar dan op zo'n zelfspottende wijze dat het weer heel grappig wordt. Pijnlijkheden met een lach gebracht maar waarbij uiteindelijk de boodschap toch wel bij de lezer aankomt.

Tsjechov leefde eind 19de eeuw en ik was wel even verrast dat hij de schadelijke effecten van het roken beschreef. Een kind van zeven die tabak van zijn vader heeft gestolen, krijgt daarvoor een standje omdat hij te jong is om te roken. Ik had er geen idee van dat in die tijd daar ook al op die manier naar gekeken werd.
Veel van de andere verhalen zijn ook zo goed als tijdloos. Misschien dat de paard en wagen de lezer naar een andere tijd brengt maar de inhoud van de verhalen zijn zo sterk dat ik dat al snel weer vergat.

Wat kan ik er meer van zeggen dan: Meesterlijk. ( )
  Niekchen | Jul 27, 2018 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.67)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 1
3.5
4 3
4.5
5 1

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,718,197 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä