KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

3 etsivää ja naurava varjo (1969)

Tekijä: William Arden

Muut tekijät: Alfred Hitchcock (Johdanto)

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

Sarjat: 3 etsivää (12)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
490950,046 (3.56)9
The three investigators try to solve a mystery involving a gold Indian amulet and a weird laughing shadow that appeared to them in the night.
Viimeisimmät tallentajatprengel90, AWellStockedShelf, Markober
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin nähdäksesi, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 9 mainintaa

englanti (7)  tanska (1)  portugali (1)  Kaikki kielet (9)
Näyttää 1-5 (yhteensä 9) (seuraava | näytä kaikki)
8427249128
  archivomorero | Jun 27, 2022 |
USA, Californien, Rocky Beach ca 1980
Indeholder "En hilsen fra Alfred Hitchcock", "1. Latter i mørket", "2. Et mystisk budskab", "3. Overfaldet!", "4. Klippedjævlene", "5. Den skjulte Chumash-skat", "6. Jupiter afslører et bedrag", "7. Spøgelseskæden", "8. Skygger i natten", "9. Hvor ingen mand kan finde den!", "10. Forfulgt!", "11. Jupiter får mistanke", "12. Ring efter politiet!", "13. Fanget!", "14. Hvor er Bob og Pete?", "15. Hvad papirkurven gemte", "16. Et ansigt bag ruden", "17. Hvad gør vi nu?", "18. Ud i den tomme luft", "19. Forbryderjagt i bjergene", "20. Chumash-skatten", "21. Et uafgjort regnskab".

De tre drenge Jupiter Jones, Pete Crenshaw og Bob Andrews holder meget til på en genbrugsplads / skrammelplads / ophugger, som ejes af Jupiters onkel og tante. De har lavet en klub eller detektivbureau, De Tre Detektiver, som med succes har opklaret nogle sager og instruktøren Alfred Hitchcock har skænket dem sin bevågenhed og skrevet forordet.
Pete og Bob har været en tur i bjergene, mens Jupiter har været nødt til at arbejde på sin onkels skrammelplads. De er på vej hjem i mørkningen, da de hører et råb om hjælp og Bob bliver ramt af noget småt og tungt på armen. Det er en lille skinnende statuette på ca 7 cms længde, som forestiller en lille mandsling med korslagte ben. De hører også noget tumult og to mænd kommer ud fra en tung port i nærheden. Det er ved at være mørkt og mændene opgiver at finde noget før det bliver lyst igen. Bob og Pete tager statuetten med til Jupiter, der finder en seddel indeni. Den er skrevet med blod i et mærkeligt sprog, de ikke forstår. De tager begge dele med hen til Hitchcock, der synes det ligner de lokale Chumash-indianeres håndværk. Hitchcock sender dem videre til en professor Meeker, men på vej ind i dennes hus bliver statuetten / amuletten røvet af en mørk mand, der flygter i en ramponeret gammel bil. Jupiter har imidlertid gemt sedlen et andet sted end amuletten, så Meeker får denne i hånden og identificerer sproget som yaquali, og det har intet med Chumash-indianerne at gøre. Yaguali-indianerne kommer fra Mexico. De kan ikke lide at forlade hjemegnen i Sierra Madre bjergene, der er en solsveden egn, der kaldes Djævlens Have. De kaldes ofte for Klippedjævlene.
Meeker bliver fortalt at amuletten var af guld og han fortæller så historien om den forsvundne Chumash-skat. En lille bande Chumash-indianere levede mellem 1790 og 1820 i bjergene og samlede efter sigende en stor guldskat. Dels som rov dels som beskyttelsespenge. Lederen Magnus Verde blev fanget, men nægtede at fortælle hvor skatten var gemt. Efter sigende sagde han at intet menneske ville være i stand til at finde den.
Amuletten blev smidt i nærheden af Sandow-godset. Der bor en gammel miss Sandow nærmest som en eneboer og med ret få penge. Hun har en tjenestepige og en gartner, der kommer hver dag, men ellers har hun ikke kontakt med nogen. Drengene tænker at hun måske godt vil snakke med dem. På vej hjem ser de en irriterende type, Eric Skinner Norris, bedre kendt som Skinny Norris. De omgår ham og tager en anden indgang til pladsen. Da de er kommet ind, kan Jupiters tante fortælle at en mr Sandow vil snakke med ham. Det viser sig at være en lidt ældre dreng, måske et par år ældre end de tre. Han hedder Theodore Sandow, kaldes Ted og siger at han kommer fra England. Og at Skinny Norris sendte ham hen til dem for at møde nogle amerikanske drenge. Han bor ved sin tante Sarah Sandow, så de tager derhen. Der er også en mr Harris, der er vegetar og har startet en lokal afdeling af Vegetar Foreningen i Rocky Beach. Sarah Sandow fortæller at hun har en masse gamle ting, hun gerne vil sælge. Og hun vil også gerne have den guldamulet tilbage, som er blevet snuppet. Hun giver gerne en dusør på 50 dollars for den.
Jupiter har bemærket at Ted kom til at røbe at han allerede kendte til de tre og deres visitkort med spørgsmåltegn på, inden han kom for at besøge dem. Hvordan? Bob og Pete må have tabt et ude ved porten den forgangne aften.
Jupiter får aktiveret deres telefonkæde til bekendte, så en masse holder udkig efter den mand, der snuppede amuletten fra dem ude ved Hitchcock. Men det giver ikke noget resultat.
Pete og Jupiter tager ud til godset igen og klatrer over muren. De ser en høj mand og hører en mærkelig latter. Og ser fire små skikkelser blive gennet ned fra en lastbil. Tilsyneladende har de ingen hoveder! Lidt efter kommer den sindssyge latter helt tæt på dem og de flygter.
Da Pete kommer hjem, hører han fra sin far at mr Harris er blevet overfaldet af to mørkhudede mænd ved et foredrag i vegetarforeningen. Er verden helt af lave?
Peter og Jupiter tager tilbage til godset, men bliver holdt op af Ted, der synes at de lusker mistænkeligt rundt. De klarer dog frisag og Ted tager deres forklaringer for gode varer. Til gengæld synes Jupiter efterfølgende at der er lusk ved Ted. Bob har imens været på biblioteket og fundet mere om Magnus Verde. Noget med Himlens Øje.
På vej tilbage bliver Bob og Jupiter forfulgt af de to mørke mænd. De løber op i bjergene og dumper ned i en kløft. Jupiter bruger deres walkie-talkies på snedig vis og de slipper væk.
De betror sig til mr Harris og han følger med dem for at se om de kan finde de mørke mænd. Det lykkes ikke, men de finder spor efter dem. Bob og Pete holder vagt ved mr Harris kontor imens og han bliver nervøs for om mændene vil forsøge at bryde ind imens, så Bob og Pete kommer i fare. Harris skynder sig tilbage og siger til Jupiter at han skal ringe til politiet. Imens bliver Bob og Pete lokket i en fælde af Skinny Norris, der låser dem inde. Da han er gået, skubber de tappene ud af hængslerne og er fri igen. Men nogen kommer op ad trappen.
Imens har Jupiter fået fat i politiinspektør Reynolds. De tager hen til Harris og han viser dem den anden amulet, som han har i sit pengeskab. Jupiter spekulerer over hvor Bob og Pete er henne. Reynolds og Jupiter går udenfor for at lede. Jupiter kommer i tanke om at den mærkelige latter måske kommer fra et australsk dyr. Måske kommer Ted fra Australien for hans accent er ikke engelsk. Reynolds foreslår at Harris måske også er fra Australien. Og han sender en efterlysning ud på Bob og Pete. Jupiter får fat i en Rolls-Royce med Worthington som chauffør. De vender tilbage til Harris' hus netop som han selv kører uden at lægge mærke til dem. Jupiter kigger huset efter i sømmene og finder papiret fra en bøfsandwich i Harris' papirkurv. Og han skulle forestille at være vegetar. Hmm. Faktisk har han taget Bob og Pete til fange og har taget dem med til en hytte i bjergene. Han binder dem og smutter selv. Bob får løsnet deres bånd, men opdager så et par mørke mænd udenfor. De har lange skinnende knive med. Heldigvis viser de sig at være kommet for at hjælpe. De hedder Natches og Nanika og er kommet for at finde deres lillebror Vittorio, som Harris har overtalt til at komme til Amerika for at arbejde i en forlystelsespark. Men i praksis for at tvinge dem til at finde skatten. Albert Harris viser sig at være en australier med flere domme og sigtelser bag sig. Den leende skygge er en latterfugl, som han har haft med fra Australien. Han har fået fire små Yaquali-indianerdrenge med fra Mexico under påskud om at ville dem det godt, men faktisk skal han bare bruge dem til at hente skatten ud fra en snæver bjergtunnel der munder ud oppe på en lodret klippevæg.
Harris bliver arresteret, men prøver at købe sig fri ved at fortælle at Bob og de tre Yaquali-indianerdrenge er spærret inde et sted, som kun han kender. Politimester Reynolds skal derfor lade ham løbe og tage lidt guld med, så skal han nok ringe og fortælle hvor drengene er. Jupiter har dog et godt gæt på at de er spærret inde i "Himlens Øje", dvs en grotte tæt ved det ene øje i klippeansigtet, Indian Head Mountain.
Pete, Natches og Nanika klatrer derop og finder ganske rigtigt Bob og de fire Yaquali-indianerdrenge. Harris og hans to medskyldige, Sanders og Carson, bliver sat under lås og slå og kan efter afsoning i USA se frem til at blive udvist til Australien, der også har en høne at plukke med dem.

Historien er godt drejet og skurkens motiv er ret enkelt: Find skatten og stik af med den. ( )
  bnielsen | Dec 22, 2021 |
It in no way detracts from my enjoyment of this juvenile mystery series, about three youthful investigators and their mysteries that I think must have inspired the plots and aspects of the "Scooby-Do" cartoons, that I generally forget the plots shortly after reading them. This is literary popcorn, but no matter; I've been known to enjoy a bag or two of popcorn. Evidently this one involves a laughing shadow. ( )
  burnit99 | Feb 5, 2015 |
A great and easily read mystery to help try and figure out. ( )
  Marcel1972 | Apr 10, 2012 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 9) (seuraava | näytä kaikki)
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä (21 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Arden, WilliamTekijäensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Hitchcock, AlfredJohdantomuu tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Appelqvist, KatiKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Kane, HarryKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Mabli, JackieSuunnittelijamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Puschert, LeonoreÜbersetzermuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Teoksen kanoninen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
A few words from Alfred Hitchcock

Greetings! I am delighted to have you join me for another adventure with those three amazing lads who are known as The Three Investigators.
1 A Laugh in the Night

Bob Andrews and Pete Crenshaw were still two miles from their home in Rocky Beach when they had to turn on their bicycle lights.
Sitaatit
Viimeiset sanat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

The three investigators try to solve a mystery involving a gold Indian amulet and a weird laughing shadow that appeared to them in the night.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Current Discussions

-

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.56)
0.5
1 1
1.5
2 3
2.5
3 26
3.5
4 15
4.5 1
5 10

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 204,497,590 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä