KotiRyhmätKeskusteluLisääAjan henki
Tämä sivusto käyttää evästeitä palvelujen toimittamiseen, toiminnan parantamiseen, analytiikkaan ja (jos et ole kirjautunut sisään) mainostamiseen. Käyttämällä LibraryThingiä ilmaiset, että olet lukenut ja ymmärtänyt käyttöehdot ja yksityisyydensuojakäytännöt. Sivujen ja palveluiden käytön tulee olla näiden ehtojen ja käytäntöjen mukaista.
Hide this

Tulokset Google Booksista

Pikkukuvaa napsauttamalla pääset Google Booksiin.

Ladataan...

Primal Leadership: Learning to Lead with Emotional Intelligence

– tekijä: Daniel Goleman, Richard E. Boyatzis (Tekijä), Annie McKee (Tekijä)

Muut tekijät: Katso muut tekijät -osio.

JäseniäKirja-arvostelujaSuosituimmuussijaKeskimääräinen arvioMaininnat
1,071913,767 (3.8)2
This is the book that established "emotional intelligence" in the business lexicon--and made it a necessary skill for leaders. Managers and professionals across the globe have embraced Primal Leadership, affirming the importance of emotionally intelligent leadership. Its influence has also reached well beyond the business world: the book and its ideas are now used routinely in universities, business and medical schools, and professional training programs, and by a growing legion of professional coaches. This refreshed edition, with a new preface by the authors, vividly illustrates the power--and the necessity--of leadership that is self-aware, empathic, motivating, and collaborative in a world that is ever more economically volatile and technologically complex. It is even timelier now than when it was originally published. From bestselling authors Daniel Goleman, Richard Boyatzis, and Annie McKee, this groundbreaking book remains a must-read for anyone who leads or aspires to lead. Also available in ebook format wherever ebooks are sold.… (lisätietoja)
-
Ladataan...

Kirjaudu LibraryThingiin, niin näet, pidätkö tästä kirjasta vai et.

Ei tämänhetkisiä Keskustelu-viestiketjuja tästä kirjasta.

» Katso myös 2 mainintaa

englanti (8)  tanska (1)  Kaikki kielet (9)
Näyttää 1-5 (yhteensä 9) (seuraava | näytä kaikki)
So much to take from this and apply to individual, team and organisational practice. Leading in this way should ensure the environment you work in can never be called toxic and will ensure that everyone from the organisation has a passion for the work that delivers effectiveness. ( )
  Georgina_Watson | Jun 14, 2020 |
Da jeg først åbnede bogen, irriterede den mig. Fortællingen om god og dårlig ledelse i forbindelse med en fyringsrunde på BBC og historien om, hvordan en bestemt virksomhed nærmest kastede sig ud i terapi i forbindelse med 11. september var interessante, men de var også patosfyldte til kvalmegrænsen. Og så var der titlen: Følelsesmæssig intelligens – lige en tand for tåget til min smag. Men det er ikke altid, at man skal lade det første indtryk af en bog bestemme, og efterhånden som jeg fik arbejdet mig ind i fremstillingen, så blev jeg mere og mere grebet af dens tilgang til både personlig udvikling og organisationsudvikling.

Bogens grundlæggende tese er, at både medarbejdere og ledere i vid udstrækning er styret af deres følelser. Derfor kan ledelse, der tager udgangspunkt i følelser og samarbejde give større produktivitet. (Eftersom bogen i høj grad henvender sig til ledere i det private, gøres der meget ud af dette bundlinjefokus, som understreges i det ene eksempel efter det andet.) Hvis ledelse udøves ’resonant’, kan en arbejdsplads komme ind i en positiv spiral af gensidig udvikling og inspiration. Hvis ledelse omvendt udøves ’dissonant’, opbygges der stadig større konflikter, ansvarsforflygtigelsen griber om sig, arbejdsmiljøet bliver dårligere og produktiviteten falder.

Følelsesmæssig intelligens omfatter en række personlige kompetencer (selverkendelse og selvkontrol, herunder optimisme, transparens og impulskontrol) og en række sociale kompetencer (social bevidsthed, herunder ikke mindst empati, og håndtering af relationer til både medarbejdere og samarbejdspartnere).

Bogen argumenterer for, at man som leder kan trække på seks forskellige ledelsesstile. De fire er som udgangspunkt resonante, og som leder bør man derfor fokusere på at udvikle sine kompetencer inden for dem og i øvrigt bruge dem mest muligt. Visionær ledelse, der fokuserer på at skabe retning og sætte billeder på fremtiden, coachende ledelse, der sammenkæder medarbejdernes ønsker med organisationens mål, affilierende ledelse, der skaber relationer mellem mennesker, og demokratisk ledelse, der skaber engagement og bedre løsninger ved at inddrage medarbejderne bredt.

Der er også to dissonante ledelsesstile, som kan være relevante, men ligesom andre skrappe midler, bør de bruges med forsigtighed: Temposættende ledelse fokuserer på produktivitet, opfølgning og deadlines. Det kan være nødvendigt i nogle sammenhænge – og sikkert mere relevant i organisationer med akutte opgaver – men det risikerer også at give stress og manglende motivation. Kommanderende ledelse skærer medarbejdernes beslutninger bort. Den giver ofte et dårligt arbejdsklima, men den kan være relevant til at kickstarte forandring, eller når der er behov for at dæmpe frygt ved at give retning i en krisesituation.

De fleste dygtige ledere kombinerer forskellige stile i dagligdagen – og måske også mere bevidst over en længere periode, hvis der skal gennemføres en turnaround. Bogen har flere glimrende eksempler på, hvordan nye chefer starter med at være demokratisk lyttende for så at skifte til en visionær stil, der skaber begejstring og tro på fremtiden, kombineret med en coaching eller teambuilding for at hjælpe medarbejdere og organisation i en ny retning. Der er også eksempler på dårlig ledelse, og en af bogens styrker er de mange konkrete og interessante eksempler på, hvordan teorierne fungerer i praksis.

Hvis resonant ledelse er svaret, hvordan kan man så blive bedre til det? Her skelner bogen mellem selvudvikling for den enkelte leder på den ene side og udviklingstiltag for grupper og organisationer på den anden.

Det er en af bogens medforfattere, Richard Boyatzis, der har udviklet teorien om selvindlæring. Grundtanken er, at følelsesmæssig ageren, der kommer til udtryk i valg af ledelsesstil, daglig interaktion med medarbejdere osv., er rodfæstet i personlighed og vaner. Ændringer i denne del af hjernen er mulig, men vanskelig. Det er IKKE nok at læse en bog om det. Uden en plan for indlæring og afprøvning i praksis, så nye vaner indarbejdes, kan man ikke opnå reel forandring i ens adfærd. Motivationen skal primært hentes gennem selvindsigt og fra et ønske om at flytte sit faktiske jeg i retning af sit ideelle jeg. Samtidig er det en af bogens – gode – grundteser, at det ikke nytter noget udelukkende at arbejde med sine svagheder. Det ødelægger motivationen og fører ikke til noget. I stedet skal man bygge på sine styrker og overføre dem på andre områder. F.eks. nævner bogen en sælger, der er alt for kommanderende og ikke-lyttende over for sine medarbejdere. Dette er helt i modstrid med hans ageren over for kunder, så løsningen for ham bliver at overføre sin interesserede dialog med kunderne til en coachende stil over for medarbejderne.

Bogen diskuterer også, hvordan en kultur kan ændres i grupper og hele organisationer. En grundlæggende forudsætning er (top)ledelsens commitment til forandring. Hvis de ikke går forrest og taler den nye kultur op som en nødvendighed, så dør initiativerne hurtigt ud igen. Men hvis de gør det, er der mulighed for at ændre kulturen, også i store organisationer, hvor især ledelsesgrupperne i sagens natur er sammensat af både dygtige og konkurrencemindede personer.

Da langt de fleste opgaver i dag løses i faste eller til lejligheden sammensatte teams, er det ikke overraskende, at evnen til at skabe positiv gruppedynamik er afgørende for god ledelse. Forfatterne anviser grundlæggende den samme tilgang som for den enkelte leder: Grupperne må besinde sig på, hvordan de gerne vil fungere og foretage en nøgtern sammenligning med, hvordan de faktisk agerer i dag. Derefter skal der sættes en handlingsplan i gang, så en ny praksis bliver ”levet” i hverdagen indtil nye vaner har sat sig fast. Eftersom grupper også er hierarkiske, er det helt afgørende, at lederne går forrest i processen, men det kan være en god idé også at inddrage uformelle ledere fra gruppen / organisationen.

Goleman og co. har skrevet en glimrende bog. Den har især relevans for den leder, der gerne vil blive mere bevidst om og arbejde med sin ledelsesstil, men der er også meget godt at hente for større organisationsudviklingsprojekter. Hele bogen veksler mellem gode teoretiske gennemgange og relevante eksempler, og der er også konkrete anvisninger til, hvordan man kan omdanne den umiddelbare inspiration til mere konkrete udviklingsplaner, så det ikke bliver ved de gode intentioner. ( )
  Henrik_Madsen | Feb 21, 2016 |
Primal Leadership connects the concepts of emotional intelligence to the role of leadership. Written by three experts, including Goleman, the founder of emotional intelligence, this update to the original conveys both the principles and the application. The main idea is that leaders maximize their impact when they communicate with resonance. There are different modes of leadership ranging from visionary to directive. Each has a time and place, but the resonant visionary is most effective at mobilizing a large organization over the long term. Other ideas that resonated with me include a framework for self-directed learning (relying on self-awareness followed by a learning agenda and help through others) and also the four domains of emotional intelligence ( self awareness, self management, social awareness, relationship management). ( )
  jpsnow | Sep 20, 2015 |
After going through the “Emotional Intelligence” from Daniel Goleman - I was chasing “Primal Leadership” as I was pretty convincing this could be smart transition! Actually – no doubt that Emotional Intelligence is a prerequisite for Leadership and therefore to succeed in Management role! However - Leaders need to be focused on the real world and not just emotions. Well – useless to say how difficult it is to change our default neural path and do something different from what we are wired to … Right?
Anyway – This book provides nice escapades into leadership and will definitively keep your interest ;()

Dec, 24th - 2013 ( )
  Fouad_Bendris | Dec 26, 2013 |
Drawing from decades of research within world-class organizations, the authors show that great leaders excel not just through skill and smarts, but by connecting with others using Emotional Intelligence competencies like empathy and self-awareness. The best leaders, they show, have "resonance"--a powerful ability to drive emotions in a positive direction to get results--and can fluidly interchange among a variety of leadership styles as the situation demands. Groundbreaking and timely, this book reveals the new requirements of successful leadership.
  brockportcelt | Nov 7, 2011 |
Näyttää 1-5 (yhteensä 9) (seuraava | näytä kaikki)
ei arvosteluja | lisää arvostelu

» Lisää muita tekijöitä

Tekijän nimiRooliTekijän tyyppiKoskeeko teosta?Tila
Goleman, DanielTekijäensisijainen tekijäkaikki painoksetvahvistettu
Boyatzis, Richard E.Tekijäpäätekijäkaikki painoksetvahvistettu
McKee, AnnieTekijäpäätekijäkaikki painoksetvahvistettu
Morey, ArthurKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Whitener, BarrettKertojamuu tekijäeräät painoksetvahvistettu
Sinun täytyy kirjautua sisään voidaksesi muokata Yhteistä tietoa
Katso lisäohjeita Common Knowledge -sivuilta (englanniksi).
Kanoninen teoksen nimi
Tiedot italiankielisestä Yhteisestä tiedosta. Muokkaa kotoistaaksesi se omalle kielellesi.
Alkuteoksen nimi
Teoksen muut nimet
Alkuperäinen julkaisuvuosi
Henkilöt/hahmot
Tärkeät paikat
Tärkeät tapahtumat
Kirjaan liittyvät elokuvat
Palkinnot ja kunnianosoitukset
Epigrafi (motto tai mietelause kirjan alussa)
Omistuskirjoitus
Ensimmäiset sanat
Sitaatit
Viimeiset sanat
Erotteluhuomautus
Julkaisutoimittajat
Kirjan kehujat
Alkuteoksen kieli
Canonical DDC/MDS

Viittaukset tähän teokseen muissa lähteissä.

Englanninkielinen Wikipedia

-

This is the book that established "emotional intelligence" in the business lexicon--and made it a necessary skill for leaders. Managers and professionals across the globe have embraced Primal Leadership, affirming the importance of emotionally intelligent leadership. Its influence has also reached well beyond the business world: the book and its ideas are now used routinely in universities, business and medical schools, and professional training programs, and by a growing legion of professional coaches. This refreshed edition, with a new preface by the authors, vividly illustrates the power--and the necessity--of leadership that is self-aware, empathic, motivating, and collaborative in a world that is ever more economically volatile and technologically complex. It is even timelier now than when it was originally published. From bestselling authors Daniel Goleman, Richard Boyatzis, and Annie McKee, this groundbreaking book remains a must-read for anyone who leads or aspires to lead. Also available in ebook format wherever ebooks are sold.

No library descriptions found.

Kirjan kuvailu
Yhteenveto haiku-muodossa

Pikalinkit

Suosituimmat kansikuvat

Arvio (tähdet)

Keskiarvo: (3.8)
0.5
1 1
1.5
2 7
2.5
3 13
3.5 3
4 29
4.5 2
5 16

Oletko sinä tämä henkilö?

Tule LibraryThing-kirjailijaksi.

 

Lisätietoja | Ota yhteyttä | LibraryThing.com | Yksityisyyden suoja / Käyttöehdot | Apua/FAQ | Blogi | Kauppa | APIs | TinyCat | Perintökirjastot | Varhaiset kirja-arvostelijat | Yleistieto | 155,870,308 kirjaa! | Yläpalkki: Aina näkyvissä