KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

En sjøens helt: Blodige strender (2015)

Tekijä: Jon Michelet

Sarjat: En sjøens helt (4)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
271862,694 (4)-
Handlingen i Blodige strender fortsetter der Gullgutten sluttet. Tjue r̄ gamle Halvor befinner seg i New York etter at bt̄en hans, M/T Vivian, ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. Halvors navn har kommet p ̄de sk̄alte Bad Elements Lists, dvs. lister med navn p ̄sjf̜olk som har begt̄t misgjerninger eller p ̄annen mt̄e anses som skadevirkende. I hp̄ om ̄komme til England og med hyre p ̄Kronprins Olav, legger Halvor ut p ̄havet igjen. Han tjenestegjr̜ i marinen om bord dampskipet Miragem, som er i en hemmelig operasjon p ̄kysten av Nord-Afrika. Halvors tjeneste som matros blir stadig mer dramatisk etter hvert som krigen til sjs̜ blir bd̄e mer dramatisk og blodig. Vi fl̜ger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i kampen for sin egen verdighet, og for de allierte.… (lisätietoja)
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Siste bind i denne inn- og oversikten om handelsflåten i krig. Vi får en avslutning som uten for mye sentimentalitet skildrer vekst og fall - for hhv aksemaktene og hovedpersonen sjøl. Klassejustis hører med i et verk av Jon Michelet - også om krig. Skipsredere og sjøkapteiner har vært skildret i mangen en sjøroman før - de siste som heltemodige, men også som hatefulle. Nyansene hos Michelet er fine som hos typene han skildrer på dekk og i maskin eller i bysse. Reisene som Halvor skogsmatros er med på, viser til et enormt dokumentasjonsarbeid av forfatteren som imponerer veldig. Her er brukt kart og oppslagsverk fra nær sagt alle tider og man fristes til å oppsøke kjente og ukjente steder nær sagt bare pga deres historie. Fiksjonsdelene i bøkene kunne vel ha hendt og har nok i mange tilfelle ufortalt hendt i det virkelige liv. Miljøet med kameratskap og fiendskap, akterutseilte, rømte, fengslede, syke, drepte, forelskede osv. er skildringer av mennnesker i all sin bredde i en ulvetid. Det eneste litt triste er at bøkene kom for sent for altfor mange som kunne blitt løftet av disse skildringene av vanlige mennesker heltemot, lojalitet og utholdehet, men det hjelper på for alle deres etterkommere. En fortelling som kan snu et bilde som myndighetene har fortegnet i så mange år - av disse vanlige sjøfolks innsats som iflg Churchill var verdt en hel armé.
  lestrond | Apr 5, 2017 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu

Kuuluu näihin sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Handlingen i Blodige strender fortsetter der Gullgutten sluttet. Tjue r̄ gamle Halvor befinner seg i New York etter at bt̄en hans, M/T Vivian, ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. Halvors navn har kommet p ̄de sk̄alte Bad Elements Lists, dvs. lister med navn p ̄sjf̜olk som har begt̄t misgjerninger eller p ̄annen mt̄e anses som skadevirkende. I hp̄ om ̄komme til England og med hyre p ̄Kronprins Olav, legger Halvor ut p ̄havet igjen. Han tjenestegjr̜ i marinen om bord dampskipet Miragem, som er i en hemmelig operasjon p ̄kysten av Nord-Afrika. Halvors tjeneste som matros blir stadig mer dramatisk etter hvert som krigen til sjs̜ blir bd̄e mer dramatisk og blodig. Vi fl̜ger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i kampen for sin egen verdighet, og for de allierte.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (4)
0.5
1
1.5
2 1
2.5
3
3.5
4
4.5
5 2

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,508,821 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä