KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

3 etsivää ja päätön hevonen (1977)

Tekijä: William Arden

Muut tekijät: Alfred Hitchcock

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

Sarjat: 3 etsivää (26)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
306485,515 (3.67)-
When three junior detectives search for a valuable old Spanish sword lost since the Mexican War, the headless statue of a horse yields a clue.
Viimeisimmät tallentajatTheSteinerFamily, prengel90, AWellStockedShelf
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

englanti (3)  tanska (1)  Kaikki kielet (4)
näyttää 4/4
A good adventure book as the three investigators save the day by allowing a mexican family to keep their ranch by finding the legendary Cortes sword.

Skinny Norris and his family are the archetypal badies looking to acquire the Avarado's ranch as they own the neighbouring one.

Without spoiling the plot it all comes right in the end. This particular adventure has no supernatural element, the headless horse is a statue that has its head accidentally knocked off, providing an initially clue that eventually solves the mystery.

Now read two off this list. Like as a child, still like now, although getting a biit dated and slightly american cliched at times. ( )
  mick745 | Apr 8, 2020 |
USA, Californien, Rocky Beach ca 1960
Indeholder kapitlerne "Alfred Hitchcock præsenterer!", "1. Et ubehageligt møde", "2. De stolte Alvaroer", "3. Brand!", "4. Den hovedløse hest", "5. Jagten begynder", "6. Dårlige nyheder", "7. Det gamle kort", "8. Condor Castle", "9. Sheriffen tager affære", "10. Friske ideer", "11. Et besøg i fængslet", "12. Et fund i ruinerne", "13. I fare!", "14. Atter på sporet!", "15. Skjulestedet!", "16. Jordskredet!", "17. Ørnens rede", "18. Det hemmelige budskab", "19. Jupiter finder løsningen", "20. Cortés' sværd", "21. Retfærdigheden sejrer".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed. I denne sag opsøges de af en Diego Alvaro og deres pestilens af en bekendt Skinner Norris (kaldet Skinny) dukker op som en spyflue. Skinner kommer op at slås med Diego, fordi han udtaler sig nedsættende om mexicanere. Under slåskampen er Skinner lige ved at blive kørt ned, men Diego får ham skubbet væk, så der ikke sker noget. Skinner siger både tak og undskyld, men mon han også mener det? Diego og hans bror Pico kæmper for at beholde familiens ranch, som Norris familien gerne vil have fingre i, specielt fordi den ranch har en dæmning, der styre noget af vandet i floden. Ideen er at få Titus Jones til at købe en ladefuld gamle møbler og ting, som Alvaro familien har samlet sammen i årenes løb, men samme dag udbryder en skovbrand, der sætter ind på både deres hus og laden med ting og det hele brænder ned. De har måttet tage lån for at kunne betale ejendomsskatterne og nu kniber det med at betale tilbage.
De finder en gammel sværdskede i en statue og Jupiter får ideen at det kan have sammenhæng med Cortés og hans sværd.
Imens de leder efter spor på gamle kort, gamle breve og indskriften på sværdskeden, snuser Skinner og en forvalter Cody rundt for eventuelt at komme først med at finde skatten og i alt fald forsinke skattejagten, så de når at få fingre i ranchen.
De finder et gammelt brev, der omtaler et Condor Castle, der ikke findes på nutidige kort, men heldigvis de det på et meget gammel kort og området findes på Alvares ranch, så Diego, Bob og Pete tager ud og kigger efter om der er gemt et sværd der. De finder nu ikke noget, men fire store hunde finder dem. Det er Skinner og Cody, der har pudset hundene på dem. Drengene flygter ind på Norris' jord og klatrer op i et træ og så kan Skinner og Cody jo bevise at drengene er trængt ind på deres grund. Sheriffen tror nu mere på drengenes forklaring. Men Cody og Skinner har også et indicium for at Pico har tændt det lejrbål, der startede skovbranden. Sheriffen arresterer Pico, så nu har de tre detektiver to opgaver: at få løsladt Pico og at få fundet Cortés' sværd.
Pico fortæller at han kan huske at hænge sin hat på en knag i laden. Bob og Pete cykler hen til brandtomten for at lede efter spor. De overhører tre mænd, der leder efter nogle tabte bilnøgler, så da mændene går et andet sted hen, leder drengene og finder bilnøglerne, men mændene kommer tilbage og overrasker dem, så de må flygte. Imens har Jupiter fundet noget i et gammelt brev, men stedangivelserne der passer ikke med terræn og bygninger, så det var ikke nogen hjælp.
Don Emiliano Paz har måttet sælge sit lån til Alvaro-brødrene til Norris. Og Skinny driller dem med at på lørdag er det slut! Det får kun Jupiter til at satse endnu mere på at finde en løsning, så de tager ud til Condor Castle igen og finder et gammelt skur hvor en smaragd i et hul tyder på at noget har været gemt et stykke tid. De tre bilnøgle-mænd dukker op igen og en farlig gang gemmeleg begynder. En mindre dæmning bryder sammen og de tre mænd bliver skyllet med. Et jordskred åbner for en hule og her finder drengene et skelet af en mand med et skudhul i kraniet. Faktisk finder de længere inde en hule mere og her er flere skeletter. I alt tre skeletter af mænd, der ligner soldater og så en fjerde i markant anderledes tøj. Det passer med tre desertører og så Don Sebastian, der er en af Diego Alvaros tipoldefædre. Men der er ikke noget sværd, kun en antydning af et budskab? Jord, Jord, Regn, Hav. Og hvad mon det betyder. Og for at føje spot til skade, så har et nyt jordskred dækket indgangen, så de er spærret inde. Det tager nogle timer at grave sig ud og vel ude bliver de mødt af et par af forældrene og sheriffen, der er ude at lede efter dem. Dæmningsbruddet har fået floden til at søge nyt leje og der er lidt kaos over omgivelserne. Mr Norris er helt fornuftigt og får sin søn til at holde kæft, så han kan høre på Jupiters udlægning af sagerne. Bilnøglerne viser sig at være Codys og de er tabt af tre af hans bekendte, Chief, Pike og Tulsa, der har været ret tumpede og forårsaget både skovbranden og nedbrændingen af haciendaen og laden. Faktisk gjorde de det fordi de troede at det var Codys ønske. Han aflægger fuld tilståelse overfor sheriffen. Og Jupiter gætter på at sværdet er gemt på selve statuen af Cortés og det er ganske rigtigt. Dækket af det samme sorte maling som træstatuen.
Nogle dage senere aflægger drengene rapport til Hitchcock. Chief, Pike og Tulsa er røget i spjældet. Cody ligeså, men på lidt mildere anklager. Skinny er sluppet med en betinget straf, men faderen har sendt ham afsted til et militærakademi for at få lidt skik på ham. Diego og Pico ender nok med at sælge sværdet til den mexicanske stat og for pengene kan de sætte ranchen i tip-top stand plus købe Norris' farm oveni.

I denne oversættelse er historien om Skinny at han er to år ældre end de tre detektiver og derfor har kørekort. I "Huset der blev mindre" er han ikke ret meget ældre end dem, men hans far bor i en stat, hvor man kan få kørekort som 16-årig. Der er også en oplysning om at Jupiter er forældreløs. Og for en gangs skyld er der masser af research for at opklare sagerne. Og en glimrende fordeling af roller mellem Jupiter, Pete og Bob. Men de burde nu have udnyttet forbindelsen til Hitchcock og fået ham til at låne pengene til kaution og ejendomsskatter. ( )
  bnielsen | Oct 12, 2019 |
Another good tale with action, chases and an age old mystery. ( )
  Neale | Aug 23, 2013 |
A great story and mystery to solve. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
näyttää 4/4
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Arden, WilliamTekijäensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hitchcock, Alfredmuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Adragna, RobertKansikuvataiteilijamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot espanjankielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

When three junior detectives search for a valuable old Spanish sword lost since the Mexican War, the headless statue of a horse yields a clue.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.67)
0.5
1 1
1.5
2 1
2.5
3 9
3.5 1
4 12
4.5
5 5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,464,385 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä