Picture of author.

Quentin Skinner

Teoksen Machiavelli : a very short introduction tekijä

48+ teosta 2,087 jäsentä 17 arvostelua 2 Favorited

Tietoja tekijästä

Quentin Skinner is the Regius Professor of Modern History at the University of Cambridge and a Fellow of Christ's College

Sarjat

Tekijän teokset

Liberty before Liberalism (1997) 187 kappaletta
Hobbes and Republican Liberty (2000) 68 kappaletta
Machiavelli and Republicanism (1990) — Toimittaja — 40 kappaletta
Philosophy, Politics and Society: Fourth Series (1972) — Toimittaja; Avustaja — 20 kappaletta
Visions of politics (2002) 19 kappaletta
States and Citizens: History, Theory, Prospects (2003) — Toimittaja — 17 kappaletta
Political Discourse in Early Modern Britain (1993) — Toimittaja — 10 kappaletta
El Nacimiento del Estado (2005) 8 kappaletta
Die drei Körper des Staates (2012) 5 kappaletta
La vérité et l'historien (2012) 5 kappaletta
Kolmas vapauden käsite (2001) 2 kappaletta
Dell'interpretazione (2001) 2 kappaletta
Maquiavel (1988) 1 kappale
Staten og friheten (2011) 1 kappale

Associated Works

Ruhtinas (1532) — Toimittaja, eräät painokset23,819 kappaletta
Luther and Calvin on Secular Authority (1991) — Toimittaja, eräät painokset168 kappaletta
The State of the Language [1980] (1980) — Avustaja — 84 kappaletta
Philosophy Bites Back (2012) — Avustaja — 65 kappaletta
Meaning and Context: Quentin Skinner and His Critics (1988)eräät painokset51 kappaletta
Democracy: The Unfinished Journey, 508 BC to AD 1993 (1992) — Avustaja — 48 kappaletta
Vapaus (2018) 2 kappaletta

Merkitty avainsanalla

Yleistieto

Jäseniä

Kirja-arvosteluja

 
Merkitty asiattomaksi
laplantelibrary | Feb 28, 2022 |
Çfarë shtrihet nën reputacionin malinj që Makiaveli ka fituar si emër dhe veprim politik? A është ai vërtet i merituar? Cilat pikëpamje parashtron ai në veprat e tij kryesore në lidhje me politikën dhe moralitetin e saj? Për të kuptuar doktrinat e Makiavelit, duhet të fillojmë të zbulojmë problemet me të cilat ai u përball edhe vetë tek Princi, Diskurset dhe veprat e mendimit politik. Për të fituar këtë këndvështrim, duhet të rindërtojmë kontekstin në të cilin këto vepra u shkruan fillimisht – kontekstin intelektual të filozofisë klasike dhe të Rilindjes, si dhe kontekstin politik të jetës së qytet-shtetit italian në fillimet e shekullit XVI. Pasi ta kemi rivendosur Makiavelin në botën ku u formuan idetë e tij, mund të fillojmë të vlerësojmë origjinalitetin e sulmit të tij mbi hamendësimet mbizotëruese morale të epokës si edhe arsyen pse ky emër është ende aq i përdorursa herë që çështjet e pushtetit dhe udhëheqësitë politike vihen në diskutim.… (lisätietoja)
 
Merkitty asiattomaksi
BibliotekaFeniks | 5 muuta kirja-arvostelua | Nov 18, 2020 |
A decent introduction into Machiavelli that contextualises his political ideas. A slight overuse of superfluous language that does not seem needed in order to explain the subject.
 
Merkitty asiattomaksi
Neal_Anderson | 5 muuta kirja-arvostelua | Mar 16, 2020 |
Muy buena instroduccion al pensamiento de Maquiavelo, me parece ademas que Duran Barba lo ha leído bastante. Aclara algunos cliches que lo mal interpretan don Nicolás
½
 
Merkitty asiattomaksi
gneoflavio | 5 muuta kirja-arvostelua | Mar 2, 2018 |

Palkinnot

You May Also Like

Associated Authors

Tilastot

Teokset
48
Also by
8
Jäseniä
2,087
Suosituimmuussija
#12,319
Arvio (tähdet)
½ 3.7
Kirja-arvosteluja
17
ISBN:t
159
Kielet
14
Kuinka monen suosikki
2

Taulukot ja kaaviot