KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Jääasema ''Zebra'' (1963)

Tekijä: Alistair MacLean

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
1,4092413,143 (3.85)113
A classic thriller from the bestselling master of action and suspense. The atomic submarine Dolphin has impossible orders: to sail beneath the ice-floes of the Arctic Ocean to locate and rescue the men of weather-station Zebra, gutted by fire and drifting with the ice-pack somewhere north of the Arctic Circle. But the orders do not say what the Dolphin will find if she succeeds - that the fire at Ice Station Zebra was sabotage, and that one of the survivors is a killer...… (lisätietoja)
  1. 10
    Jääkuilu (tekijä: Duncan Kyle) (stembrook)
  2. 11
    Ice Hunt (tekijä: James Rollins) (venza)
    venza: Similar setting and similar plot (thriller/detective).
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 113 mainintaa

englanti (20)  tanska (1)  heprea (1)  italia (1)  hollanti (1)  Kaikki kielet (24)
Näyttää 1-5 (yhteensä 24) (seuraava | näytä kaikki)
I truly loved this book :) So many adventures, so emotional and gripping, I couldn't stop reading it. We've got this great submarine Dolphin going to the rescue of a group of people lost somewhere in the North - and that's just the beginning, there are so many mysteries, lies, twists and turns, reading this book was an amazing experience. Five stars. ( )
  Donderowicz | Mar 12, 2024 |
A really good exciting thriller set mostly in a nuclear submarine and the Arctic. Definitely a satisfying read! ( )
  cbinstead | Feb 7, 2024 |
Superb - there is no other word to describe it. Alistair MacLean masterfully combines the best of adventure, survival, and spy thriller. The pace of the story is breathtaking; the story itself riveting. Ice Station Zebra is MacLean at his best. ( )
  jhellar | Jan 14, 2023 |
Good adventure story. Read it after seeing the film. ( )
  kslade | Dec 8, 2022 |
Arktis, pakisen, ca 1963
Den kolde krig er lige ved at blive varm. Sovjet og Vesten kappes. En britisk vejrstation, Zebra, er etableret på en stor isflade, men rammes af en brand og de overlevende skal reddes hurtigt, hvis de ikke skal fryse ihjel. En amerikansk atomdrevet U-båd, the Dolphin, med orlogskaptajn James D. Swanson som kaptajn, får en dr Carpenter ombord og sætter kurs mod dem. Swanson har en løjtnant Hansen som næstkommanderende og checker Carpenters papirer grundigt inden han kommer med i varmen. Carpenter fortæller på tomandshånd Swanson at chefen på Zebra er hans bror. Men Carpenter omgås lidt skødesløst med sandheden på andre punkter, så gad vide om det også er løgn?
Den første tredjedel af bogen går med at de af og til får en meget svag melding fra Zebra sendt ad omveje til dem. Til sidst får de en nogenlunde pejling og dykker ned under isen, finder en våge og kommer op til overfladen. Det fryser minus tredive grader og blæser 25 m/s, så det er ikke vejr til at brede badehåndklædet ud og slikke sol. Carpenter tager en virkelig god vinterudrustning inklusive en pistol og to magasiner ud fra sin kuffert og har tænkt sig helt alene at gå de 5 sømil over til de nødstedte. Kaptajn Swanson udpeger John Hansen og to andre Rawlings og Zabrinski som frivillige til at følge med og de fire går op på isen i den hylende snestorm. De når frem i live, men Zabrinski brækker anklen. Carpenter og Hansen skynder sig tilbage til ubåden for den er ved at dykke ned, ismaskinen er under reparation og både Zebras og Zabrinskis sender er ude af drift.
Det lykkes at komme ombord på Dolphin og de gør klar til at lade torpedorørene, da de på den dårlige måde opdager at der er åbent ud til havet. Ubåden tager vand ind og begynder at synke hurtigt. De når at slå dybderekorden, inden de kommer op igen. En af gasterne, Mills, døde da vandet trængte ind, men det var billigt sluppet. Ubåden sprænger sig op i en våge meget tæt på Zebra og får mad og medicin til de overlevende her. Carpenters bror er blandt de syv døde. Brændstoflageret på basen er eksploderet og brændt og i vindretningen er alt brændt og væk.
Carpenter undersøger de syv døde, men bliver afbrudt af Swanson, der ikke synes at Carpenters historie passer med hvad de har fundet på basen. Carpenter fortæller at han er fra efterretningstjenesten og har vidtgående beføjelser. Han viser også Swanson og Hansen at to af de dræbte er blevet skudt med en Mauser-pistol før de døde. Og fortæller at det hele drejer sig om et tophemmeligt lytteapparat, der var forbundet med en brintballon ti kilometer oppe. Swanson og Hansent tror på historien, der da også er så god at Carpenter selv er lige ved at tro på den. De sårede på nær to bliver bragt ombord på ubåden. Dr Benson falder ned fra ubådens tårn og rammer Jolly. Carpenter og Henry Baker går ned i medicindepotet, men Carpenter er ved at få lugen i hovedet, da de går op. Det koster ham brugen af et par fingre på venstre hånd.
Swanson er ikke begejstet over at have en morder eller to ombord, men Carpenter vil netop giver morderen tilpas med snor til at han kan fanges og give oplysninger om andre i sammensværgelsen. Under gulvet i den hytte, hvor de forbrændte lig blev samlet efter branden, finder Carpenter skjulte forsyninger, så hvem mon der foreslog at det lige skulle være den hytte? De to sidste sårede Brownell og Bolton bliver flyttet til ubåden og der gøres klar til afgang. Swanson og Carpenter havde fundet Mauser-pistolen og et par magasiner gemt i en benzintank på en traktor og inden afrejsen checker Carpenter det lige. Nogen har taget dem.
Ubåden dykker ned under isen og er på vej hjem, da der udbryder brand i maskinrummet. Luften bliver hurtigt dårlig og Bolton dør. Det er oliemættet isolering, der brænder og kuren er at få dem af rørene i maskinrummet og slukke den med brandslukkere, men det tager tid og de er alle tæt ved at dø, inden isoleringen er slukket og de kan starte reaktoren igen.
Det lykkes ved at starte dieselmotorerne selv om de er under isen, for udstødningsgassen ryger ud i vandet og trækker kulilte og kultveilte med sig, så de kan blæse ren luft ind. Efterfølgende samler Carpenter nogle af folkene til en lille konfrontation og afslører dr Jolly og Kinnaird som skurkene. Målet har været en lille pakke med negativer af billeder taget fra en russisk satellit. På grund af en fejlfyring kom satellitten ind i en bane, hvor den ikke kunne droppe filmpakken over russisk territorie. Filmen har af dr Jolly været skjult i Zabrinski's gipsbandage, men det har Carpenter opdaget og skiftet den med en optagelse af disney plakater.
Jolly og Kinnaird kan overgives til myndigheder og får sikkert dødsstraf for højforræderi, dvs ret summarisk rettergang og henrettelse kort efter ved hængning. Carpenter fortæller at hans rigtige navn er Halliwell og at en af de mænd, Jolly og Kinnaird myrdede, var hans storebror. Carpenter håber at bøddelen kludrer med rebet, så Jolly og Kinnaird får lov at sprælle i lang tid.

Ganske kompetent spion-thriller. ( )
  bnielsen | Jun 21, 2022 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 24) (seuraava | näytä kaikki)
10 of the Greatest Cold War Spy Novels
“Scottish adventure specialist McLean offers up one of the best Cold War thrillers in the nuclear submarine sub-genre. About to depart on a supposed mission of mercy, Captain Swanson of the USS Dolphin is ordered to take along a British doctor to aid survivors of a fire-ravaged weather station on an Arctic ice floe. Though the conflict with the Soviets is subtler here than in the well-known 1968 film version, the Cold War is the real engine of the sub’s mission, the frostbite ‘doctor’ a British Intelligence agent, with Russian spies coming into play. Few could write the men-on-a-dangerous-mission adventure yarn better than McLean (The Guns of Navarone, 1957); this one is suggested by real events.”
 

» Lisää muita tekijöitä (18 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Alistair MacLeanensisijainen tekijäkaikki painoksetlaskettu
Hallén, SvenKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Jaskari, JuhaniKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Schøning, Einar Th.Kääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Vuoristo, AaroKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu

Kuuluu näihin kustantajien sarjoihin

Fontana (1838)

Sisältyy tähän:

Mukaelmia:

Sisältää opiskelijan oppaan

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
To Lachlan, Michael, and Alistair
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Commander James D. Swanson of the U.S. Navy was short, plump and crowding forty.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

A classic thriller from the bestselling master of action and suspense. The atomic submarine Dolphin has impossible orders: to sail beneath the ice-floes of the Arctic Ocean to locate and rescue the men of weather-station Zebra, gutted by fire and drifting with the ice-pack somewhere north of the Arctic Circle. But the orders do not say what the Dolphin will find if she succeeds - that the fire at Ice Station Zebra was sabotage, and that one of the survivors is a killer...

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.85)
0.5 1
1 1
1.5
2 9
2.5 5
3 79
3.5 25
4 124
4.5 13
5 68

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,512,549 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä