KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.
Hide this

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

The Shipwreck: The Inuk Quartet, Volume I…
Ladataan...

The Shipwreck: The Inuk Quartet, Volume I (vuoden 2011 painos)

– tekijä: Jorn Riel (Tekijä), Helen Cann (Kuvittaja)

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioKeskustelut
462424,439 (3.88)-
Shipwrecked off the coast of Greenland, Leiv Steinursson, a young Viking boy, is helped by two Inuit children, twelve-year-old Apuluk and his eleven-year-old sister Narva, and is accepted into their community, gladly leaving his violent lifestyle behind.
Jäsen:setonmontessori
Teoksen nimi:The Shipwreck: The Inuk Quartet, Volume I
Kirjailijat:Jorn Riel (Tekijä)
Muut tekijät:Helen Cann (Kuvittaja)
Info:Barefoot Books (2011), 112 pages
Kokoelmat:Elementary, Oma kirjasto
Arvio (tähdet):
Avainsanoja:Elementary - fiction RIE

Teoksen tarkat tiedot

The Shipwreck: The Inuk Quartet, Volume I (tekijä: Jørn Riel)

-.

-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin, niin näet, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

englanti (1)  tanska (1)  Kaikki kielet (2)
näyttää 2/2
Indeholder "Sylte", "Doc og telegrafist Mortensen", "Lasselille", "Forliset", "Bjørken", "Greven og sagfører Volmersen", "Løjtnanten", "Valfred".

"Sylte" handler om at Bjørken af vanvare kommer til at forvolde Syltes død. Bjørkenborg inviterer til nytårskur og Bjørken kræver at alt skal være skinnende rent. Også beboerne, så han og Lasselille tager bad og bliver skinnende rene. Sylte vil fanneme ikke klæde sig nøgen foran de to banditter, så han går udenfor. Faktisk er han med på rengøringskuren, så han hugger hul i isen og er ved at skure sig med skurepulver, da kulden begynder at bide. Han går hen til primussen og så går der ild i hans pels på ryggen og mellem benene. Det slukker han ved at hoppe i baljen, men det koster ham livet, da han ikke kan komme op igen. Bjørken er sønderknust, men skriver uheldet ind i logbogen og med dødsårsagen som Ignus in ano, dvs ild i røven.
"Doc og telegrafist Mortensen" handler om at Mortensen finder på at de skal cykle over indlandsisen og overpå vestkysten. Doc er med ideen og efter måneders forberedelser stikker de af i juli måned. Undervejs bliver Mortensen sneblind, så Doc rigger en øjenmaske til. De når frem til en amerikansk base og bliver behandlet som polarhelte. De møder også en hr Knoppesen, rejseinspektør for det grønlandske ministeriums tekniske afdeling. De bliver inviteret ind i den amerikanske klub, hvor den dårlige smag er fremtrædende med nylontæpper, plastikstole og lange rækker af enarmede banditter. De møder også en sød danserinde Lola fra Puerto Rico. Og kaptajnen på isbryderen Atka inviterer Mortensen ombord til en rundtur. Kaptajnen irriteres over en rejekutter, der plejer at genere skibet ved at lægge sig ved siden for at bytte sprut og cigaretter for tøsebørn. Kaptajnen tager en grusom hævn ved at tømme Atkas store toilettank udover kutteren, som tvinges til at kaste los og søge åbent hav. Vel tilbage på hotellet opsøges Mortensen af Lola, som lige har hygget sig med Doc. Et par dage senere opdager de to noget, som kræver et par millioner enheder penicilin at få bugt med. Samtidig har de fået øjnene op for "civilisationen" på vestkysten og tager job som stationsleder, henholdsvis og vejrobservator på Pynten ved Sarnaq. Hr Knoppesen fortæller forresten at de noter han har taget under turen, altid ryger over rælingen, når han runder Kap Farvel.
"Lasselille" handler om at Bjørken bekymrer sig om hvad der vil ske med Lasselille, hvis han kommer tilbage til civilisationen. Så Bjørken tager til Rumpelnæsset og får lavet et falsk telegram fra ministeriet, hvor de tilbyder Lasselille et job som altmuligmand for en fransk ekspedition til den treoghalvfjerdssindstyvende nordlige breddegrad. Lasselille tager glad afsted og får alle Bjørkenborgs hunde med. Efter et kort slagsmål bider Lasselilles førerhund eller bas ved navn Whisky Syltes efterladte bas Merqujok ihjel og sætter sig i respekt overfor alle hundene. Undervejs nedlægger Lasselille også en gammel moskusoksetyr, så han har kød nok til at starte på. Da ekspeditionen jo er ren varm luft, dukker den aldrig op og Lasselille får efterhånden mørkepip og skyder fx efter en tilfældig forbipasserende fanger. Fjordur og Sorte William tager omkring og overmander ham. Efter en lille uges tid kan han tages med til Sydkap og få justeret kompasset. Og blive medhjælp hos Fjordur.
"Forliset" handler om at Kaptajn Olsen har lagt skumle planer. Bjørken er heller ikke begejstret for at skulle tilbage, så han har puttet lidt dynamit og sortkrudt ind i Bjørkenborg og taget sigte med signalkanonen, da Olsen kommer. Bjørkenborg bliver sprængt i stumper og stykker, men Olsens mistanke om at Bjørken har sprunget en sikring er heldigvis ubegrundet. Olsen er jo gift med en komtesse, men han vil også gerne ud at sejle ind imellem. Olsen synes for godt om Veslemari til at føre planerne ud i livet, men han er årvågen nok til at fange Bjørken i gang med at bore hul i skibet, så han afpresser Bjørken en masse skind og Veslemari bliver alligevel klemt af isen. Olsen får lappet hullet med sejldug og planker og med stor forsigtighed får han listet skibet ud af isen og ud i en stor våge, der fortsætter hele vejen mod syd. De glider stille gennem Prins Christians Sund, passerer Apilatoq og ankommer til Nanortalik. Her er det første skib der går på siden af Veslemari, en lille kutter Valborg med Lille Pedersen og Siverts ombord. De undrer sig over hvor Olsen har fået det store hul i båden fra. Og så er Olsens humør forduftet.
"Bjørken" handler om at Olsen sejler Veslemari til Sardloq. Her går de fleste i land, men Bjørken bliver ombord for at drive kaptajn Olsen til vanvid. De lokale vædder om hvad der vinder. Lægen kaldet Dr. Pind fordi han har træben (faktisk lavet af penisknoglen fra en hvalros) holder ubetinget med Bjørken. Vandet stiger støt og roligt i skibet og hovedpumpen stopper da maskinrummet bliver oversvømmet. En donkeymand passer den benzindrevne pumpe et stykke tid, men den kræver konstant overvågning og efter ni dage uden søvn går han fra borde. Olsen må så selv passe pumpen, mens hans humør bliver dårligere og Bjørkens tilsvarende bedre. En nat sætter benzinpumpen ud og Olsen er nu nødt til at passe håndpumpen, der ikke helt kan holde vandet stangen. Han ender med at forliges med Bjørken, som på sin side får sine skind tilbage og en god pris for de andre skind, han skal sælge for andre. Veslemari går ned til sidst. Bjørken redder Olsen og denne kan for forsikringspengene købe en Veslemari II. Bjørken får penge nok til at købe et lille værtshus i Sardloq. Det bliver døbt Bjørkenborg.
"Greven og sagfører Volmersen" handler om at Greven og sagfører Volmersen på vej med skibet Marie opdager en lille perle af en ø. Her er et hus, der ligger perfekt og jorden egner sig fint til vinavl, så de køber huset af Sarnaq kommunen, der har overtaget det efter at først ejeren har hængt sig og derefter hans kone er død. Ejeren Eidfinnur spøger stadig i huset, men Greven og sagføreren får et venskabeligt forhold til ham og han spiser endda med hver aften.
"Løjtnanten" handler om Hansen, der egentlig er på vej til København for at klage, men bliver kapret af en pilot Steinvørsson, der nikker ham en skalle og tager ham med i sin vandflyver for at redde en inder, der er faldet i en sprække i indlandsisen. Undervejs vågner Hansen op og får lidt flyvetræning. De redder inderen, der har brækket benet og Hansen indleder en pilottræning, som skal resultere i selskabet Hansson og Steinvørsson Flugfelag.
"Valfred" handler om enken Bandita Eliassen, der er blevet snydt af kutterfører Kernatoq og derfor en gang om året hjemsøger dennes bopæl for at give Kernatoq en gang solide bank. Imidlertid er sengen udlånt til Valfred, der giver svar på tiltale og eftersom han i Banditas øjne er bedårende, så ender de i seng sammen og bliver forlovede. Bandita havde i tankerne en smuk, lydig og arbejdssom ægtemand, men Valfred er den absolutte modsætning. Hun elsker ham og han toner rent flag at han ikke vil have en sur kone, der jager rundt med ham. Kernatoq kommer overfor Løjtnanten til at udtale sin mening om Bandita og det synes Løjtnanten ikke om at høre om sin makkers forlovede. Det efterfølgende slagsmål får ende, da Kernatoq klipper halvdelen af Løjtnant Hansens moustache og derefter flygter. Løjtnanten kræver satisfaktion og der bliver arrangeret en duel på fåresakse, hvilket koster løjtnanten den anden halvdel af overskægget. Karnatoq får til gengæld et flot mensurar og mister det meste af frisuren. Bandita og Valfred bliver gift og Bandita sætter en sidste knytnæve ind i Karnatoqs raske øje.

Søde små historier, der på poetisk måde fletter skæbnerne sammen. ( )
  bnielsen | Oct 9, 2018 |
Not sure about the audience for this one. It's 110 pages with full color illustrations but it's a 5.5 reading level with more challenging vocabulary. That said, it was a good read. ( )
  keindi | Jan 23, 2016 |
näyttää 2/2
ei arvosteluja | lisää arvostelu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Kanoninen teoksen nimi
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Palkinnot ja kunnianosoitukset
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Tiedot englanninkielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Contains: 
Leiv
Narua and Apuluk
The foreign ships
Shipwreck
The boy on the pole
Acceptance
The three friends
On the ice floe
The bear
The boy who wanted to be Inuk
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Canonical DDC/MDS

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

Shipwrecked off the coast of Greenland, Leiv Steinursson, a young Viking boy, is helped by two Inuit children, twelve-year-old Apuluk and his eleven-year-old sister Narva, and is accepted into their community, gladly leaving his violent lifestyle behind.

No library descriptions found.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Pikalinkit

Suosituimmat kansikuvat

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.88)
0.5
1
1.5
2
2.5
3 1
3.5
4 2
4.5 1
5

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 154,525,341 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä