KotiRyhmätKeskusteluTutkiAjan henki
Etsi sivustolta
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.
Hide this

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

The Hound of the Baskervilles – tekijä:…
Ladataan...

The Hound of the Baskervilles (alkuperäinen julkaisuvuosi 1902; vuoden 2017 painos)

– tekijä: Arthur Conan Doyle (Tekijä)

Sarjat: Sherlock Holmes (5)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut / Maininnat
12,791262360 (3.94)3 / 472
When Sir Charles Baskerville is found mysteriously dead in the grounds of Baskerville Hall, everyone remembers the legend of the monstrous creature that haunts the moor. The greatest detective in the world, Sherlock Holmes, knows there must be a more rational explanation -- but the difficulty lies in finding it before the hellhound finds him.An Accelerated Reader Title.… (lisätietoja)
Jäsen:russellhk65
Teoksen nimi:The Hound of the Baskervilles
Kirjailijat:Arthur Conan Doyle (Tekijä)
Info:Legend Press (2017), 120 pages
Kokoelmat:Oma kirjasto
Arvio (tähdet):
Avainsanoja:-

Teostiedot

Baskervillen koira (tekijä: Arthur Conan Doyle) (1902)

My TBR (11)
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin, niin näet, pidätkö tästä kirjasta vai et.

englanti (233)  espanja (10)  portugali (3)  saksa (2)  tšekki (2)  hollanti (2)  ruotsi (2)  tanska (2)  brasilianportugali (1)  katalaani (1)  heprea (1)  ranska (1)  italia (1)  Kaikki kielet (261)
Näyttää 1-5 (yhteensä 261) (seuraava | näytä kaikki)
Yeah its pretty good, there were times when it was 4 stars but dropped a bit in the latter stages.
I thought i'd like this better than the short Holmes stories as a lot of those tend to lack much characterization. It started off strong but when your 2/3's of the way through you realise not much has really happened. I mean until near the end the only proof of a crime is the fact that this is a detective story :P .
It doesn't help that the characters keep telling you that they're facing some sort of supercriminal. This isn't Moriarty or [b:Fantômas|657537|Fantômas (Fantômas, #1)|Marcel Allain|https://images.gr-assets.com/books/1360736584s/657537.jpg|643625] or something. Also its hard not to guess a few of the details due to the cultural absorption of the tale.

Listened to an excellent reading by 'David Clarke' on LibriVox. ( )
  wreade1872 | Nov 28, 2021 |
England, ca 1885
Indeholder "1. Sherlock Holmes", "2. Baskerville-slægtens forbandelse", "3. Gåden", "4. Sir Henry Baskerville", "5. Tre spor, der løb ud i sandet", "6. Baskerville Hall", "7. Stapletons i Merripit House", "8. Den første rapport fra Dr. Watson", "9. Lyset ude på heden", "10. Uddrag af Dr. Watsons dagbog", "11. Manden på klippetoppen", "12. Døden på heden", "13. Nettene gøres rede", "14. Baskervilles hund", "15. Et tilbageblik".

James Mortimer er praktiserende læge på landet og er stødt på et problem, som han forelægger for den berømte detektiv Sherlock Holmes og dennes ven, doktor Watson. Han fortæller en gammel historie om en Hugo Baskerville, der ejede et stort gods og forsøgte at forgribe sig på en datter af en af bønderne. Pigen flygtede gennem et vindue og løb ud på heden. Baskerville og nogle af hans folk jagtede pigen og slap deres hunde løs. Og Baskerville svor en ed til djævelen om at fange pigen. Et vidne ser pigen med hundene efter sig. Men også Hugo på en sort hest med en gruopvækkende stor hund efter sig. Kort efter bliver Hugo og pigen fundet døde og en sort hund flår i Hugos strube. Hans mænd bliver grebet af rædsel og flygter. I 1742 nedskriver en af slægten beretningen og det skrift går i arv i familien og advarer om at forbandelsen følger slægten Baskerville.
Mortimer fortæller hvordan hans ven Sir Charles Baskerville er død for nylig. Charles havde tjent store penge i Sydafrika og var for et par år siden vendt tilbage til England og godset Baskerville. Men nu er han død og Mortimer kan fortælle at der ingen fysiske spor var på kroppen, men han blev fundet i en taksallé lidt væk fra godset og med åbenbar rædsel i ansigtsudtrykket. I nærheden fandtes spor af en kæmpestor hund.
Mortimer og Charles tjener har ikke nævnt disse hundespor ved ligsynet for ikke at puste mere til den lokale overtro, Charles havde en meget lille omgangskreds for godset lå ret isoleret på heden. En mr Frankland fra Lafter Hall, søskendeparret Stapleton foruden tjenestefolkene, som udgøres af ægteparret Barrymore, en køkkenpige og en staldkarl Perkins. Charles har kun en enkelt arving, en nevø Henry Baskerville, som der er blevet sendt bud efter. Holmes beder Mortimer komme igen næste dag og tage den unge Baskerville med. Holmes bruger tiden på at studere et nøjagtigt kort over omegnen ved Baskerville godset. Og han gør lidt grin med at Mortimer tror at der kan være noget overnaturligt på spil.
Næste dag kommer Mortimer og Sir Henry Baskerville hen til Sherlock Holmes og Watson. Henry har allerede fået et trusselsbrev, der advarer ham mod at nærme sig heden. Holmes ser straks at ordene er klippet ud af Times lederartikel fra dagen før. Han konkluderer at brevet er sammenfattet på et hotel. Og han lægger også mærke til at Sir Henry bliver skygget af en mand i en droske. Sir Henry kan til gengæld fortælle at nogen har drevet gæk med ham og stjålet støvler fra ham på hotellet. Og Mortimer kan fortælle at Sir Henry arver ca 740000 pund efter Sir Charles og godset er vurderet til ca en million pund. Holmes foreslår at dr Watson tager med Sir Henry til godset.
Som sagt så gjort. En bestialsk morder Selden er flygtet fra det nærliggende fængsel, så soldater til hest gennemsøger heden. Henry tænker at godset ser fint ud, men noget elektrisk lys ville ikke skade. Om natten hører dr Watson fru Barrymore græde. Næste møder han Beryl og Jack Stapleton ude på heden på kanten af Grimpen mose. Her suger mosehullerne de vilde ponyer ned og gør i det hele taget stedet livsfarligt. Watson bliver på godset og sender efter nogle breve og telegrammer første rapport til Holmes den 13 oktober. Han kan melde at Beryl Stapleton og Henry Baskerville ser ud til at befinde sig godt i hinandens selskab. Frankland morer sig med at føre retssager mod alt og alle og ellers være en ivrig amatørastronom. Fangen har nu været væk i fjorten dage og man regner med at han er sluppet væk fra egnen. Det er nu ikke rigtigt, for Watson og Henry overrasker Barrymore i at signalere til ham. Selden er fru Barrymores lillebror og pgra familieskabet har de holdt ham med forsyninger og håber nu at han snart kan få skibslejlighed til Sydamerika og starte forfra der. Henry Baskerville lader være med at melde det til politiet og til gengæld fortæller hr Barrymore at han har set et brændt brev fra en frøken L. L. i kaminen i Charles Baskervilles arbejdsværelse. Han kunne tyde en tilføjelse i slutningen af brevet: "Jeg beder Dem, som den gentleman De er, om endelig at brænde dette brev og være ved lågen klokken ti. Underskrevet L.L." Det passer på en Laura Lyons fra Coombe Tracey og hun er datter af Frankland.
Watson får nys om at endnu en mand skjuler sig ude på heden og han finder også mandens hytte. Til sin overraskelse opdager han at det er Sherlock Holmes, der har slået sit kvarter op der og ladet Watson tro at han stadig var i London. Watson bliver lidt knotten over at være bedraget, men bliver snart god igen og de to udveksler oplysninger.
Holmes fortæller at søskendeparret Stapleton i virkeligheden er et ægtepar og at deres navne heller ikke er Stapleton. Manden drev en kostskole, der gik rabundus og han og konen gjorde sig usynlige. Mens Holmes og Watson snakker, er mørket ved at falde på og nogle uhyggelige skrig lader sig høre. De skynder sig i retning af lydene og opdager liget af Selden, der er klædt i Sir Henry Baskervilles aflagte klæder. Kort efter kommer Stapleton også til stede og bliver overrasket over at se Sherlock Holmes der, men holder ellers masken. Holmes og Watson går tilbage til godset og fortæller Henry og ægteparret Barrymore om Seldens død. Holmes studerer portrætmalerierne på godset og viser Watson at Stapleton har en skræmmende lighed med Hugo Baskerville.
Han viser sig at være søn af Rodger Baskerville, som flygtede til Sydamerika i sin tid. Og han har holdt sin hustru i stramme tøjler og ude i mosen har han holdt en stor vild hund.
Sherlock Holmes, Watson og Lestrade holder sig i skjul og får i sidste øjeblik skudt hunden, der er på vej til at overfalde Henry Baskerville. Stapleton alias Vandeleur alias Rodger Baskerville flygter ud i mosen og forsvinder uden spor i tågen. Hans motiv til at myrde Charles og Henry var at han var den næste i arvefølgen til godset. Hunden blev gnedet med fosforiserende sminke før den blev sluppet løs og har været et skrækindjagende syn. Affæren med de forsvundne støvler skyldtes naturligvis at Stapleton måtte have fat i noget med Henrys fært.

Herligt meget vås om helvedeshunde og frenologi. ( )
  bnielsen | Oct 20, 2021 |
CARANTILLO-692 ( )
  TORTOSAGUARDIA | Sep 28, 2021 |
At Baskerville Hall on the grim moors of Devonshire, a legendary curse has apparently claimed one more victim. Sir Charles Baskerville has been found dead. There are no signs of violence, but his face is hideously distorted with terror. years earliesr, a hound-like beast with blazing eyes and dripping jaws was reported to hav torn out the throat of Hugo Baskerville. Has the spectral destroyer stuck again? More important, is Sir Henry Baskerville, young heir to the estate, now in danger?
  Daniel464 | Sep 27, 2021 |
Henry Baskerville, último vástago de una antiquísima familia, se ve obligado a viajar de Canadá al Reino Unido a causa de la repentina muerte de su tío Charles en extrañas circunstancias. A su llegada descubre que, entre otros misterios relacionados con la muerte de Sir Charles, existe una vieja leyenda en los alrededores del páramo de Dartmoor sobre un enorme sabueso que merodea por el lugar y que estaría relacionado con una vieja maldición familiar. El doctor James Mortimer, amigo de la familia, requiere los servicios del afamado detective Sherlock Holmes para que arroje luz sobre un caso tan oscuro, confrontando las certidumbres de la ciencia y la razón con las leyendas y supersticiones del pasado. El detective acepta el reto y se dispone a viajar a Devon para resolver el caso...
  Daniel464 | Sep 14, 2021 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 261) (seuraava | näytä kaikki)

» Lisää muita tekijöitä (220 mahdollista)

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Doyle, Arthur Conanensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Auld, WilliamKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Bawden, EdwardKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
BrugueraToimittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Case, DavidKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Cumberbatch, BenedictJohdantomuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Davies, David IanNarratormuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Erné, NinoKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Kankaanpää, JaakkoKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Martinez, SergioKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Mosley, FrancisKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Nordberg, NilsJohdantomuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Nordberg, NilsKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Paget, SidneyKuvittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Pendleton, DonJohdantomuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Penzler, OttoJohdantomuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Perry, AnneJälkisanatmuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Prebble, SimonKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Robson, W. W.Toimittajamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sánchez Sanz, RamiroKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Timson, DavidKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Tull, PatrickKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Vast, Joséphinemuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Vestdijk, SimonKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Weilin, YrjöKääntäjämuu tekijäeräät painoksetvahvistettu

Sisältyy tähän:

Tämä on uudelleenkerrottu:

Tällä on sarjaan kuulumaton jatko-osa

Mukaelmia:

Lyhennelty täällä:

Laajennettu täällä:

On parodioitu tässä:

Innoitti:

Tällä on käyttöopas/käsikirja:

Tutkimuksia:

Tämän tekstillä on selostus:

Sisältää opettajan oppaan

Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Kanoninen teoksen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät paikat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Palkinnot ja kunnianosoitukset
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Tämä tarina on syntymästään velkaa ystävälleni herra Fletcher Robinsonille, jolta olen saanut apua sekä juonen että paikallisvärin suhteen.
Ensimmäiset sanat
Herra Sherlock Holmes, joka yleensä nukkui aamuisin hyvin myöhään, paitsi silloin, kun jälleen kerran oli valvonut koko yön, istui syömässä aamiaista.
Sitaatit
Et ehkä itse loista valoa, mutta valo pääsee loistamaan sinun kauttasi. Joskus sattuu, että ihmisillä, joilla itsellään ei ole sanottavia lahjoja, on kuitenkin suuri innostava vaikutus. [Holmesin repliikki Watsonille, luku 1]
Viimeiset sanat
(Napsauta nähdäksesi. Varoitus: voi sisältää juonipaljastuksia)
Erotteluhuomautus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
This is the main work for The Hound of the Baskervilles. Please do not combine it with any abridgement, adaptation, omnibus containing additional works, etc.
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Kanoninen DDC/MDS
Kanoninen LCC

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia (2)

When Sir Charles Baskerville is found mysteriously dead in the grounds of Baskerville Hall, everyone remembers the legend of the monstrous creature that haunts the moor. The greatest detective in the world, Sherlock Holmes, knows there must be a more rational explanation -- but the difficulty lies in finding it before the hellhound finds him.An Accelerated Reader Title.

Kirjastojen kuvailuja ei löytynyt.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Perintökirjasto: Arthur Conan Doyle

Arthur Conan Doyle has a Legacy Library. Legacy libraries are the personal libraries of famous readers, entered by LibraryThing members from the Legacy Libraries group.

Katso tekijän Arthur Conan Doyle perintökirjastoprofiili.

Katso tekijän Arthur Conan Doyle kirjailijasivu.

Suosituimmat kansikuvat

Pikalinkit

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.94)
0.5 1
1 17
1.5 7
2 94
2.5 40
3 601
3.5 175
4 1225
4.5 96
5 786

Penguin Australia

Penguin Australia on kustantanut tämän kirjan 6 painosta.

Painokset: 0451528018, 014043786X, 0141034327, 0141195223, 0241952875, 0141199172

Candlewick Press

Candlewick Press on julkaissut painoksen tästä kirjasta.

» Kustantajan sivusto

Tantor Media

Tantor Media on kustantanut tämän kirjan 3 painosta.

Painokset: 1400102650, 1400108977, 1400115159

Urban Romantics

Urban Romantics on kustantanut tämän kirjan 2 painosta.

Painokset: 1909175021, 190917503X

Recorded Books

Recorded Books on julkaissut painoksen tästä kirjasta.

» Kustantajan sivusto

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 164,388,828 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä