KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Gideons Sport Tekijä: J. J. Marric
Ladataan...

Gideons Sport (alkuperäinen julkaisuvuosi 1970; vuoden 1987 painos)

Tekijä: J. J. Marric (Tekijä)

Sarjat: Gideon (16)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
692381,277 (3.61)2
Krimi. Endnu en gang må Gideon og hans mandskab fra Scotland Yard yde deres allerbedste, da sportsbegivenhederne Wimbledon, kricket og derby løber af stablen i Londons sommerhede.
Jäsen:EdRedmer
Teoksen nimi:Gideons Sport
Kirjailijat:J. J. Marric (Tekijä)
Info:Stein & Day Pub (1987)
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):
Avainsanoja:-

Teostiedot

Gideon's Sport (tekijä: J. J. Marric) (1970)

-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 2 mainintaa

tanska (1)  englanti (1)  Kaikki kielet (2)
näyttää 2/2
England, London, ca 1970
Indeholder "Gideons sport", "1. Varm dag", "2. Varm aften", "3. The Old Steps", "4. Morgenrapporter", "5. Hurtig beslutning", "6. 'Køn lille pige'", "7. 'Charmeskolen'", "8. Manden der tilstod", "9. En chance for livet", "10. Chok", "11. På skillevejen", "12. Sadisten", "13. 'Rene djævle'", "14. Forskellige forbrydelser", "15. Mand og hustru", "16. En helt", "17. Idealisten", "18. Fortvivlelse", "19. De tavse tusind", "20. Rent bord".

George Gideon er øverstkommanderende kriminalkommissær ved opdagelsespolitiet ved Scotland Yard. Bogen her foregår en varm sommer. Politidirektøren, Sir Reginald Scott-Marle, diskuterer sommerens kommende problemer, fx en cricket-match med deltagelse af Sydafrika med et rent hvidt hold, med Gideon. En ung neger på 23 år, Barnaby Rudge fra Alabama, er god til tennis og bliver finansieret af en mand, Louis Willison, der synes det ville være en god ide at skjule præcis hvor god han er og så satse butikken på et væddemål på at han vinder Wimbledon. Men bookmakerne er ikke helt så dumme, som man skulle tro. En Archibald Smith og Sir Arthur Filby sætter en privatdetektiv Sydney Sidey til at overvåge Barnaby, der træner i al hemmelighed. Men Sidey er ikke så dum, som man skulle tro. Archibald tror ikke på Barnaby's evner som tennisspiller, men det gør Sidey.
Resultatet af det kommende derby er måske også fikset. Charlie Blake, en mand med gode ører, har hørt noget på en tur med QE2 (Queen Elizabeth 2) og vil fortælle det videre til Gideons underordnede Lemaitre, men i stedet tager bookmakeren John Spratt ham med på en tur, der ender nede ved Themsen. Og næste dag bliver liget fundet ved et heldigt tilfælde. Alec Hobbs er Gideons nye næstkommanderende og faktisk ret vaks. Lemaitre er snart 60 og tæt på pension, men han er meget opsat på at lægge løkken om halsen på Blakes morder. De har et fingeraftryk fra Blakes hals, for denne brugte en fedtet creme mod eksem på halsen og cremen bevarede aftrykket fint, selv om liget blev smidt i vandet. Leigh får snakket med personalet på QE2 og pejlet sig ind på en oberst Hood og en Thomas Moffat. De er kommet til England nu og Jackie Spratt opdager hurtigt at politiet skygger dem.
En smart kvinde, Martha Triggett, har en træningsskole for lommetyve og taskerøvere. Det kan Gideon godt se på tallene for anmeldte forbrydelser af den slags. En politichef Charles Henry har anbragt en ung politikvinde Juanita Conception undercover i en aktionskomite, der vil forstyrre cricketkampene på Lords. Men de har luret hende og deres leder Roy Roche på 22 år skamferer hende med en kniv. Da en anden af lederne, Ken Noble, lægger sig imellem, bliver han stukket ned af Roy og dør på stedet. Politiet kommer hurtigt til stede, men Roy når at flygte. Kate har det skidt og går til lægen, der tager røntgenbilleder. Gideon bliver rystet over at Alec Hobbs ved mere om det end han selv gør. Alec er blevet enkemand for et par år siden og er blevet forelsket i Gideons datter Penelope på 25. Hun er pianist, men bor stadig hjemme.
En bihistorie fortæller om en apoteker, der har købt heroin for selv at sælge det på det sorte marked. Han har fået sort samvittighed og beholdt det, men nu er der en anden, der har stjålet det, så han går til politiet og melder sig.
Sidey overvejer at gå til Jack Spratt med sin viden, for det ser ikke ud til at Archibald vil bruge tippet selv. Imens er denne og hans to brødre, Matthew og Mark, ved at planlægge at dope alle hestene i derby'et pånær en, Road Runner, med et curare-produkt, curol, i foderet nogle dage inden løbet. De satser en halv million pund på Road Runner. De har også satset på Wimbledon-favoritten Ben Lewis, så de har ikke tænkt sig at lade Barnaby komme til fadet. En Sebastian Jacobus kan sikkert købes til at overfalde Barnaby.
Charles Henry får ram på Roy Roche ved selv at skyde ham i hånden og bliver derved dagens helt. En kriminalmand Bligh får det overordnede ansvar for at have styr på sikkerhedsforanstaltningerne ved cricket-turneringen Lords, Wimbledon og derby'et. Kate får besked fra lægerne på at det ikke er kræft, men at hun skal drosle helt ned i et par uger og så ellers tage det med ro for det er hjerteproblemer, men ikke noget alvorligt.
En politibetjent Bob Donaldson har et gæt på at Martha er hæler og bagmand for en hel bande af lommetyve og taskerøvere og går til sin chef, kommisær French, der går til Gidon og får grønt lys til at sætte en hel del overvågning på hende. Det giver dobbelt gevinst for Donaldson ser at Barnaby bliver overfaldet af Jacobus og tre andre mænd og får dem jaget væk. Og han genkender Jacobus. Denne har lige nået at få 250 pund fra Spratt som betaling for overfaldet, da politiet ringer på. Konvolutten fra Spratt har et fingeraftryk, der matcher det fra Blakes lig. Det viser sig at matche John Spratt, så han ryger ind og hans to brødre ryger med, mens det undersøges om de kan sigtes for meddelagtighed. En af Marthas lommetyve har set Donaldson og alle lommetyve er pludseligt som sunket i jorden til lidt frustration for Donaldson. Aktionen ved cricketturneringen går i fisk, for godt nok er der tusind aktivister, men der er sat tilsvarende med folk ind fra cricketforbundet.
Gideon ånder på mange måder lettet op.

Gad vide om forfatteren er ved at løbe tør for navne. John, Matthew og Mark er tre af apostlene. Jack Spratt (could eat no fat) er kendt fra børnerim. Barnaby Rudge er fra Charles Dickens og Dick Turpin er en landevejsrøver. ( )
  bnielsen | Jul 9, 2021 |
Gideon of Scotland Yard investigates a case of doping racehorses at the Derby. Somewhat dated but still a good read.
J.J. Marric is the pseudonym of John Creasey. ( )
  tripleblessings | Feb 2, 2007 |
näyttää 2/2
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (1 mahdollinen)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
J. J. Marricensisijainen tekijäkaikki painoksetlaskettu
Creasey, Johnpäätekijäeräät painoksetvahvistettu

Kuuluu näihin sarjoihin

Gideon (16)
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Krimi. Endnu en gang må Gideon og hans mandskab fra Scotland Yard yde deres allerbedste, da sportsbegivenhederne Wimbledon, kricket og derby løber af stablen i Londons sommerhede.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.61)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3 3
3.5 1
4 2
4.5
5 2

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 203,185,781 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä