KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Heerlijk monster Tekijä: Fleur Pierets
Ladataan...

Heerlijk monster (vuoden 2022 painos)

Tekijä: Fleur Pierets

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
911,986,506 (2.83)-
Jäsen:renatemaes
Teoksen nimi:Heerlijk monster
Kirjailijat:Fleur Pierets
Info:[Amsterdam] Das Mag Uitgevers 2022
Kokoelmat:Oma kirjasto, Luettu, ei oma
Arvio (tähdet):***
Avainsanoja:Lesbian, writing, autofiction

Teostiedot

Heerlijk monster (tekijä: Fleur Pierets)

-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Heerlijk monster. Door Fleur Pierets.

Ik heb al een paar jaar een boon voor Fleur. Sinds haar speech op de boekvoorstelling van Heerlijk monster werd dat een giga boon. En nu, na het lezen van dit boek ben ik verliefd. Op Fleur zelf én op haar boek!

Ik hou, net als Pierets, van autofictie. Ik lees dat enorm graag. Omdat het iets zegt over de wereld waarin wij nu leven, de echte wereld, zoals die is. Niet zoals mensen denken (of willen denken) dat de wereld is maar zoals die daadwerkelijk vorm heeft in het bestaan van mensen. Echte mensen. Het leert me iets over die mensen maar ook over mijzelf. Net als Fleur lees ik graag Maggie Nelson (en haar partner Harry Dodge), Rebecca Solnit, Rachel Cusk, Olivia Laing,… Ik voeg aan dat rijtje graag Eva Meijer en Eileen Myles toe. Zij schrijven stuk voor stuk heel moedig, nietsontziend, eerlijk en vol vuur. Ze doen mijn hart jubelen en mijn hoofd bruisen. Ik onderlijn me te pletter, zoek duizend dingen op en ben na het lezen van hun boeken een ander mens.

Dat alles deed Heerlijk monster ook met mij. Ik genoot van elke pagina, elk woord, elk idee. Pierets roept meer vragen op dan ze beantwoordt, ze neemt hoofdwegen, volgt kronkelende zijwegen en komt altijd weer bij zichzelf, de kern, terecht. Ondertussen bestookt ze je op een nonchalante manier met bakken kennis, weetjes, feiten. Ze laat je de achterkant, de bovenkant, de binnenkant van dingen zien.

We volgen de schrijfster op een roadtrip, in de voetsporen van Carol en Therese, uit de roman Carol van Patricia Highsmith. We maken kennis met de vrouwen die zij ontmoet, we zitten bij hen aan tafel, we liggen met hen in bed. En ja, dit is autofictie, dus nee, Fleur en de schrijfster in het boek vallen niet één op één samen. Dat maakt het net boeiender. Zij tekent een route die ze had kunnen nemen, volgt een pad dat ze had willen kiezen,… Ze geeft ons een boeiende inkijk in haar hoofd, hart en verlangend lichaam. Ze zoekt en wij zoeken mee. In de wereld om ons heen, in onszelf.

Gun jezelf dit boek dat als een mokerslag, een warme deken, een ijsblok in je mond zal voelen. Voel je hart bonzen, je buik fladderen en je hoofd zinderen. Fleur Pierets is naast de toekomstige burgemeester van Antwerpen (een fan mag dromen) ook één van de schrijvers die je moet gelezen hebben wil je nog kunnen buitenkomen. Ze is relevant, actueel, hedendaags, activistisch en queer as f*ck. Heerlijk monster haalt op de valreep, maar met gemak, nog mijn boeken top tien van 2022! ( )
  Els04 | Dec 12, 2022 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (2.83)
0.5 1
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4
4.5
5 1

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,462,799 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä