KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.
Hide this

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Dead Heat – tekijä: Dick Francis
Ladataan...

Dead Heat (alkuperäinen julkaisuvuosi 2007; vuoden 2007 painos)

– tekijä: Dick Francis (Tekijä)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
1,1313813,373 (3.65)67
Max Moreton is a rising culinary star and his Newmarket restaurant, The Hay Net, has brought him great acclaim and a widening circle of admirers. But when nearly all the guests who enjoyed one of his meals at a private catered affair fall victim to severe food poisoning, his kitchen is shuttered and his reputation takes a hit. Scrambling to meet his next obligation, an exclusive luncheon for forty in the glass-fronted private boxes at the Two Thousand Guineas, Max must overcome the previous evening's disaster and provide the new American sponsors of the year's first classic race with a day to remember. Then a bomb blast rips through the private boxes, killing some of Max's trusted staff as well as many of the guests. As survivors are rushed to the hospital, Max is left to survey the ruins of the grandstand--and of his career. Two close calls are too close for comfort, and Max vows to protect his name--and himself--before it's too late.… (lisätietoja)
Jäsen:Chellemariak
Teoksen nimi:Dead Heat
Kirjailijat:Dick Francis (Tekijä)
Info:Putnam Adult (2007), Edition: 1st, 352 pages
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):
Avainsanoja:-

Teoksen tarkat tiedot

Dead Heat (tekijä: Dick Francis) (2007)

  1. 00
    Stalking Horse (tekijä: Bill Shoemaker) (MikeBriggs)
    MikeBriggs: Horse racing and the world that surrounds it. Both leads investigate mysteries thrust upon them, neither are current jockeys. Coley Killebrew, in Stalking Horse, is an ex-jockey brought in to investigate underworld characters. Max Moreton, in Dead Heat, is a chef, caterer, who investigates after a bomb explodes at one of his catered gatherings at the race track. Both Killebrew and Moreton are involved in food, and horse racing (Killebrew is part owner of a restaurant).… (lisätietoja)
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin, niin näet, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 67 mainintaa

englanti (37)  tanska (1)  Kaikki kielet (38)
Näyttää 1-5 (yhteensä 38) (seuraava | näytä kaikki)
top chef in Newmarket is targeted when he becomes suspicious of food poisoning incident relation to bombing that nearly kills him
  ritaer | Aug 16, 2021 |
How is it that every Dick Francis novel I read is better than the last? And they are all amazing!! This one's main character is a chef and I especially appreciated that since I also work in the food service. There were many twists and thrills in this novel. Very believable and well written. Absolutely loved it and could not put it down!!! ( )
  LilQuebe | Aug 21, 2020 |
England, Newmarket, ca 2005
Max Moreton er først i 30'erne, ca 2 meter høj, har et stort talent for at lave mad og har en restaurant Hay Net i New Market og er rimeligt kendt der omkring. Noget ved et cateringarrangement går tilsyneladende galt og ca 200 bliver syge natten efter, inklusive Max. Restauranten bliver lukket af myndighederne, selv om den slet ingen ting havde med arrangementet at gøre.
På trods af at natten er gået på toilettet tager han på job og får ordnet næste catering-servering på travbanen i deres panoramarum. Han er så træt at han ikke orker at se slutningen på løbet og går tilbage til køkkenet for at sætte sig i fred og ro, da en bombe sprænger og dræber eller lemlæster alle gæsterne i rummet. Mindst 15 dør på stedet. Bomben har været skjult i en ventilationskanal mellem to rum, men den var tidsindstillet, så om det var beregnet på præcis disse gæster eller nogle andre?
En af personalet, en ung pige Louisa på 18 år, er blandt de dræbte.
En fra Levnedsmiddeltilsynet, Angela Milne, slipper restauranten af krogen igen, men fortæller at analysen af de syge gæster viser at det var phytohæmagglutinin, dvs bønnelectiner fra røde kidneybønner, der ikke er blevet tilberedt ordentligt, der har gjort folk syge. Men der var slet ikke kidneybønner i nogle af råvarerne eller maden, så Max undrer sig.
Hans restaurant er financieret af en Mark Winsome, der er iværksætter og skabt sig en formue i mobiltelefonbranchen. Han er god at kende og hans advokater er også hurtige til at hjælpe, da en Caroline Aston varsler et søgsmål for forgiftning. De skaffer hendes telefonnummer og han laver en middagsaftale på en Gordon Ramsey restaurant for at formilde hende. Han fortæller hende om sin teori om at nogen forgiftede gæsterne for selv at have et alibi for at blive væk fra det arrangement, som blev ramt af bomben. Der er amoriner i luften mellem dem, men hun har nu ikke tænkt sig at trække sit søgsmål, så han får god tid til at checke sin teori, der stadig er for luftig til at gå til politiet med. Han mangler både et motiv og en mistænkt, men ellers er det en fin teori. Max og Caroline spiser sammen og ender også i seng sammen. Han forfølger et vagt spor til polo og en russer Peter eller Pyotr Komarov og hans kone Tatiana. Hans bils bremser svigter og han kører galt. Bilen er tilstrækkeligt smadret til at man ikke kan se om det er sabotage. Senere bliver hans hus brændt ned og han er selv lige ved at brænde inde. I brandtomten finder brandinspektøren hans brandalarm og bebrejder ham at der ikke var batteri i. Det ved han med sig selv at der var, så nu har han i det mindste over for sig selv et bevis for at nogen er efter ham. Han ved stadig ikke hvem eller hvorfor, så han følger efter Caroline, der er i Chicago for at spille. Han er ret forsigtig med ikke at efterlade spor. Vel ankommen og installeret i Chicago opdager han at en af de hårdt sårede ved bombeattentatet bor i Delafield, der ikker er så langt væk. Han lejer en bil og besøger Dorothy Schumann, hvis mand Rolf ligger på hospitalet med hjerneskader. Hun er noget nedtrykt og taler gerne med Max om Rolf og hans bekendt og forretningspartner Komarov. Hun viser også Max nogle metalkugler som Rolf får på mystisk vis, når hestene som Komarov importerer har været på stald ved Rolf i et stykke tid. Max får en af metalkuglerne og kører ud for at snakke med Komarov. I stedet møder han en Kurt, der slår ham over armen for at få kuglen. Det lykkes fint, men Max når selv at flygte i sin bil. Han og Caroline tager tilbage til England, hvor Caroline opdager at nogen har gennemsøgt hendes lejlighed, så de opsøger i stedet Max's storebror Toby, der er hestetræner og viser ham en ekstra kugle, som de fik fra Dorothy Schumann.
Max og Caroline holder møde sammen med Toby og hans kone Sally og Maxs advokat Bernard Sims. Max fortæller sin historie og møder skepsis. Toby har til gengæld en ide om at kuglerne kan være sat op i livmoderen på hopper. Hvis nu de har været brugt til at smugle kokain i, så er det en pæn sum penge pr forsendelse af måske 80 heste. Toby checker Horse Imports Ltd og finder ud af at alle 68 heste, de solgte i sidste omgang var hunner.
Måske giver attentatet så også mening, for det kunne være for at statuere et eksempel, hvis nu Rolf Schumann havde nappet nogle af pengene for at holde sin egen skrantende traktorforretning kørende? Max ringer til sin køkkenchef og får at vide at det går dårligt, så han slår et slag forbi restauranten. Han forsøger også at kontakte politiet flere gange, men de har ikke lige tid til at snakke med ham. Han bliver hængende på restauranten for at aflevere en tabt mobiltelefon, men det er selvfølgelig en fælde, som han går lige i. Pyotr Komarov og hans håndgangne mand George Kealy trænger ind i restauranten, der er ved at være lukket for aftenen. George og hans kone Emma er stamgæster i restauranten, men har åbenbart også narkobaroner i vennekredsen, for Komarov og Tanya har også spist i restauranten som deres gæster. Overtjeneren Richard kommer tilfældigt ind og bliver skudt. En anden af køkkenmedarbejderne Gary dukker op, men han er med i banden og forresten afhængig af kokain, så Kealy har kunnet betale i naturalier. De binder Max til en stol og vikler sprængstof om benet på ham og putter en detonator i. Caroline er også et sted i huset og laver en lyd, der får Komarov og Gary til at gå på jagt efter årsagen. Imens får Max George til at snakke løs. Forgiftningen var George ide og tanken var at Gary skulle forgifte Emma, Elizabeth Jenking og Neil Jenkins, men Elizabeth spiste ikke af saucen og derfor mødte hun op dagen efter og blev dræbt i eksplosionen. Det var også George, der stod bag bremsesabotagen og forsøget på mordbrand.
Komarov kommer tilbage og sender Gary og George ud for at finde ud af hvem der lusker rundt udenfor. Det er de ikke så begejstrede for, men de makker ret. Komarov forsøger at true Max til at fortælle hvor den manglende kugle er blevet af, da Caroline dukker op og slår ham ned med sin viola. Mens han ligger bevidstløs, befrier hun Max og giver ham Komarovs pistol. Komarov overvejer at trykke på detonatoren selv om det vil koste ham selv livet, men når det ikke før Max skyder ham i benet. Komarov og George bliver lukket inde i kølerummet til politiet kommer. Gary er i mellemtiden stødt sammen med køkkenhjælperen Jacek og den sidste vandt vha en fiskefileteringskniv. Jacek er til gengæld blevet skudt i skulderen, men ikke livsfarligt. Politi og ambulance kommer til og rydder op.
Max får Caroline og en ny restaurant Maximilian's på sydsiden af Berkeley Square i Mayfair. Jacek bliver ny andenkok og Hay Net fortsætter med Carl som mesterkok.

Plottet er lidt mærkeligt og der er en masse løs snak om restaurationsbranchen og det at lave mad til mange mennesker. Derefter en masse løs snak om violinister og musik. Og sammentræffet med at han lige stikker passet i lommen og lige glemmer jakken på job, så han har passet, da hans hus og alting er brændt ned? Han burde kunne gætte at han er med i en Dick Francis bog! Det samme med hovedskurken der selvfølgelig skal dukke op på scenen, så han kan blive anholdt under udfoldelsen af hans skurkagtigheder og nederdrægtigheder. Oven i købet er han russer, så han er jo suspekt fra start af. Kort sagt en røverroman udsat for kogekunst og musik. ( )
  bnielsen | Aug 28, 2019 |
Really enjoyed it. Couldn't put it down. ( )
  nx74defiant | Apr 30, 2017 |
I was nervous how the change of authorship from Mary and Richard to Felix and Richard might go, but although some changes were detectable this is basic Dick Francis, and enjoyable reading. Hard to believe I am almost at the end of his opus. Raise a glass to a goodhearted thriller writer. (Or two, or three...) ( )
  thesmellofbooks | Mar 13, 2017 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 38) (seuraava | näytä kaikki)
So while it doesn’t feature the Francis trademarks of high-strung horses in high-stakes races, “Dead Heat” doesn’t abandon the sport as much as turn it inside out, so we can inspect one of the many small, labor-intensive businesses that operate behind the scenes in this rarefied and utterly exotic world.

 

» Lisää muita tekijöitä (15 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Dick Francisensisijainen tekijäkaikki painoksetlaskettu
Francis, FelixTekijäpäätekijäkaikki painoksetvahvistettu
Francis, FelixTekijäpäätekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Kanoninen teoksen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Palkinnot ja kunnianosoitukset
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Our thanks to
Dr Tim Brazil, equine veterinary surgeon
Allen Handy, principal trumpeter
Andrew Hewson, literary agent
Joh Holmes, friend and resident of Delafield, Wisconsin
Newmarket Racecourse
Gordon Ramsay, restaurateur

and to Debbie for the title and everything
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
I wondered if I was dying.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Max Moreton is a rising culinary star and his Newmarket restaurant, The Hay Net, has brought him great acclaim and a widening circle of admirers. But when nearly all the guests who enjoyed one of his meals at a private catered affair fall victim to severe food poisoning, his kitchen is shuttered and his reputation takes a hit. Scrambling to meet his next obligation, an exclusive luncheon for forty in the glass-fronted private boxes at the Two Thousand Guineas, Max must overcome the previous evening's disaster and provide the new American sponsors of the year's first classic race with a day to remember. Then a bomb blast rips through the private boxes, killing some of Max's trusted staff as well as many of the guests. As survivors are rushed to the hospital, Max is left to survey the ruins of the grandstand--and of his career. Two close calls are too close for comfort, and Max vows to protect his name--and himself--before it's too late.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.65)
0.5 1
1 2
1.5
2 15
2.5 3
3 67
3.5 15
4 84
4.5 8
5 35

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 162,226,014 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä