KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

The After Realm #1

Tekijä: Michael Avon Oeming

Sarjat: The After Realm (1)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
911,984,727 (2.83)1
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 1 maininta

In de humblebundle Leading Ladys vond ik deze drie deeltjes van The After Realm, een fantasy-strip uit 2020.

Een strip geïnspireerd, zoals in het eerste deel wordt prijs gegeven, door oude mysteries, mythologie, Dungeons & Dragons en tachtige jaren computerspelen. Mij valt vooral de sterke echo van de Noorse mythen op met verwijzingen naar Loki en Fengris evenals het noemen van Ragnarok, Midgard, Elfheim en Trollheim.
Wat mij betreft des te leuker als plotseling het vrijheidsbeeld, een mobiele telefoon of een rijtje auto's uit lucht komen vallen. Het vermengen van genres geeft eindeloze mogelijkheden en daarmee eindeloze vrijheid wat ik heel aangenaam aan vind voelen omdat ik elk moment verrast kan worden en uit mijn eigen denkkaders wordt geduwd.

In het eerste deel leren we Oona kennen, een elf die niet lijkt te willen kunnen deugen, ook al wil ze dat eigenlijk wel. Hoe dat komt, wordt duidelijk in het tweede deel.
Zij vertelt wat er gebeurd is vanuit een ouder perspectief. Een manier van vertellen die de mogelijkheid van de schrijver geeft om ook commentaar op de jongere Oona te geven. Toch vond ik het soms verwarrend van waaruit nu gesproken werd.

Tijdens Ragnarok raakt Oona haar beste vriend, een fee-achtige (in het Engels pixie genoemd), Pikki, kwijt. De rode draad in de verhalen is dan ook dat zij op zoek gaat naar Pikki waarbij ze in allerlei avonturen verzeild raakt waarin haar jeugdige onhandigheid onheil maar ook geluk veroorzaakt.

Hierbij wordt ze hilarisch genoeg ongevraagd geholpen door Pooka, een geit die magisch aan haar verbonden is om haar te beschermen. Het hoe en wat van deze verbinding wordt niet prijs gegeven en lijkt me wel iets moois voor de schrijver om later nog eens uit te diepen.

De tekenstijl lijkt soms wat slordig maar geeft juist ook het eigen karakter van de tekenaar weer en houdt de beweging in het verhaal.
De inkleuring door Taki Soma is opvallend door de kleurkeuze die mijn oog als kijker naar bepaalde kanten van de tekeningen trekt. Het rode haar van Oona helpt daar natuurlijk ook bij.

Het derde deel lijkt een opmars voor verdere avonturen te zijn. Ik zie dat er in 2021 een Kickstarter is geweest voor het vierde deel maar kan niet ontdekken hoe dit deel op een andere manier is te verkrijgen. Zo ook voor het vijfde deel. Hopelijk gaat dat nog wel komen want ik zie deze strip wel een veel langer lopende serie worden. ( )
  Niekchen | Oct 10, 2022 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu

Kuuluu näihin sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (2.83)
0.5
1 1
1.5
2
2.5
3
3.5 1
4 1
4.5
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,237,363 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä