KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Mr Loveday's Little Outing & Other Early Stories

Tekijä: Evelyn Waugh

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
1831,189,956 (4)1
In this unique collection of Waugh's early short stories, some of which became the inspirations for his novels, Waugh displays his unique talent for comedy and narration. 'Mr Loveday's Little Outing' is a blackly comic tale of a mental asylum and its favourite resident, while 'Cruise' sees a hilarious series of letters from a naïve young woman as she travels with her family. These witty and immaculately crafted stories display the finest writing of a master of satire and comic twists.… (lisätietoja)
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 1 maininta

tanska (2)  englanti (1)  Kaikki kielet (3)
näyttää 3/3
Indeholder "Hr. Lovedays lille Udflugt", "Krydstogt", "Et stykke Tidsaand", "Paa Vagt", "Ude at svømme", "Realiteternes Verden", "Kærlighed i Krisetider", "Selskab hos Bella Fleace", "Den, der kommer først til Mølle".

"Hr. Lovedays lille Udflugt" handler om at lord Moping er på et sindssygehospital på tiende år efter at han forsøgte at begå selvmord til lady Mopings årlige haveselskab. Hospitalet er indrettet efter rige, skøre personer, men dog ikke blandt de bedste. En hr Loveday er havnet der efter at have dræbt en ung kvinde for over tyve år siden. Lægerne behandler ham som om han var helt normal og han fungerer også som medhjælper for nogle af de andre patienter, fx er han sekretær for lord Moping. Dennes datter Angela kommer på besøg og udvirker at han får lov at blive udskrevet. Mindre end en kilometer fra hospitalets port kommer en ung kvinde forbi på cykel og hr Loveday overfalder hende og kvæler hende. Uden fortrydelse vender han om og kommer tilbage til hospitalet.
"Krydstogt" handler om postkort, som en ung kvinde sender hjem til en veninde fra en krydstogtsferie med S. S. Glory of Greece. Hun forlover sig med en Robert og med en Arthur. Hendes Mama køber shawls og hendes Papa filmer lidt med nogle af damerne ombord. Broderen Bertie keder sig og drikker og forlover sig med en frøken P, som derfor kommer til at hedde Mabel et stykke tid, indtil forlovelsen går over. Gud hvor trist eller Gud sådan en tøs.
"Et stykke Tidsaand" handler om lady Amelia, der på sine gamle dage får en frøken Myers til at læse op for sig af romaner som "Fristedet" eller "Bessie Cotter". Hun fortæller også en historie om lord Cornphillips. Han bliver kaldt Billy og hans kone Etty. Hans fætter Ralph stod egentlig til at arve, hvis Billy ikke giftede sig og fik børn, så han er lidt bitter over ægteskabet med Etty. De bliver uvenner og da det kulminerer stikker Ralph af med Etty. Det holder ikke og Etty vender hjem til Billy. Kort efter får de en søn, som nu er blevet voksen.
"Paa Vagt" handler om Millicent Blade, der har en lille sød, men uspecifik næse, som mænd forelsker sig i. En Hector er forelsket i hende og vil giftes, men han har købt en plantage i Kenya og skal have styr på den inden han kan sende bud efter Milly. På afrejsedagen køber han en puddelhvalp til hende, som han døber Hector og fortæller at dens opgave er at holde Millicent fri af andre tilbedere, før han selv kommer tilbage. Det kan tage mange år og Millicents forelskelser holder normalt højst fire måneder, så hunden får travlt. Det lykkes den ganske effektivt at få bejlere til at trække sig, indtil en major sir Alexander Dreadnought dukker op. Ingen af Hectors sædvanlige tricks lykkes overhovedet, så den ender med at bide Millicent i næsen. En dygtig kirurg reparerer næsen og giver den samtidigt karakter. Vips er alle bejlere væk og Millicent går en skæbne som gammeljomfru i møde medmindre høsten i Østafrika arter sig.
"Ude at svømme" handler om Rip van Winkle, der til et selskab i London møder en Dr. Kakophilos. Han og sir Alastair Trumpington kører Dr. Kakophilos hjem og i hans lejlighed betror han dem at han vil sende dem på en rejse i tiden, fordi de er de mest uvidende mennesker han kender. De griner af ham, men på vej væk kører de galt og Rip vågner 500 år ude i fremtiden, hvor sorte mennesker har magten og de hvide roder rundt i ruinerne af London for at finde noget at handle med. Han vågner dog op igen mange dage senere og hører fra den katolske præst at Trumpington har haft en lignende oplevelse af at være sendt tilbage i tiden.
"Realiteternes verden" handler om forfatteren Simon Lent, der pludseligt bliver hvirvlet ind i en filmproduktion af Hamlet. Til at begynde med skal den helt omskrives til moderne sprog og efterhånden bliver både Julius Cæsar og Kong Arthur blandet ind i det, indtil producenten sir James Macrae slår bak og vil lave Shakespeare, hele Shakespeare og intet andet end Shakespeare. Det var sjovt så længe det varede og gav gode penge og scriptassistenten frøken Grits var heller ikke dårlig i sengen.
"Kærlighed i Krisetider" handler om Tom Watch og Angela Trench-Troubridge bliver gift. Det er et helt igennem ubemærkelsesværdigt bryllup og bryllupsrejsen er heller ikke andet end en togtur på landet ved Devon. Sådan er den i alt fald planlagt, men Tom bliver prajet på en station af en gammel bekendt og da de er færdige med at få en drink eller tre, så er toget med Angela kørt. Tom lader sig lokke hjem til den bekendte (som han ikke kan huske navnet på) og med på jagt, så det varer flere dage inden han kommer frem til huset, hvor Angela har været. Hun er i mellemtiden taget tilbage til det hus, hvor Tom var på jagt. Så det ender med at de mødes igen i London og begynder livet som nygifte der. Men Angela har nu planer om at det kan være godt for hende at tage til Devon alene engang imellem, når Tom ikke kan få ferie for sit arbejde.
"Selskab hos Bella Fleace" handler om en gammel dame på over firs år, Annabel Rochfort-Doyle-Fleace, der er den sidste af sin slægt. Gården er ikke prangende, men taget holder dog endnu. Hendes fjerne slægtning, en englænder ved navn Banks, irriterer hende og da han spørger til nogle kostbare første-udgaver, beslutter hun sig for at sælge dem og bruge pengene på et selskab. Hun planlægger alting, bestiller mad og underholdning og får sat huset i stand til dagen. De eneste gæster der dukker op er to damer, hun ikke har inviteret. Hun forstår ikke hvad der er foregået og går til sengs og dør dagen efter. Banks kommer til begravelsen og bruger en uge på at få orden på hendes sager. Blandt andet finder han alle invitationerne, som hun havde glemt at sende.
"Den, der kommer først til Mølle" handler om en familie, der styres af moderen fru Kent-Cumberland efter hendes mands død i krigen. De to sønner Gervase Peregrine Mountjoy St. Eustace og Thomas vokser op og selv om der kun er to års forskel på den, så er det Gervase, der bliver sat først, for han skal jo overtage godset til sin tid. Og som faderen gjorde, så skal det også være gældfrit når han overtager. Thomas får ikke samme Eton-uddannelse som storebroderen og bliver sat til at lære at være bilsælger. Han forlover sig med en kontorpige, Gladys Cruttwell, men det er ikke fint nok for moderen, så han bliver sendt til Australien. Her finder han en pige, Bessie MacDougal, og de kommer efter et par år til England og fru Kent-Cumberland ser dem lidt an på afstand. Hr MacDougal er med på turen og han er en jorddrot, der ser på Tomb-godserne som en hyggelig husmandslod. Fru Kent-Cumberland får det hurtigt drejet derhen at Bessie bliver gift med Gervase og Thomas sendt tilbage i armene på Gladys. De tager tilbage til Australien og hr MacDougal sørger for en bestyrerstilling på en af sine fjerntliggende gårde. Bessie og Gervase får to børn og fru Kent-Cumberland bor ved dem og fortsætter med at styre verden diskret.

Evelyn Waugh hudfletter det bedre engelske borgerskab på vanlig vis. ( )
  bnielsen | Jun 30, 2023 |
Indeholder "Hr. Lovedays lille udflugt", "Krydstogt", "Et stykke tidsånd", "På vagt", "Ude at svømme", "Realiteternes verden", "Kærlighed i krisetider", "Selskab hos Bella Fleace", "Den, der kommer først til mølle".

"Hr. Lovedays lille udflugt" handler om at lord Moping er på et sindssygehospital på tiende år efter at han forsøgte at begå selvmord til lady Mopings årlige haveselskab. Hospitalet er indrettet efter rige, skøre personer, men dog ikke blandt de bedste. En hr Loveday er havnet der efter at have dræbt en ung kvinde for over tyve år siden. Lægerne behandler ham som om han var helt normal og han fungerer også som medhjælper for nogle af de andre patienter, fx er han sekretær for lord Moping. Dennes datter Angela kommer på besøg og udvirker at han får lov at blive udskrevet. Mindre end en kilometer fra hospitalets port kommer en ung kvinde forbi på cykel og hr Loveday overfalder hende og kvæler hende. Uden fortrydelse vender han om og kommer tilbage til hospitalet.
"Krydstogt" handler om postkort, som en ung kvinde sender hjem til en veninde fra en krydstogtsferie med S. S. Glory of Greece. Hun forlover sig med en Robert og med en Arthur. Hendes Mama køber shawls og hendes Papa filmer lidt med nogle af damerne ombord. Broderen Bertie keder sig og drikker og forlover sig med en frøken P, som derfor kommer til at hedde Mabel et stykke tid, indtil forlovelsen går over. Gud hvor trist eller Gud sådan en tøs.
"Et stykke tidsånd" handler om lady Amelia, der på sine gamle dage får en frøken Myers til at læse op for sig af romaner som "Fristedet" eller "Bessie Cotter". Hun fortæller også en historie om lord Cornphillips. Han bliver kaldt Billy og hans kone Etty. Hans fætter Ralph stod egentlig til at arve, hvis Billy ikke giftede sig og fik børn, så han er lidt bitter over ægteskabet med Etty. De bliver uvenner og da det kulminerer stikker Ralph af med Etty. Det holder ikke og Etty vender hjem til Billy. Kort efter får de en søn, som nu er blevet voksen.
"På vagt" handler om Millicent Blade, der har en lille sød, men uspecifik næse, som mænd forelsker sig i. En Hector er forelsket i hende og vil giftes, men han har købt en plantage i Kenya og skal have styr på den inden han kan sende bud efter Milly. På afrejsedagen køber han en puddelhvalp til hende, som han døber Hector og fortæller at dens opgave er at holde Millicent fri af andre tilbedere, før han selv kommer tilbage. Det kan tage mange år og Millicents forelskelser holder normalt højst fire måneder, så hunden får travlt. Det lykkes den ganske effektivt at få bejlere til at trække sig, indtil en major sir Alexander Dreadnought dukker op. Ingen af Hectors sædvanlige tricks lykkes overhovedet, så den ender med at bide Millicent i næsen. En dygtig kirurg reparerer næsen og giver den samtidigt karakter. Vips er alle bejlere væk og Millicent går en skæbne som gammeljomfru i møde medmindre høsten i Østafrika arter sig.
"Ude at svømme" handler om Rip van Winkle, der til et selskab i London møder en Dr. Kakophilos. Han og sir Alastair Trumpington kører Dr. Kakophilos hjem og i hans lejlighed betror han dem at han vil sende dem på en rejse i tiden, fordi de er de mest uvidende mennesker han kender. De griner af ham, men på vej væk kører de galt og Rip vågner 500 år ude i fremtiden, hvor sorte mennesker har magten og de hvide roder rundt i ruinerne af London for at finde noget at handle med. Han vågner dog op igen mange dage senere og hører fra den katolske præst at Trumpington har haft en lignende oplevelse af at være sendt tilbage i tiden.
"Realiteternes verden" handler om forfatteren Simon Lent, der pludseligt bliver hvirvlet ind i en filmproduktion af Hamlet. Til at begynde med skal den helt omskrives til moderne sprog og efterhånden bliver både Julius Cæsar og Kong Arthur blandet ind i det, indtil producenten sir James Macrae slår bak og vil lave Shakespeare, hele Shakespeare og intet andet end Shakespeare. Det var sjovt så længe det varede og gav gode penge og scriptassistenten frøken Grits var heller ikke dårlig i sengen.
"Kærlighed i krisetider" handler om Tom Watch og Angela Trench-Troubridge bliver gift. Det er et helt igennem ubemærkelsesværdigt bryllup og bryllupsrejsen er heller ikke andet end en togtur på landet ved Devon. Sådan er den i alt fald planlagt, men Tom bliver prajet på en station af en gammel bekendt og da de er færdige med at få en drink eller tre, så er toget med Angela kørt. Tom lader sig lokke hjem til den bekendte (som han ikke kan huske navnet på) og med på jagt, så det varer flere dage inden han kommer frem til huset, hvor Angela har været. Hun er i mellemtiden taget tilbage til det hus, hvor Tom var på jagt. Så det ender med at de mødes igen i London og begynder livet som nygifte der. Men Angela har nu planer om at det kan være godt for hende at tage til Devon alene engang imellem, når Tom ikke kan få ferie for sit arbejde.
"Selskab hos Bella Fleace" handler om en gammel dame på over firs år, Annabel Rochfort-Doyle-Fleace, der er den sidste af sin slægt. Gården er ikke prangende, men taget holder dog endnu. Hendes fjerne slægtning, en englænder ved navn Banks, irriterer hende og da han spørger til nogle kostbare første-udgaver, beslutter hun sig for at sælge dem og bruge pengene på et selskab. Hun planlægger alting, bestiller mad og underholdning og får sat huset i stand til dagen. De eneste gæster der dukker op er to damer, hun ikke har inviteret. Hun forstår ikke hvad der er foregået og går til sengs og dør dagen efter. Banks kommer til begravelsen og bruger en uge på at få orden på hendes sager. Blandt andet finder han alle invitationerne, som hun havde glemt at sende.
"Den, der kommer først til mølle" handler om en familie, der styres af moderen fru Kent-Cumberland efter hendes mands død i krigen. De to sønner Gervase Peregrine Mountjoy St. Eustace og Thomas vokser op og selv om der kun er to års forskel på den, så er det Gervase, der bliver sat først, for han skal jo overtage godset til sin tid. Og som faderen gjorde, så skal det også være gældfrit når han overtager. Thomas får ikke samme Eton-uddannelse som storebroderen og bliver sat til at lære at være bilsælger. Han forlover sig med en kontorpige, Gladys Cruttwell, men det er ikke fint nok for moderen, så han bliver sendt til Australien. Her finder han en pige, Bessie MacDougal, og de kommer efter et par år til England og fru Kent-Cumberland ser dem lidt an på afstand. Hr MacDougal er med på turen og han er en jorddrot, der ser på Tomb-godserne som en hyggelig husmandslod. Fru Kent-Cumberland får det hurtigt drejet derhen at Bessie bliver gift med Gervase og Thomas sendt tilbage i armene på Gladys. De tager tilbage til Australien og hr MacDougal sørger for en bestyrerstilling på en af sine fjerntliggende gårde. Bessie og Gervase får to børn og fru Kent-Cumberland bor ved dem og fortsætter med at styre verden diskret.

Evelyn Waugh hudfletter det bedre engelske borgerskab på vanlig vis. ( )
  bnielsen | Oct 17, 2019 |
The old story of the perfectly-sane mental patient who turns out to be criminally insane when given the opportunity. There is a twist to this story though, the story isn't about him, its about a much more conventionally mad individual and his socially-obsessed wife but becomes about total nutter, at which point the posh old geezer locked up for essentially self-harm and social embarrasment, gets abandoned.

The four stars are really because it is so beautifully written, the content is neither original nor is the twist an 'aha' moment. ( )
  Petra.Xs | Apr 2, 2013 |
näyttää 3/3
ei arvosteluja | lisää arvostelu

Kuuluu näihin kustantajien sarjoihin

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

In this unique collection of Waugh's early short stories, some of which became the inspirations for his novels, Waugh displays his unique talent for comedy and narration. 'Mr Loveday's Little Outing' is a blackly comic tale of a mental asylum and its favourite resident, while 'Cruise' sees a hilarious series of letters from a naïve young woman as she travels with her family. These witty and immaculately crafted stories display the finest writing of a master of satire and comic twists.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Perintökirjasto: Evelyn Waugh

Evelyn Waugh has a Legacy Library. Legacy libraries are the personal libraries of famous readers, entered by LibraryThing members from the Legacy Libraries group.

Katso tekijän Evelyn Waugh perintökirjastoprofiili.

Katso tekijän Evelyn Waugh kirjailijasivu.

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (4)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 2
4.5
5 1

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,436,120 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä