KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

The Mystery of Monster Mountain (The Three…
Ladataan...

The Mystery of Monster Mountain (The Three Investigators Mystery Series ; 20) (alkuperäinen julkaisuvuosi 1964; vuoden 1985 painos)

Tekijä: Robert Arthur (Tekijä)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
358571,362 (3.63)-
The three young sleuths solve a case of double identity while investigating the legend of Monster Mountain.
Jäsen:Lndlindsey
Teoksen nimi:The Mystery of Monster Mountain (The Three Investigators Mystery Series ; 20)
Kirjailijat:Robert Arthur (Tekijä)
Info:Random House Books for Young Readers (1985), Edition: Revised, 142 pages
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):****
Avainsanoja:mystery

Teostiedot

3 etsivää ja jättiläisen vuori (tekijä: M. V. Carey) (1964)

-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

englanti (4)  tanska (1)  Kaikki kielet (5)
näyttää 5/5
I love this entire series. I like the time they were written where good old fashioned libraries & research & telephone calls with friends to find information & actually sitting at dinner with your family ( )
  LaneyLegz | Jul 29, 2023 |
USA, Californien, Rocky Beach og Sky Village, ca 1980
Indeholder "Et par ord fra Mr. Hitchcock", "1. Ferien begynder", "2. Kusine Annas overraskelse", "3. En ubuden nattegæst", "4. En eller to bjørne?", "5. Den forsvundne nøgle", "6. Spøgelsesbjerget", "7. Dyr eller menneske?", "8. Havemeyers store planer", "9. Uhygge i skoven", "10. Fodsporet", "11. Fotografens lommebog", "12. En mærkelig samtale", "13. Kusine Anna øver sig", "14. Bjerget brænder!", "15. Kapløb med ilden", "16. Mr. Smathers klarer paragrafferne", "17. Som to dråber vand", "18. Mr. Hitchcock får hemmeligheden at vide".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante, Titus og Mathilda. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og filminstruktøren Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.
Skrammelpladsen har to tyske brødre, Hans og Konrad Schmidt, ansat som medhjælpere. De og drengene kommer godt ud af det med hinanden, så Hans og Konrad tager de tre drenge med på et besøg til byen Sky Village hos deres kusine Anna, som de ikke har set i årevis.
Hun har lokket med at hun har en hemmelighed. Det viser sig at være at hun er blevet gift. Manden Joe Havemeyer kommer lidt skævt ind på dem, for Hans og Konrad er bare gået lige ind i huset, da Anna så ud til at være hjemmefra og have ladet døren stå åben, så han starter med at true dem med et ladt gevær. Misforståelsen bliver dog hurtigt opklaret.
Anna kommer til og kan også forklare at hendes gennemrodede kontor ikke skyldes indbrud, men at de har ledt efter en nøgle.
Hans, Konrad og drengene bliver indlogeret i husets ledige værelse, henholdsvis et telt i haven. To andre værelser er lejet ud til en mr Smathers og en mr Janson. Om natten bliver drengene vækket af en bjørn, der tuller rundt. Den fortsætter hen for at rasere skraldespanden, hvor Janson forsøger at fotografere den, men han bliver slået ned og hans kamera går i stykker. Joe Havemeyer kommer til med et kanylegevær i hånden. Smathers og Anna Havemeyer kommer også til og de bliver skældt ud af Janson, der mener at det ikke kan være en bjørn, der slog ham ud. Men til sidst enes folk alligevel om at gå i seng igen.
Næste morgen er drengene tidligt oppe for at kigge efter spor, men Joe har været endnu tidligere oppe og har fejet over det hele. Han er også ved at grave ud til en swimmingpool på deres lille kro, der kun har tre værelser. Og Anna kan ikke finde nøglen til sin bankboks.
Hans og Konrad synes at Joe er lidt mærkelig og engagerer de tre drenge til at finde alt, hvad de kan på ham. Og Anna engagerer dem til at se om de kan finde nøglen.
Drengene går ned til den lokale benzinstation for at ringe ugenert til Petes far, der er journalist og kender nogen i Reno, der kan tage oplysninger på Joe. De møder også ejeren af tanken, Charlie Richardson, og bliver gode venner med ham. Han fortæller at det lokale bjerg, Det hvide Bjerg, også kaldes Spøgelsesbjerget og at der går gode historier om det.
Lidt senere møder de Smathers, som er gode venner med dyrene og fodrer dem en smule med nødder. Han afskyer jægere, zoologiske haver og dyreparker. Lidt sær og trættekær, men ikke farlig for sine omgivelser. Jupiter gætter på at "swimmingpoolen" faktisk er en dyregrav og at Joe har et kanylegevær for at kunne bedøve et ukendt dyr fra bjerget. Materialer til at støbe "swimmingpoolen" dukker op og Anna er lidt betænkelig ved at kvittere for varerne, men gør det dog. Næste dag tager drengene på klatretur. De kommer op til en sæter med smuk udsigt over egnen og dybt nede kan de se Annas kro "Slalom Kroen". De møder en bjørneunge og dens mor, men slipper uskadt fra det. De har taget nogle pejleapparater, som Jupiter har konstrueret, med. Bob møder noget, han ikke når at se ret godt på, før han snubler og falder ned i en dyb kløft. Han kommer ikke noget til, men kan ikke selv komme op. Jupiter og Pete kommer til og Jupiter undersøger omgivelserne, mens Pete går tilbage efter et langt reb. Jupiter finder et fodspor som af en stor mands bare fødder. Men Jupiter bliver slået ned bagfra og nogen fjerner sporene mens han ligger der. På vej ned møder de Smathers der advarer dem mod bjørne og om at færdes på bjerget. Han skælder ud over Charlie, der har fortalt dem historier. De møder også Joe, der er på vej op og har sit kanylegevær med.
Vel nede igen finder de Jansons tegnebog som han har tabt. De kigger i den og finder et billede af Joe og Anna tilsyneladende taget i smug. De lægger den inde på hans værelse og kigger også lige i hans kuffert, hvor de bemærker en elementær bog om fotografering. Det stemmer ikke så godt med at han påstår at være professionel dyrefotograf. Måske er han en fupmager?
Om natten opdager de Janson, der kigger rundt i Annas kontor. Han er lige ved at blive opdaget af Anna og Joe, men får sig sneget uset bort. Drengene overhører noget snak mellem Anna og Joe og det lyder ikke som om Joe er ved at fuppe hende, men måske snarere som om de begge er ude på noget.
Næste dag foreslår Anna at drengene tager en tur op til et brandtårn i nærheden. De tager en kikkert med og kan se det meste af omgivelserne. De ser Joe gå en tur op på bjerget og væk fra stien. Det eneste i den retning er en gammel eneboerhytte. Men Joe ser ud til at gå derop hver dag. Jupiter kobler det med at Annas vielsesring er for stor og at hun ikke vil tale tysk med sine fætre. Måske er hun slet ikke Anna og måske er den rigtige Anna spærret ind i eneboerhytten?
Det kommer for en dag, da der udbryder brand på bjerget. Anna indrømmer at hun ikke er den rigtige Anna. Drengene og Hans og Konrad løber op på bjerget og finder hytten. En stor håret menneskelignende skikkelse dukker op og smadrer døren, så Anna kan komme ud.
Brandvæsenet kommer til og et slukningsfly smider vand over ilden.
Da de allesammen kommer ned til hytten/kroen igen, kan de se at Charlie har sørget for at holde taget vådt, så kroen er ikke kommet noget til. Indenfor venter Janson sammen med "Anna" og Joe. Janson har skudt Joe med hans eget kanylegevær, så Joe ligger på gulvet og sover.
En overbetjent dukker op og får historien fortalt. Joe er en fupmager, så Janson er efter ham, fordi Jansons søster blev fuppet af ham. Egentlig var planen at Janson ville advare Anna, fordi hun lignede et offer for Joe, men det opdagede Janson jo hurtigt ikke passede.
Joe var ganske rigtigt ude på at fuppe Anna, men han opdagede at hans kone lignede Anna lige på en prik, på nær hårfarven, men det kunne en paryk jo ordne. Anna havde sine penge i en bankbox og havde lugtet lunten, så nøglen var godt gemt.
Smathers kommer også til og latterliggør kanylegeværet, for hvem skulle dog tro på et abemenneske på Spøgelsesbjerget.

Ganske veldrejet lille bog med en pointe om ikke at drage alting frem i lyset. ( )
  bnielsen | Aug 8, 2022 |
Jupiter Jones, Pete Crenshaw, and Bob Andrews visit the Sierras for a camping trip, but these three investigators don't get a vacation when their companions suspect their long-lost cousin's new husband is up to something. What's more, the local town gossip tells the boys all about the mysterious monster that lives up in the mountain and they start to wonder if the legends could be true...

Somehow I had never heard about The Three Investigators series as child, which is a pity because I probably would have loved it, giving how I devoured all the Nancy Drew and Hardy Boys books available at my local library growing up. This book reminded me of a cross between those famous sleuths and a Scooby Doo mystery with just a soupcon of The X-Files thrown in for good measure. Although a big part of the mystery was obvious to me early on, there were plenty of twists that kept me wondering and guessing. I suspect that young children will be more amazed at the prowess the teen-aged investigators.

Although the characters are a little one-note, the plot keeps you enthralled and this book could easily be read in a sitting or two. My only real issue is that there is only one female character in the entire book (and a brief mention or two of Jupiter's aunt back home). However, she is one strong and independent character, so that's a positive.

This is the only title of this out-of-print series that is available through my library, so it's unlikely I'll read any others in the series. However, if they were more readily available, I'd probably pick up some more for light and entertaining reads that aren't too dark. ( )
  sweetiegherkin | Nov 17, 2017 |
The Three Investigators go with Jupiter's parents' Bavarian employees, Hans and Konrad, to visit their cousin Anna's mountain resort lodge. They become enmeshed in a mysterious plot to steal Anna's life savings, and perhaps in a first for the series, the "monster" of the title turns out to be somewhat based in reality. ( )
  burnit99 | Apr 8, 2015 |
A really good story away from Rocky Beach. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
näyttää 5/5
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (19 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Carey, M. V.ensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hitchcock, Alfredmuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Puschert, LeonoreKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Greetings, mystery lovers!
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot espanjankielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

The three young sleuths solve a case of double identity while investigating the legend of Monster Mountain.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.63)
0.5
1
1.5
2 3
2.5
3 15
3.5
4 10
4.5 1
5 7

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 203,224,987 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä