KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

3 etsivää ja kummituspeili (1975)

Tekijä: M. V. Carey

Muut tekijät: Alfred Hitchcock (Johdanto)

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

Sarjat: 3 etsivää (21)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
400463,152 (3.74)-
Three young sleuths discover who is haunting a mysterious old mirror--and why.
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

englanti (3)  tanska (1)  Kaikki kielet (4)
näyttää 4/4
USA, Californien, ca 1970
Indeholder "Et par ord fra Alfred Hitchcock", "1. Stop tyven!", "2. Huset med spejlene", "3. Chiavos forbandelse", "4. Jupiter får færten af noget", "5. Endnu en advarsel", "6. Pete har problemer", "7. Ånden i spejlet", "8. Skjulestedet", "9. Et mystisk brev", "10. Tryllekunstnerens kappe", "11. Telefonen ringer", "12. Hvor er Jeff?", "13. De klemtende klokker", "14. Til undsætning", "15. Tidsfristen udløber!", "16. Kampen i pakhuset", "17. Spejlets hemmelighed", "18. En invitation til Mr. Hitchcock".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed.

Jupiters onkel Titus har købt en masse ting fra et nedrivningsdømt gammelt hus og har taget de tre drenge med for at hjælpe med at slæbe. På vej hjem med det sidste læs støder de på en bekendt bil, en forgyldt Rolls Royce som Jupiter engang vandt brugsretten i 30 dage til. Chaufføren Worthington er derfor en gammel og god bekendt. I dag er han på arbejde som chauffør for en rig, ældre og lidt ekscentrisk dame, mrs Jonathan Darnley. Hendes børnebørn Jeff og Jean Parkinson var lige kommet hjem, kørt af Worthington, da de tre overraskede en indbrudstyv. Tyven smutter væk, lige som Titus kører forbi og Pete forsøger at stoppe tyven, men får en knytnæve i synet som tak. Men i alt fald fik tyven ikke noget udbytte med sig, såvidt man kan se.
Som tak bliver Titus og drengene budt indenfor og får en rundvisning i Darnleys hus. Hun samler på spejle og den seneste nyerhvervelse er lidt af en rædsel. Selve spejlet er almindeligt nok, men rammen er formet som sammenfiltrede trærødder med grimme små mænd rundt omkring. På spansk kaldet trasgos og i alt fald en slags trolde. Darnley har fået sendt spejlet som gave fra en veninde, Isabella Manolos, hvis mand Diego Manolosvar var højt på strå i landets regering, men ikke mrs Darnleys kop te. En anden samler, señor Rafael Santora, har også kig på spejlet og plager Darnley for at få lov at købe det. Hun er ikke til sinds at sælge, men han appelerer til hendes barmhjertighed og hævder at det har været i hans families eje engang for længe siden. Det er kendt som Chiavo-spejlet og Chiavo var en berømt troldmand, som ganske vist er død for længe siden, men der går historier om at han af og til viser sig i spejlet. Darnley er ikke nem at skræmme og hendes hus er bygget af tryllekunstneren Drakestar, som også efter sigende skulle gå igen. Hun har nu aldrig set eller hørt Drakestar eller Chiavo og tror ikke på spøgelser. Hun lover til gengæld at være mere føjelig, hvis Santora kan skaffe dokumentation på slægtskabet med Chiavo. Det går han ind på, men han advarer om at spejlet kan være farligt. En uges tid efter dukker Jeff op ved De Tre Detektiver for både han og tjeneren John Chan har hørt nogen le midt om natten i det rum, hvor Chiavos spejl står og der er ellers gode låse på huset og rummet er tomt, når man kigger ind.
Bob tager hen til en professor Barrister ved Ruxton universitetet og denne har skrevet et par artikler om spejlet, der bekræfter nogle af historierne. Mens Jeff er der, ringer hans søster og fortæller at de har set et ansigt i spejlet. Drengene skynder sig derhen og undersøger værelset grundigt, men uden at finde noget. Santora dukker op igen, men bliver vist døren igen. Han bor på hotel Beverly Sunset, der er rimeligt dyrt. Pete bliver sat til at holde øje og får snart øje på indbrudstyven, der også udviser interesse for Santora. Lidt senere hører Pete et bump fra Santoras hotelværelse og overrasker tyven på vej ud. Igen lykkes det ikke at stoppe tyven, men denne taber et stykke papir. Pete får tilkaldt hjælp til Santora og fordufter så selv.
Tilbage i huset ser Jupiter selv spøgelset og noget selvlysende grønt. Det sidste viser sig at være selvlysende sminke og efter grundige undersøgelser af væggen finder Jupiter ud af at presse opad på en indbygget boghylde og få en del af væggen til at svinge rundt, så en åbning og en trappe kommer til syne. Jupiter og Jeff går ned ad trappen og kommer ned til et skjult og mørkt kælderrum, hvor der står to kister. Der er også sodavand og sandwich-rester, der tyder på et spøgelse med legemlige behov. Pludseligt går kistelåget op og "spøgelset" springer ud og flygter op ad trappen og ud af hoveddøren og væk. Jupiter har dog nået at gribe fat i en kappe og har revet et stykke stof løs. Det er sort klæde med metaltråde i og ret specielt. En tur rundt til kostumebutikkerne i Hollywood giver et spor til en tryllekunstner Bellini, der ser ud til at være stukket af i huj og hast. Der er også tydelige spor til det lille land Ruffino. Jeff bliver kidnappet og bortførerne vil gerne bytte ham for spejlet. Onkel Titus og hans to medhjælpere Hans og Konrad får pillet det tunge spejl ned og transporteret ud til det angivne sted for udvekslingen, men i mellemtiden har Jupiter gættet hvor Jeff holdes indespærret og fået ham befriet med hjælp fra Bob og Pete. Jeff kan bekræfte at bortføreren er en Juan Gómez, hvis navn de er stødt på tidligere. De får hjælp af en nyansat bagermedhjælper Henry Anderson, der risikerer jobbet ved at køre for dem. De fire kører til pakhuset og der er onkel Titus og Hans og Konrad også mødt op med spejlet, så nu venter de bare på at bortføreren viser sig.
Ruffinos præsident Alfredo Felipe Garcia afløste i sin tid en Simon de Pelar, og spejlet har åbenbart noget at gøre med det, men hvad? Gómez og Santora dukker op og begynder at skændes, for Santora vil ødelægge spejlet, mens Gómez mener at det vil give ham magt. De slås lidt, men uden at nogen vinder. Jupiter dukker op og forsøger at komme til bunds i sagen. Isabella Manolos var gift med Diego Manolos og Juan Gómez var Diegos tjener. Garcia er en god præsident, men i sine unge dage fik Manolos ham hængt op på et juveltyveri, Manolos selv havde arrangeret. Og faktisk spillede Chiavos spejl også en rolle i at arrangere tyveriet. I mange år gemte Manolos på "beviserne" for Garcias meddelagtighed. Op til det første valg bragte han dem så frem i lyset og truede Garcia til at give ham først penge og senere magt.
Da Manolos døde, håbede Garcias nevø, Santora, at afpresningen var slut, men nej, Manolos havde åbenbart fortalt om det til Juan Gómez. Og begges interesse for spejlet var forgæves for Isabella havde foræret spejlet til mrs Darnley og allerede sendt det.
Mens de udveksler disse erindringer, dukker politiet op. Gómez falder i vandet og imens viser Jupiter Santora hvor beviset er gemt på spejlet i form af en mikrofilm. Politiet fisker Gómez op og han kommer i spjældet sigtet for bortførelse. Santora får mikrofilmen og alle er glade. Selv Bellini bliver taget til nåde, for han troede egentlig bare at han var med i at spille mrs Darnley et puds.

Der er fuldt fart på denne lille fortælling, så den er hurtigt læst. Pigen Jean er kun med som staffage og det er lidt synd. ( )
  bnielsen | Jan 8, 2020 |
A bit of foreign intrigue, a missing microfilm and a haunted mirror all bedevil our Three Investigators in this 21st adventure. I find that one aspect of the pleasure I get from reading this series I enjoyed as a boy is from looking for departures from formula: a female in the Investigators' age range, even a spot of romance, a seemingly supernatural mystery that doesn't turn out to be a fake engineered by the baddie... So far I think the count is at two. Little matter; the predictability of the series hardly detracts from the nostalgic tingle I get re-reading these books. ( )
  burnit99 | Apr 11, 2015 |
A great read. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
THE MYSTERY OF THE HAUNTED MIRROR(1974)
Wow, one of the scariest supernatural themed stories in the series, written by MV Carey. The Boys investigate a strange old mirror that is reputed to show the face of an ancient magician at night. There was one scene that I thought was really creepy- The nephew of the client relates a story about a time when he was in the house alone at night, and he could hear the sound of the mirror laughing down the hall…YIKES! ( )
  zinkognito | Oct 14, 2007 |
näyttää 4/4
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (11 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Carey, M. V.Tekijäensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hitchcock, AlfredJohdantomuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hearne, JackKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Soltoggio, MirkaKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Studio InkKannen suunnittelijamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Three young sleuths discover who is haunting a mysterious old mirror--and why.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.74)
0.5
1
1.5
2 3
2.5
3 16
3.5
4 13
4.5
5 11

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,447,250 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä