KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Den hemmelighedsfulde Ø og Det sorte Indien, vol I

Tekijä: Jules Verne

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
117,726,494 (4)-
Viimeisimmät tallentajatbnielsen
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

Stillehavet, 1865
Indeholder kapitlerne "1. Den frygtelige Ballonfart - Landingen paa ukendt Strand - Der savnes en Mand!", "2. Eftersøgningerne fortsættes - Det første Hjem - Et Kongerige for en Tændstik! - Nab gaar paa Ekspedition", "3. Hvor bliver Nab af? - Hundens Gøen - Den mærkelige Redning - 'Ø eller Fastland?'", "4. Hvad Cyrus Smith kan erindre - Fodspor? - Havet slukker Ilden! - Cyrus Smith og Solen", "5. Landet undersøges - Jagt undervejs - Den udslukte Vulkan - 'Det er en Ø!'", "6. Nybyggerne giver Bjerge, Bugte og saa videre Navn - 'Lincolns Ø' - En Røgsøjle - Hvad Ingeniøren havde i Lommen", "7. Den første Begyndelse - Et Teglværk - Tops undersøiske Kamp - Dugongens Død", "8. Vandets Afløb - 'Nitro-Glycerinens' Virkninger - Den fremtidige Bolig", "9. Man indretter Beboelseslejligheden - Den lange Stige - Kaninjagt", "10. Vinteren melder sig - Huset møbleres - Belysningsspørgsmaalet - Pencroffs Pattegrise - Et Hagl!", "11. Hvorfra stammede Haglet? - En Kano bygges - Skildpaddens mystiske Forsvinden - Det vidunderlige Fund paa Stranden", "12. Undersøgelserne fortsættes - Bambusrørene - Korrespondentens Kugle - En sidste Hilsen fra Ballonen - Rebstigen", "13. Hvem havde taget Granithuset i Besiddelse? - Kamp og Sejr - Kolonisternes nye Tjener", "14. Ballonen hentes hjem efter at Trækkraften er tilvejebragt - Jup ophøjes til Kammertjener - En udbytterig Klapjagt", "15. Elevatoren - Pencroffs højeste Ønske opfyldes - Skibet bygges", "16. Et Brev pr. Flyvepost - Cyrus Smiths underjordiske Vandring - Den store Kamp ved Broen", "17. Den tapre Jup - Sygelejet - 'Bonaventura' - Hvad Flasken indeholdt", "18. Landgangen paa Tabor-Øen - Forgæves Søgen - En forladt Hytte!", "19. Herbert i Kamp - Hvem var hans Modstander? - Sejladsen mod Hjemmet", "20. Den Fremmede - De første Ord - Tolv Aars Ensomhed", "21. Flugten - Herberts Redningsmand - Den 'Fremmede' vil tale", "23. Den Fremmedes Beretning - Lord Glenarvans Ekspedition - Brøde og Straf", "24. De udstrakte Hænder - Hvem sendte Flaskeposten? - Hvem tændte Blusset? - Pletten paa Fotografipladen", "25. Frelse - eller Fare? - Mørke Udsigter - Ayrtons dristige Plan - Om Bord paa Skibet", "26. Ayrtons heroiske Tanke - Mødet med Bob Harvey - Kampen og Flugten - Sørøverne angriber - Den vidunderlige Redning", "27. Hvordan var det sket? - Hvor er Ayrton? - Banditterne i Virksomhed - En Kugle, der ramte - Atter en Gaade", "28. Stakkels Ayrton - Den ubekendte holder Dom - Et nyt Skib - Vulkanen!".

Under den amerikanske borgerkrig ser fem mænd der er blevet indesluttet i Richmond et snit til at hugge en gasballon og stikke af fra byen. De fem er ingeniør Cyrus Smith, hans tro tjener, negeren Nab, reporteren Gideon Spilett, matrosen Pencroft, en ung mand på 15 år, Herbert Brown og endelig Cyrus Smiths hund, Top. De havner på en øde ø og i første omgang er Top og Smith savnet, men de finder Smith i bevidstløs og halvdød tilstand. De får tændt ild og fanget fugle og næste dag vågner Smith og overtager lederskabet. De checker at det faktisk er en ø og ikke en del af fastlandet. De begynder at fabrikere ting og får styr på at kunne tænde ild. De døber øen Lincolns Ø, efter Abraham Lincoln, uvidende om at han er blevet myrdet. Der er noget mystisk ved hvordan Smith blev reddet i land. Under Smiths lederskab får de installeret sig i en klippehule og får styr på øen. En kasse med alt, hvad hjertet kan begære af værktøj og forråd (men uden tobak) driver heldigt i land. De spekulerer over hvem det er der holder hånden over dem, for de ser sikre tegn på at nogen er på spil på øen. Fx knækker Pencroft en tand på et hagl, der sidder i kødet på en lille gris, de har fanget. Grisen er højst tre måneder gammel, så nogen har været på øen med et haglgevær for nylig.
Nogle aber overtager deres klippehule, mens de er ude at udforske øen, men de bliver jaget bort af "nogen". En Orang-Utang er blevet tilbage og de døber den Jup (for Jupiter) og får den til at lave husarbejde for føden, hvilket begge parter har det fint med. Kassen indeholdt også et kort, hvor af de kan se at der ligger en endnu mindre ø, Tabor, i nærheden. Senere driver en flaskepost i land, hvoraf de kan gætte at der må befinde sig en skibbruden på Tabor. Tre af dem sejler derover og får en vildmand med tilbage, som efter 12 år i sit eget selskab har glemt at tale og opføre sig som et menneske. De har problemer med at finde tilbage, men et mystisk lys guider dem på vejen. De får stille og roligt liv i manden igen, der fortæller at hans navn er Ayrton. Hans historie er fortalt i Kaptajn Grants Børn, men facit er at han var et dumt svin, men tolv år på en øde ø har fået ham til at angre. Han får en lille hytte for sig selv og passer deres dyr. De laver en telegraflinie fra klippehulen til hytten, men det hjælper ikke da et sørøverskib Speedy dukker op. Efter en lille skudveksling mellem øboerne og en bådfuld pirater, går selve skibet ind i den lille bugt, men forliser på mystisk vis. De finder flere af piraterne døde i vandet og Ayrton genkender den ene som Bob Harvey, som han kender fra tidligere. Herbert er blevet ramt i fræfningen og han får høj feber og er i livsfare. Et par dage senere finder øboerne en del af en torpedo på stranden, så deres mystiske velgører har været på spil igen. Der dukker også kinin op, som redder Herberts liv. Men hvem er det der kan trylle kinin op af en hat?
Ayrton bliver bortført af de overlevende pirater, der først vil dræbe ham, men en af dem kendte både Bob Harvey og Ayrton fra tidligere og skåner hans liv. Han bliver befriet af Smith og de andre. Til deres overraskelse finder de resten af piraterne døde. Eneste tegn på dødsmåden er en rød prik et sted på kroppen.
De bruger de næste uger og måneder på at gennemsøge øen minutiøst, men de finder aldrig deres velgører. Til gengæld er der tegn på at vulkanen på øen stadig er aktiv og den rumler af og til.

Med denne lidt dystre udsigt til at forblive på øen i al evighed forlader vi selskabet for at gå ud og kigge efter bind 2 og fortsættelsen af historien.

Kapitel 22 er sprunget over i nummereringen. Men pyt. ( )
  bnielsen | Dec 5, 2017 |
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3
3.5
4 1
4.5
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,434,318 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä